Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MApN face recrutări. Calendarul, condiții și probele fizice pentru viitorii maiștri militari și subofițeri
15 apr 2021, 15:51
MApN a anunțat că face recrutări. Vor fi recrutați aproximativ 1.200 de tineri în unitățile militare de învățământ universitar sau postliceal.
Sursă foto: MApN

Astfel, „până la data de 29 aprilie, ora 12:00, se fac înscrieri pentru ofițeri (108 locuri în academiile militare și UNAp) - învățământ universitar militar, maiștri militari (484 de locuri) și subofițeri (591 de locuri) - învățământ postliceal militar. Dacă doriți să urmați învățământul universitar sau postliceal militar, puteți să vă înscrieți și să obțineți mai multe informații contactând un recrutor de la biroul informare-recrutare care funcționează în cadrul centrului militar din județul/sectorul în care aveți domiciliul”, anunță MApN.

Pentru posturile de subofițeri, locurile sunt disponibile astfel:

- 26 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani)

- 9 la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (3 ani)

G Ad:

- 7 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani)

- 55 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti (4 ani)

- 11 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani)

- 9 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, specializarea Drept.

Admiterea se va desfășura astfel:

23 iulie - instituțiile de învățământ superior militar (ofițeri) Probe: matematică, informatică și limba engleză

01 august - subofițeri Probe: matematică și limba engleză

03 august - maiștri militari Probe:matematică și limba engleză

 

În ce vor consta probele fizice

 

TRACȚIUNILE AU FOST ÎNLOCUITE CU FLOTĂRI Ordinea elementelor traseului utilitar-aplicativ (dispunerea aparatelor) poate suporta modificări, în funcție de spațiul în care se desfășoară evaluarea!

1. SĂRITURA ÎN LUNGIME De la linia de start, la semnalul evaluatorului, se execută două sărituri în lungime, succesive, de pe loc, cu elan cu desprindere de pe ambele picioare şi aterizare pe ambele picioare.

Pentru candidații la liceul militar, lungimea cumulată a celor două sărituri trebuie să fie de minimum 3,30 m

Pentru ceilalți candidați, lungimea cumulată a celor două sărituri trebuie să fie de minimum 3,80 m.Pentru neîndeplinirea baremului minimal al lungimii cumulate, se aplică o penalizare de 2 secunde pentru fiecare 10 cm neîndepliniţi.

2. ARUNCAREA MINGILOR LA ŢINTĂ De la linia de aruncare, marcată pe sol la o distanţă de 20 de metri de poarta de handbal, se aruncă patru mingi diferite (oină, handbal, baschet şi volei), prin procedeul azvârlire - cu o singură mână, de deasupra umărului, ordinea de aruncare fiind aleatorie.

Mingea trebuie să intre în poartă sau să atingă bara, cu condiţia să nu fi atins solul la o distanţă mai mică de 7 m faţă de linia de aruncare.

Pentru fiecare executie incorectă, din cele 4, se aplică o penalizare de 2 secunde pentru fiecare aruncare incorectă.

3. FLOTĂRI Se execută flotările din poziţia iniţială - sprijin culcat facial, pe ambele braţe, cu sprijin pe palme şi pe vârful picioarelor, corpul, braţele şi picioarele întinse, umerii deasupra încheieturii mâinilor, privirea înainte. Se execută flexii ale braţelor pe antebraţe, până ce acestea fac între ele un unghi de 90° şi apoi se revine în poziţia iniţială, prin întinderea completă a braţelor, corpul rămânând permanent întins.

Candidații pentru unitățile de învățământ liceal militar trebuie să executate minimum 6 flotări corecte din 12.

Candidații pentru celelalte categorii de personal militar trebuie să executate minimum 8 flotări corecte din 14.

Pentru fiecare flotare neexecutată se aplică 3 secunde penalizare.În cazul în care candidații nu execută numărul minim de repetări, aceștia sunt opriți de către evaluator să parcurgă celelalte elemente ale traseului utilitar – aplicativ și sunt declarați „Respins”.

4. DEPLASAREA ÎN ECHILIBRU PE BĂNCI DE GIMNASTICĂ Se execută urcarea pe prima bancă aşezată înclinat, se deplasează în echilibru pe banca orizontală şi se coboară pe cea de-a treia, aşezată înclinat. Candidatii au dreptul la cel mult 3 repetări. Dacă nicio deplasare nu reuşeşte complet, candidatul va fi declarat “Respins”.

5. ROSTOGOLIREA ÎNAINTE DIN GHEMUIT ÎN GHEMUIT Din poziţia stând ghemuit, cu palmele pe sol (saltea) şi capul aşezat între braţe, se execută două rostogoliri consecutive legate, spre înainte, din ghemuit în ghemuit, în timpul cărora spatele ia contact cu solul de la cap spre şezută.În caz de nereuşită, candidatul va fi declarat “Respins”.

6. ESCALADAREA UNUI OBSTACOL (FORMAT DINTR-O LADĂ SAU UN CAL DE GIMNASTICĂ): Se execută escaladarea obstacolului aşezat transversal, cu înălţimea de aprox. 1,30 m, pe direcţia de deplasare, printr-un procedeu la alegere.

Candidatii au dreptul la cel mult 3 repetări.

Dacă nicio escaladare nu reuşeşte complet, candidatul va fi declarat “Respins”.

7. SĂRITURI ÎN SPAŢII MARCATE: Se execută sărituri de pe loc, de pe ambele picioare şi aterizare pe ambele picioare, în interiorul pătratelor cu latura de 1 metru, numerotate aleatoriu de la 1 la 9, păstrând ordinea crescătoare a numerelor.

Pentru fiecare săritură incorectă se aplică 2 secunde penalizare.

8. TÂRÂREA PE SUB UN OBSTACOL: Din poziţia culcat facial, se execută deplasarea târâş pe coate şi genunchi, sub un cadru metalic, pe toată lungimea acestuia. Obstacolul este lung de 3 m, lat de 1,20 m şi înalt de 0,60 m.

În caz de nereuşită, candidatul va fi declarat “Respins”.

9. RIDICAREA ŞI TRANSPORTUL DE GREUTĂŢI: Se ridică două mingi medicinale de 5 kg din dreptul primului jalon şi se transportă simultan, în alergare, printre 5 jaloane dispuse la aproximativ 2 metri unul de celălalt, în zigzag.

Candidații la colegiile naționale militare ridică o singură minge de 5 kg. Apoi sunt aruncate la sol după depăşirea ultimului jalon.

Pentru fiecare jalon neocolit se aplică o penalizare de 2 secunde.

10. ALERGAREA DE VITEZĂ: Se parcurg 25 de metri prin deplasarea în alergare cu intensitate maximă, până la linia de sosire care marchează finalul traseului, moment în care se oprește cronometrul. Timpul maxim de execuție a traseului utilitar - aplicativ este de 1 minut și 45 de secunde.

ALERGAREA DE REZISTENȚĂ Principalul „inamic” al acestei probe este oboseala. De aceea, antrenamentul progresiv este foarte util. Poţi începe cu exerciţii de alergare uşoară, apoi să continui cu exerciţii de alergare cu viteză uniformă, pe o distanţă dată şi într-un timp stabilit, până ajungi la executarea probei pe distanţa şi în baremul fixat pentru categoria de personal pentru care candidezi.Baremul este următorul: 9 minute și 45 de secunde pentru distanța de 2000 metri; 4 minute si 15 secunde pentru distanta de 1000 metri (numai pentru liceul militar).Pentru cronometrare se utilizează cel puțin două cronometre.Înaintea probei de alergare (ca și în cazul traseului aplicativ) candidaților li se va prezenta modul și regulile de desfășurare a acesteia.

Candidații vor avea un timp de încălzire de aproximativ 15 minute înaintea probei.Startul se dă din poziția ”în picioare”.Traseul este marcat vizibil, iar candidații vor fi permanent în raza vizuală a evaluatorilor.

Candidații care nu parcurg întreaga distanță vor fi declarați ”Respins”, considerându-se că au abandonat proba.În situația în care alergarea se desfășoară în condițiile unui teren greu (moale, cu apă, zăpadă etc.) și/sau în condiții meteorologice nefavorabile (ploaie, lapoviță, ninsoare, vânt puternic, caniculă etc.), la propunerea evaluatorilor, se acordă o bonificație de maximum 15 secunde pentru distanța de 1000 metri și de maximum 30 secunde pentru distanța de 2000 metri.

Neexecutarea corectă/completă, conform cerințelor, sau omiterea unuia dintre aceste elemente determină eliminarea candidatului.

MApN mai precizează că numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți AICI și AICI. 

Succes!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Forțele Aeriene Române anunță zboruri la joasă înălțime cu aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan
Poliția Română schimbă Loganurile: Licitație pentru achiziția a 600 de BMW-uri
România, pe urmele polonezilor: Vasile Dîncu merge în Coreea de Sud și semnează un acord-cadru în domeniul apărării. Vizită la expoziţia de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022
Forțele de reacție operativă ale OTSC, exerciții comune în Kazahstan. Rusia nu renunță la repetițiile militare, în ciuda problemelor uriașe din Ucraina
Președintele Iranului a anulat un interviu cu jurnalista CNN după ce aceasta a refuzat să-și acopere capul
Israelul îndeamnă comunitatea internațională să răspundă militar dacă Iranul își dezvoltă arme nucleare
Statele baltice vor refuza să-i primească pe unii cetăţeni ruşi care fug de mobilizare, ca răspuns la susţinerea acestora pentru invazia din Ucraina
Obiectivul Schengen. Aurescu: Ne coordonăm cu partea bulgară pentru atingerea acestui obiectiv
Companiile românești care sunt furnizori ai forțelor armate ale SUA din România pot beneficia de facilități fiscale majore
Ungaria cere eliminarea tuturor sancțiunilor împotriva Rusiei
Mircea Geoană: Războiul nu decurge conform planurilor Moscovei. Greşeala strategică a lui Putin
Mircea Geoană reiterează poziția NATO: Rămânem calmi și vom oferi în continuare sprijin Ucrainei
Geoană: Putin știe foarte bine că un război nuclear nu poate fi câștigat și va avea consecințe fără precedent pentru Rusia
Guvernul României a aprobat plata a 1,4 milioane de dolari către mai multe Fonduri voluntare ale NATO
Secretarul general al NATO, despre retorica nucleară periculoasă a lui Putin: Nu este ceva nou, el a făcut deja asta de mai multe ori. Vom continua să sprijinim Ucraina
Sancțiuni petroliere împotriva Rusiei. Rafinăriile din România au găsit surse alternative. ”Inclusiv Lukoil ne-a comunicat”
România nu va raționaliza energia. Iohannis: Românii nu vor sta în frig și nici nu li se va stingă lumina cum se afirmă
Protestele violente în Iran din cauza morții unei femei de 22 de ani, arestată și bătută de poliția morală
Rusia a pierdut statutul de principal furnizor de petrol al Chinei din cauza sancțiunilor occidentale
Erdogan va participa la AG-ONU și declară categoric: Rusia ar trebui să returneze Ucrainei teritoriul ocupat. ”Putin încearcă să termine asta cât mai curând posibil”
SUA vor să deschidă o bază navală la doi pași de Marea Neagră: Portul Alexandroupolis este situat la 40 de km de granița cu Turcia
România, la Adunarea Generală ONU. Aurescu: România susține adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei
Obuziere M777 stricate. Militari americani: În Occident, ar fi fost date la casat. ”Ucrainenii nu sunt dispuși să le arunce”
Biden afirmă că SUA vor interveni militar în cazul în care China va invada Taiwanul
Șeful misiunii diplomatice din Belarus, covocat de MAE român după declarațiile lui Lukașenko privind războiul împotriva Rusiei
Presa americană a prezentat cel mai negru scenariu: Un război nuclear între SUA și Rusia (Video). Peste 90 de milioane de morți, doar în primele ore ale conflictului
Algeria ar putea fi supusă sancțiunilor americane ca urmare a relației cu Rusia. Algeria a renunțat la 50% din cererile de arme din SUA
Erdogan, un nou derapaj în politica turcă. Turcia vrea să adere la Organizația de Cooperare de la Shanghai, condusă de China și Rusia
Cancelarul Scholz: Discuțiile cu Putin s-au purtat întotdeauna pe un ton prietenesc

Ştiri Recomandate

România și alte 8 state est-europene cer sprijin militar mai mare pentru Ucraina. Bucureștiul spune „da” aderării Ucrainei la NATO
Un al treilea avion F-16C atinge recordul istoric de 10.000 de ore de zbor
Două F-35 au reuşit să distrugă șase avioane de luptă F-15, în urma simulării unei lupte aeriene
Gen. Bălăceanu explică cum a reușit Ucraina să ajungă la 700.000 de soldați de la 200.000 la începutul invaziei
Opțiunile Turciei dacă SUA îi interzice și F-16 sunt sumbre. De ce Su-35 rusesc nu e o soluție, iar Eurofighter vine cu probleme pentru turci
Forţele Aeriene ale SUA au consemnat la sol toate aeronavele de transport C-130H: Au fost identificate fisuri la nivelul elicelor
Franța a promis că oferă Ucrainei alte 12 obuziere autopropulsate CAESAR, dar livrarea vine în urma unui ''contract suspendat'' cu Danemarca
Zelenski: Oraşul strategic Liman a fost "complet eliberat" de sub controlul forţelor ruse
Bayraktar Akinci, cea mai nouă dronă a Forțelor Aeriene Turce, a efectuat o misiune de recunoaştere deasupra Siriei
Klaus Iohannis, alături de alţi preşedinţi ai unor state membre NATO, îşi exprimă sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei
Fregata franceză Normandie a escortat submarinul rus Novorossiysk, care întâmpină posibile probleme tehnice
Industria poloneză de apărare pregăteşte producţia în serie a unui nou lansator de mine antitanc (Video)
Rolul României și pericolul unei noi recuceriri ruse a Insulei Șerpilor, prezentate Congresului SUA de experții români ai NSC
Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Kadîrov - un car de nervi pe generalii ruși
Erdogan avertizează: Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO
Forţele Armate Ucrainene au ajuns la periferia oraşului Liman (Video). Peste 5.000 de militari ruşi ar fi fost încercuiţi
Cu ce înlocuim tancurile T-55 care vor fi dezmembrate? Generalul Grecu: Nici TR-85 nu mai e o soluție pentru România
Militarii ucraineni se declară mulţumiţi de vehiculele blindate franceze VAB (Video)
Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune
Ministrul de interne al Ucrainei: Rusii au atacat unui convoi umanitar din oraşul Zaporojie cu rachete S-300
Companiile Lockheed Martin și Verizon testează un roi de drone conectate la 5G în misiuni de culegere a informațiilor
HIMARS, camuflate în pădurile Ucrainei (Video). Imagini rare din timpul luptelor cu sistemele care au schimbat soarta războiului rus
Armata rusă a căutat prin depozitele industriei de apărare noi vehicule militare. Ar fi desfășurat în Ucraina mai multe vehicule blindate K-4386 Typhoon-VDV
Din cauza mobilizării parțiale, rușii au amânat cu o lună începerea campaniei de încorporări de toamnă
Statele Unite şi Canada sunt favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, dar nu prin procedură accelerată
În timp ce Rusia anexa teritorii ucrainene, drone americane RQ-4B orbitau Crimeea. Marea Neagră - monitorizată permanent
Bombardiere rusești capabile să transporte arme nucleare, detectate în apropierea Finlandei. Imaginile, surprinse acum câteva zile
Ucraina transmite Rusiei să o „contacteze” dacă vrea eliberarea trupelor ruse încercuite la Liman. După 8 ani roata s-a întors
Zelenski: Rusia nu se va opri aici. Țările Baltice, Moldova, Polonia ar putea fi atacate. Suntem pregătiți pentru negocieri cu Rusia, dar cu un alt președinte rus
T-14 Armata, un tanc fantomă. Gen. Bălăceanu: Dacă Rusia avea chiar și T-90M suficiente le arunca deja în luptă
Secretarul general al NATO a comentat cererea de aderare a Ucrainei: Este dreptul Kievului, dar prioritatea acum este ajutorul
Putin, delir în Piața Roșie: O zi istorică pentru Rusia. Victoria împotriva Ucrianei va fi a noastră
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro