Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MApN face recrutări. Calendarul, condiții și probele fizice pentru viitorii maiștri militari și subofițeri
15 apr 2021, 15:51
MApN a anunțat că face recrutări. Vor fi recrutați aproximativ 1.200 de tineri în unitățile militare de învățământ universitar sau postliceal.
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Astfel, „până la data de 29 aprilie, ora 12:00, se fac înscrieri pentru ofițeri (108 locuri în academiile militare și UNAp) - învățământ universitar militar, maiștri militari (484 de locuri) și subofițeri (591 de locuri) - învățământ postliceal militar. Dacă doriți să urmați învățământul universitar sau postliceal militar, puteți să vă înscrieți și să obțineți mai multe informații contactând un recrutor de la biroul informare-recrutare care funcționează în cadrul centrului militar din județul/sectorul în care aveți domiciliul”, anunță MApN.

Pentru posturile de subofițeri, locurile sunt disponibile astfel:

- 26 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani)

- 9 la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (3 ani)

- 7 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa (4 ani)

- 55 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti (4 ani)

- 11 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti (3 ani)

- 9 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, specializarea Drept.

Admiterea se va desfășura astfel:

23 iulie - instituțiile de învățământ superior militar (ofițeri) Probe: matematică, informatică și limba engleză

01 august - subofițeri Probe: matematică și limba engleză

03 august - maiștri militari Probe:matematică și limba engleză

 

În ce vor consta probele fizice

 

TRACȚIUNILE AU FOST ÎNLOCUITE CU FLOTĂRI Ordinea elementelor traseului utilitar-aplicativ (dispunerea aparatelor) poate suporta modificări, în funcție de spațiul în care se desfășoară evaluarea!

1. SĂRITURA ÎN LUNGIME De la linia de start, la semnalul evaluatorului, se execută două sărituri în lungime, succesive, de pe loc, cu elan cu desprindere de pe ambele picioare şi aterizare pe ambele picioare.

Pentru candidații la liceul militar, lungimea cumulată a celor două sărituri trebuie să fie de minimum 3,30 m

Pentru ceilalți candidați, lungimea cumulată a celor două sărituri trebuie să fie de minimum 3,80 m.Pentru neîndeplinirea baremului minimal al lungimii cumulate, se aplică o penalizare de 2 secunde pentru fiecare 10 cm neîndepliniţi.

2. ARUNCAREA MINGILOR LA ŢINTĂ De la linia de aruncare, marcată pe sol la o distanţă de 20 de metri de poarta de handbal, se aruncă patru mingi diferite (oină, handbal, baschet şi volei), prin procedeul azvârlire - cu o singură mână, de deasupra umărului, ordinea de aruncare fiind aleatorie.

Mingea trebuie să intre în poartă sau să atingă bara, cu condiţia să nu fi atins solul la o distanţă mai mică de 7 m faţă de linia de aruncare.

Pentru fiecare executie incorectă, din cele 4, se aplică o penalizare de 2 secunde pentru fiecare aruncare incorectă.

3. FLOTĂRI Se execută flotările din poziţia iniţială - sprijin culcat facial, pe ambele braţe, cu sprijin pe palme şi pe vârful picioarelor, corpul, braţele şi picioarele întinse, umerii deasupra încheieturii mâinilor, privirea înainte. Se execută flexii ale braţelor pe antebraţe, până ce acestea fac între ele un unghi de 90° şi apoi se revine în poziţia iniţială, prin întinderea completă a braţelor, corpul rămânând permanent întins.

Candidații pentru unitățile de învățământ liceal militar trebuie să executate minimum 6 flotări corecte din 12.

Candidații pentru celelalte categorii de personal militar trebuie să executate minimum 8 flotări corecte din 14.

Pentru fiecare flotare neexecutată se aplică 3 secunde penalizare.În cazul în care candidații nu execută numărul minim de repetări, aceștia sunt opriți de către evaluator să parcurgă celelalte elemente ale traseului utilitar – aplicativ și sunt declarați „Respins”.

4. DEPLASAREA ÎN ECHILIBRU PE BĂNCI DE GIMNASTICĂ Se execută urcarea pe prima bancă aşezată înclinat, se deplasează în echilibru pe banca orizontală şi se coboară pe cea de-a treia, aşezată înclinat. Candidatii au dreptul la cel mult 3 repetări. Dacă nicio deplasare nu reuşeşte complet, candidatul va fi declarat “Respins”.

5. ROSTOGOLIREA ÎNAINTE DIN GHEMUIT ÎN GHEMUIT Din poziţia stând ghemuit, cu palmele pe sol (saltea) şi capul aşezat între braţe, se execută două rostogoliri consecutive legate, spre înainte, din ghemuit în ghemuit, în timpul cărora spatele ia contact cu solul de la cap spre şezută.În caz de nereuşită, candidatul va fi declarat “Respins”.

6. ESCALADAREA UNUI OBSTACOL (FORMAT DINTR-O LADĂ SAU UN CAL DE GIMNASTICĂ): Se execută escaladarea obstacolului aşezat transversal, cu înălţimea de aprox. 1,30 m, pe direcţia de deplasare, printr-un procedeu la alegere.

Candidatii au dreptul la cel mult 3 repetări.

Dacă nicio escaladare nu reuşeşte complet, candidatul va fi declarat “Respins”.

7. SĂRITURI ÎN SPAŢII MARCATE: Se execută sărituri de pe loc, de pe ambele picioare şi aterizare pe ambele picioare, în interiorul pătratelor cu latura de 1 metru, numerotate aleatoriu de la 1 la 9, păstrând ordinea crescătoare a numerelor.

Pentru fiecare săritură incorectă se aplică 2 secunde penalizare.

8. TÂRÂREA PE SUB UN OBSTACOL: Din poziţia culcat facial, se execută deplasarea târâş pe coate şi genunchi, sub un cadru metalic, pe toată lungimea acestuia. Obstacolul este lung de 3 m, lat de 1,20 m şi înalt de 0,60 m.

În caz de nereuşită, candidatul va fi declarat “Respins”.

9. RIDICAREA ŞI TRANSPORTUL DE GREUTĂŢI: Se ridică două mingi medicinale de 5 kg din dreptul primului jalon şi se transportă simultan, în alergare, printre 5 jaloane dispuse la aproximativ 2 metri unul de celălalt, în zigzag.

Candidații la colegiile naționale militare ridică o singură minge de 5 kg. Apoi sunt aruncate la sol după depăşirea ultimului jalon.

Pentru fiecare jalon neocolit se aplică o penalizare de 2 secunde.

10. ALERGAREA DE VITEZĂ: Se parcurg 25 de metri prin deplasarea în alergare cu intensitate maximă, până la linia de sosire care marchează finalul traseului, moment în care se oprește cronometrul. Timpul maxim de execuție a traseului utilitar - aplicativ este de 1 minut și 45 de secunde.

ALERGAREA DE REZISTENȚĂ Principalul „inamic” al acestei probe este oboseala. De aceea, antrenamentul progresiv este foarte util. Poţi începe cu exerciţii de alergare uşoară, apoi să continui cu exerciţii de alergare cu viteză uniformă, pe o distanţă dată şi într-un timp stabilit, până ajungi la executarea probei pe distanţa şi în baremul fixat pentru categoria de personal pentru care candidezi.Baremul este următorul: 9 minute și 45 de secunde pentru distanța de 2000 metri; 4 minute si 15 secunde pentru distanta de 1000 metri (numai pentru liceul militar).Pentru cronometrare se utilizează cel puțin două cronometre.Înaintea probei de alergare (ca și în cazul traseului aplicativ) candidaților li se va prezenta modul și regulile de desfășurare a acesteia.

Candidații vor avea un timp de încălzire de aproximativ 15 minute înaintea probei.Startul se dă din poziția ”în picioare”.Traseul este marcat vizibil, iar candidații vor fi permanent în raza vizuală a evaluatorilor.

Candidații care nu parcurg întreaga distanță vor fi declarați ”Respins”, considerându-se că au abandonat proba.În situația în care alergarea se desfășoară în condițiile unui teren greu (moale, cu apă, zăpadă etc.) și/sau în condiții meteorologice nefavorabile (ploaie, lapoviță, ninsoare, vânt puternic, caniculă etc.), la propunerea evaluatorilor, se acordă o bonificație de maximum 15 secunde pentru distanța de 1000 metri și de maximum 30 secunde pentru distanța de 2000 metri.

Neexecutarea corectă/completă, conform cerințelor, sau omiterea unuia dintre aceste elemente determină eliminarea candidatului.

MApN mai precizează că numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți AICI și AICI. 

Succes!


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Iohannis: România va asigura angajamentele pentru consolidarea Flancului estic al NATO
Forumul Economic Mondial de la Davos își reia formatul clasic, într-un moment de cotitură pentru sistemul global
Aurescu discuţie cu noul ministru danez de Externe: Pe agendă, aderarea la Schengen și răspunsul comun la agresiunea Rusiei în Ucraina
Un comandant al grupării ruse de mercenari Wagner Group a dezertat și a fugit în Norvegia unde a cerut azil
Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a demisionat. Numele succesorului va fi anunţat marţi
Resturi ale unei rachete, găsite pe o plajă din România, în județul Constanța (Video)
Proteste de amploare în Israel, la Tel Aviv. Mărul discordiei - reformele judiciare propuse de premierul Netanyahu
Toți ochii pe Rusia: Avioane de supraveghere AWACS ajung în România. Ion Petrescu: Cele trei E-3A pot acoperi complet Europa de Est
Finala alegerilor din Cehia: Un fost general în structurile NATO candidează împotriva lui Andrej Babis
Exemplu de diplomație rusă sub Putin: Medvedev spune că premierul Japoniei trebuie să-și facă seppuku
NATO desfășoară în România aeronave AWACS, care sunt staționate în mod normal în Germania
Un procuror independent a fost numit să investigheze modul în care Biden a păstrat documentele clasificate
Realitatea crudă privind mărirea soldei de grad - un drept acordat arbitrar. Pensionarii militari - victime ale termenilor MApN
Austria susține că, având experiența istoriei, poate juca rolul de mediator între Priștina și Belgrad
Tătucul națiunii (Video). Putin își critică public vicepremierul pentru lipsa contractelor de noi avioane. ”Serios, de ce faci pe prostul?”
Influența Moscovei, tot mai redusă: Nazarbaiev, fostul președinte al Kazahstanului, nu mai este senator pe viață și pierde imunitatea
Criza medicamentelor: R. Moldova cere României să facă o excepție în ceea ce privește furnizarea medicamentelor
În fața amenințării iraniene, Azerbaidjanul și Israelul strâng relațiile: Aliev a numit primul său ambasador la Tel Aviv
Volodimir Zelenski: Ucraina vrea mai mult decât promisiunea unor uşi deschise din partea NATO
Bogdan Aurescu și Dmitro Kuleba au discutat despre Legea minorităților. Kievul, dispus să negocieze ”la nivel de experți”
Guvernul a mărit oficial soldele de grad și salariile gradului profesional. Noile venituri pentru militari începând din 2023
UE şi NATO vor să prevină atacuri precum sabotajul Nord Stream și iau primele măsuri: Grup de lucru pentru protejarea infrastructurilor critice
Polonia și-a schimbat strategia de apărare din cauza masacrului de la Bucea: ”Nu ne mai apărăm pe Vistula”
MAE român l-a convocat pe ambasadorul Iranului după ce regimul fundamentalist de la Teheran a executat prin sânzurare doi protestatari
NATO şi UE duc parteneriatul la următorul nivel: Declarație comună - ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina. ”Putin a vrut mai puțin NATO. Dar a obținut contrariul”
China acceptă tacit eșecul Rusiei în Ucraina și vrea să restabilească relațiile cu Occidentul - Analiză FT
Influența în creștere a lui Prigojin, semn al disperării Kremlinului. Bucătarul lui Putin se folosește de luptele de la Soledar pentru a promova Gruparea Wagner
Sprijin de „categorie grea” pentru Ucraina în 2023. Trimiterea de tancuri Challenger, Leopard și Leclerc - negociată în aceste zile de SUA și aliații ei

Ştiri Recomandate

SUA răspund ascensiunii Chinei cu baza Camp Blaz. Peste 5.000 de pușcași marini americani în Guam pentru următorii 70 de ani
De ce avioanele F-16 ar pune Ucraina într-o situație dificilă. Rusia apelează la o tactică nouă pentru a câștiga superioritatea aeriană
Polonia nu a propus trimiterea de avioane către Ucraina, dar sprijină decizia. Polonezii au fost primii și la discuțiile despre MiG-29
Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova
EXCLUSIV
R. Moldova privește spre NATO cuprinsă de teama războiului și a imperialismului rus | Anatol Șalaru, la Obiectiv EuroAtlantic
Cum a arătat atacul de ieri asupra Ucrainei și Kievului: Ocupantul rus a lansat rachete de pe avioane Tu-95, MiG-31K și Su-35
SUA au desemnat oficial Wagner Group drept "organizaţie criminală transnaţională": Mercenarii ruşi au fost vizaţi de o serie de sancţiuni
Vizită de ”reasigurare” la Grupul de Luptă NATO de la Cincu: Miniștrii de externe ai României Olandei și Franței au inspectat facilitățile militare
Biden ia în calcul să efectueze o vizită în Europa în semn de susținere pentru Ucraina. Polonia ar putea fi ţara aleasă de preşedintele SUA
Ucraina vrea mai multe obuziere autopropulsate Zuzana 2 din Slovacia. Părțile negociază pentru alte 14 piese de artilerie de acest tip
Marea Britanie vrea să livreze tancuri Challenger 2 către Ucraina până la sfârșitul lunii martie
Elveția este mai aproape cu un pas să accepte reexportul de armament spre Ucraina
Războiul din Ucraina mută centrul de greutate spre Europa de Est. Diaconescu: România are șansa să joace rolul RFG în Războiul Rece
Lockheed Martin a anunțat că poate mări producția de F-16 dacă țările care dețin F-uri vor decide să ofere avioane Ucrainei
Industria turcă de apărare începe modernizarea tancurilor Leopard 2A4 din dotarea forțelor terestre turce
Triunghiul București, Paris, Haga - la Poligonul Cincu. Ministrii de externe ai celor trei țări NATO vor merge la Centrul de Instruire „Getica”
Unitate de elită ucraineană a Forțelor pentru Operaţii Speciale, misiune pe malul stâng al Niprului (Video). Ținta: Un post de comandă rus
Mină marină descoperită de poliţiştii de frontieră pe plajă, în zona localităţii Sfântu Gheorghe
Primele exporturi militare către Turcia din ultimii ani: Finlanda face totul pentru un loc în NATO, dar Erdogan nu se lasă convins
Putin: Germania e sub ocupație militară americană. Președintele Rusiei vorbește de „eliberarea Europei”
Rusia vrea să răzbune transferul tancurilor Abrams și Leopard prin ruperea accesului Ucrainei la mare. „Submarinele vor fi dislocate în Nipru”
Câte tancuri Leopard 2 ar putea primi Ucraina din totalul celor cerute. Canada - ultima înscrisă pe lista donatorilor
Bode reia discuțiile privind aderarea României la Schengen. Reuniune informală a JAI în Suedia
Povestea de succes F-16 intră după 50 de ani într-o nouă eră: Primul zbor al unui F-16 Block 70 Viper a avut loc în SUA
”Sunt așteptate peste 30 de rachete”. Pentru a doua oară de la începutul lui 2023, Rusia a declanșat un atac masiv cu rachete de croazieră asupra Ucrainei
Tancurile doar începutul? Ucraina cere Occidentului și avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune
Oficial: Abrams pentru Ucraina. Joe Biden anunță că 31 de tancuri M1 Abrams ale SUA vor ajunge în Ucraina
Un nou atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei, efectuat cu cel puțin 24 de drone Shahed
Legendarele Black Hawk ale Lockhhed Martin au atins borna 5.000. Un UH-60M pentru Armata SUA, elicopterul care a bifat cifra istorică
Ministrul spaniol al Apărării a confirmat intenția Madridului de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina
Un stat european vrea să livreze Ucrainei bombe cu dispersie, un subiect controversat în Europa
Olaf Scholz: Nu intră în discuţie o intervenţie aeriană sau terestră a NATO în Ucraina
Forțele ucrainene s-au retras din Soledar „Pentru a salva viața personalului”. Rolul orașului Bahmut a crescut