Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie a încheiat modernizarea elicopterelor Agusta Westland Merlin HC3/3A
15 feb, 13:35
Marea Britanie a modernizat ultimul dintre elicopterele de transport și de asalt ale Agusta Westland Merlin HC3/3A, destinate utilizării litorale de către Royal Navy și Royal Marines, transmite Jane.

Comandantul Escadrilei Aero Navale 845 al Royal Navy, Bob Bond, a declarat că ultimul elicopter HC3A a plecat de la Leonardo Helicopters din Yeovilton, sudul Angliei.
Bob Bond a declarat că „un număr mic" de elicoptere HC3 au rămas să fie modernizate înainte ca toate cele 25 de elicoptere să se afle la standardul final Commando Merlin HC4/4A.

Elicopterele Merlin au fost transferate din Royal Air Force (RAF) la RN Commando Helicopter Force (CHF) în iulie 2015, fiind livrate într-o configurație de bază HC3/3A „land". Șapte dintre acestea au fost apoi modificate în configurația interimară iHC3.

Această configurație iHC3 include echiparea elicopterelor cu un sistem care permite pliarea elicilor rotorului principal, un troliu și noi sisteme de ancorare pentru acostare pe puntea vaselor de luptă.

 Vezi și: Airbus a încheiat noi contracte pentru elicoptere. Germania devine cel mai mare operator de H145 din lume

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial