Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie va renunța la 30 de avioane de luptă Typhoon uzate
15 sep, 13:07
În 2025, Marea Britanie va casa înainte de termen 30 de avioane de luptă Typhoon din prima tranșă intrată în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene Regale, după cum a informat publicația de specialitate Janes.

În prezent, durata medie de zbor a avioanelor britanice Typhoon din tranșa 1 este de doar 2.544 de ore, în condițiile în care durata de viață a fuselajului stabilită de producător este de aproximativ 6.000 de ore. Altfel spus, aeronavele și-au consumat doar 42% din resursa fuselajului, element considerat de bază în stabilirea duratei de exploatare a unui avion.

Informația a fost confirmată de subsecretarul de stat pentru apărare al parlamentului britanic, James Hippie, care a declarat că avioanele Typhoon din tranșa 1 vor fi scoase din funcțiune când ar mai avea aproximativ 60% din resursa de exploatare a fuselajului.

Din cele 53 de avioane de luptă primite de Forțele Aeriene Regale în tranșa 1, doar 30 mai sunt în prezent în serviciul de luptă, iar dintre acestea, doar 20 în serviciu activ, celelalte 10 aflându-se în conservare de lungă durată.

Principalul motiv pentru dezafectarea prematură a tranșei 1 este faptul că aeronavele utilizează sisteme foarte vechi în comparație cu celelalte versiuni, iar modernizarea lor la nivelul variantei T3 (tranșa 3) sau FGR4 nu mai este rentabilă.

G Ad:

Varianta Typhoon T1 este cea mai veche dintre cele patru dezvoltate de producător. Aceasta are mai multe limite în utilizarea rachetelor aer-aer și capacități foarte limitate de utilizare a armamentului de atac la sol, necesitând utilizarea unui modul de suspensie extern.

Pe de altă parte, în luna iulie, Departamentul Britanic al Apărării informat că au fost alocate deja 250 de milioane de lire sterlinea în cadrul contractului semnat cu BAE Systems pentru dezvoltarea programul de realizare a avionului de generația a șasea “Tempest”, marcându-se astfel începutul oficial al fazei de dezvoltare conceptuală și evaluare a programului avangardist.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro