Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
03 iun, 12:52
În urmă cu doi ani, Marea Britanie a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă al RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă aeronavele Eurofighter Typhoon.

Programul este menit să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară. Iar ambițiile britanicilor sunt de a dezvolta o aeronavă mai performantă decât F-35 care să dețină tehnologii de generația a VI-a.

Noile avioane de luptă Tempest vor înlocui treptat aeronavele Eurofighter Typhoon și vor veni ca o completare a aeronavelor americane F-35 aflate sub comanda Londrei.

Potrivit unui material publicat de pe Yahoo News, viitorul Tempest va beneficia de sisteme de armament hipersonice și va avea capacitatea de a controla drone. Proiectul poate fi utilizat de britanici și în scopuri politice. În contextul Brexitului, programul Tempest poate reprezenta și o colaborare de succes între industriile de apărare din Regat și cele din Franța și Germania.

Tempest va fi construit de un consorțiu condus de compania britanică de apărare BAE Systems, cu producătorul de motoare Rolls-Royce. Sistemele de senzori și avionica va fi asigurată de Leonardo, în timp ce MBDA, cel mai mare producător european de rachete, va înarma noul avion.

Într-o primă etapă, guvernul britanic va aloca aproximativ 2 miliarde de lire sterline doar pentru dezvoltare. Potrivit programului, primul prototip ar trebui să efectueze testele în 2025, iar începând din 2035 noile Tempest să intre în serviciul RAF.

Marea Britanie intenționează să achiziționeze 138 de aeronave F-35.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
US Army ia în calcul producerea de armament sovietic pentru a își ajuta aliații
Turcia declară sprijin necondiționat Azerbaidjanului în conflictul cu Armenia
Un submarin nuclear britanic a evitat la limită o coliziune cu un feribot
Ucraina acuză Rusia că livrează separatiștilor din Donbas mine anti-personal interzise
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro