Marea Neagră: Trupele de apărare costieră ale Federaţiei Ruse au lansat o rachetă antinavă din Crimeea (Video)
Militarii ruşi din Peninsula Crimeea, care operează complexele de rachete de coastă de tip Bal, au efectuat un exerciţiu militar care a constat în lansarea unei rachete antinavă asupra unei ținte maritime, potrivit unui comunicat de presă al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN, citat de Interfax.
Tragerea a avut loc, în timpul unui exercițiu planificat, în poligonul de pregătire Opuk din Crimeea. Pe timpul exercițiului, subunitățile de rachete au efectuat un marș din punctul de dislocare permanentă până în poligonul indicat pentru desfăşurarea exerciţiului, unde s-a efectuat lansarea unei rachete antinavă asupra unei țintei aflate în largul Mării Negre.
Potrivit Statului major al Flotei ruse din Marea Neagră, rolul navei inamice pe care sistemul de rachete Bal a lovit-o a fost jucat de o țintă aflată la suprafața apei, echipată cu reflectoare radar speciale.
Complexul de rachete de tip Bal a fost introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în anul 2008. Inclus în compunerea Trupelor de Apărare de Coastă, complexul este destinat pentru apărarea strâmtorilor și a apelor teritoriale, pentru protejarea liniilor de demarcație maritimă, a bazelor navale, a infrastructurii de coastă, precum și pentru a apăra coastă pe direcțiile de amenințare a vehiculelor de tip amfibie, aflate în raza de lansare a rachetelor.
Complexul este dotat cu rachete antinavă de tip H-35 (3M24). Bătaia rachetei de tip H-35E este de 120 de kilometri, iar cea a rachetei H-35U de 260 de kilometri, precizează BSMAP.
În luna februarie, Militarii ruşi din Peninsula Crimeea, cu ajutorul mai multor sisteme mobile de rachete pentru apărare costieră Bal și Bastion, aflate în dotarea Flotei ruse a Mării Negre, au simulat, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat în Marea Neagră, distrugerea unei nave inamice.
La momentul respectiv, exercițiile au implicat utilizarea a 20 de sisteme de rachete mobile Bal și Bastion și aproximativ 200 de militari care operează pe acestea.
O rezoluţie a Adunării Generale a ONU, adoptată la 17 decembrie 2018, în legătură cu militarizarea Crimeei, a Mării Negre şi a Mării Azov cere Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele din peninsula anexată în 2014 şi condamnă prezenţa militară rusă în creştere în Marea Neagră şi Marea Azov.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News