Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MiG-31, în stratosferă. Rușii spun că au simulat în premieră o misiune de interceptare și luptă la o asemenea altitudine - VIDEO
20 aug, 17:17
Rușii se laudă că au efectuat în premieră misiuni de interceptare și luptă cu avioane MiG-31BM, în stratosfera Pământului.

Avioanele MiG-31 care au luat parte la exercițiu fac parte din flota rusă din Pacific și au efectuat manevrele în Peninsula Kamchatka, Extremul Orient rus.

Potrivit agenției de presă TASS, avioanele MiG-31BM au ajuns în stratosferă, unde au simulat interceptarea unei aeronave inamice care, conform scenariului, a pătruns în spațiul aerian al Rusiei. Totodată, s-a simulat și o situație de luptă aeriană. Pentru ca misiunea să fie mai dificilă, avioanele MiG-31BM nu au fost ajutate de sistemele de apărare de la sol, potrivit Moscovei.

Rușii susțin că avioanele MiG-31BM care au luat parte la misiune au zburat la o altitudine de peste 20 de kilometri și cu o viteză de 2.500 de kilometri pe oră. 

MiG-31BM este o versiune upgradată a interceptorului supersonic MiG-31, fiind dotat cu un nou sistem de control al armamentului, dar și cu un radar mult mai performant.

Ministerul Apărării din Rusia a publicat un material video cu aeronavele MiG-31BM, material preluat de media din Rusia. Din imaginile filmate de camerele din cabină s-au dat publicității doar câteva secunde în care se poate observa decolarea și zborul în stratosferă.

VIDEO - MiG-31, în stratosfera Pământului:

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene