Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MiG-31, în stratosferă. Rușii spun că au simulat în premieră o misiune de interceptare și luptă la o asemenea altitudine - VIDEO
20 aug, 17:17
Rușii se laudă că au efectuat în premieră misiuni de interceptare și luptă cu avioane MiG-31BM, în stratosfera Pământului.

Avioanele MiG-31 care au luat parte la exercițiu fac parte din flota rusă din Pacific și au efectuat manevrele în Peninsula Kamchatka, Extremul Orient rus.

Potrivit agenției de presă TASS, avioanele MiG-31BM au ajuns în stratosferă, unde au simulat interceptarea unei aeronave inamice care, conform scenariului, a pătruns în spațiul aerian al Rusiei. Totodată, s-a simulat și o situație de luptă aeriană. Pentru ca misiunea să fie mai dificilă, avioanele MiG-31BM nu au fost ajutate de sistemele de apărare de la sol, potrivit Moscovei.

Rușii susțin că avioanele MiG-31BM care au luat parte la misiune au zburat la o altitudine de peste 20 de kilometri și cu o viteză de 2.500 de kilometri pe oră. 

MiG-31BM este o versiune upgradată a interceptorului supersonic MiG-31, fiind dotat cu un nou sistem de control al armamentului, dar și cu un radar mult mai performant.

Ministerul Apărării din Rusia a publicat un material video cu aeronavele MiG-31BM, material preluat de media din Rusia. Din imaginile filmate de camerele din cabină s-au dat publicității doar câteva secunde în care se poate observa decolarea și zborul în stratosferă.

VIDEO - MiG-31, în stratosfera Pământului:

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"