Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul rus al Apărării a încheiat primul contract pentru achiziționarea sistemelor antiaeriene S-500 Prometheus
29 iul, 08:56
Agenția de presă Tass a informat, pe 29.07.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu concernul Almaz-Antey pentru livrarea unui prim lot de sisteme de rachete antiaeriene S-500 Prometheus.
sisteme de rachete antiaeriene S-500

“Ministerul Apărării a semnat un contract cu concernul Almaz-Antey pentru livrarea către Forțele Aerocosmice a peste 10 sisteme S-500. Livrările din producția de serie vor începe în prima jumătate a anului 2022”, a declarat sursa cu ocazia salonului de aviație MAKS-2021, care s-a desfășurat în perioada 20-25 iulie la Zhukovsky.

Potrivit precizărilor acesteia, în prezent, “continuă testele de stat ale sistemului S-500 într-unul din poligoanele din sudul Federației Ruse. Este planificat ca acestea să se încheie până la sfârșitul anului 2021”.

După cum a menționat sursa, testele de stat se desfășoară pentru versiunea terestră a sistemului de rachete antiaeriene S-500. Este posibil ca în viitor să fie dezvoltată și o versiune navală a acestuia.

 

G Ad:

Caracteristicile S-500, potrivit producătorului rus

 

S-500 Prometheus este capabil să distrugă toate mijloacele de atac aerocosmic actuale și de perspectivă, inclusiv rachetele balistice intercontinentale, la distanțe de până la 500 de kilometri și altitudini de 200 de kilometri.

Pe 20 iulie 2021, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemul S-500 a executat trageri de luptă împotriva unei ținte balistice de mare viteză, în poligonul Kapustin Yar. Testele au confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale sistemului.

Comentariul autorului: La fel ca și în cazul sistemelor de rachete antiaeriene S-400, primele sisteme S-500 vor fi introduse în dotarea Armatei 1 Apărare Antiaeriană și Antirachetă - Moscova din cadrul Forțelor Aerocosmice. Armata include două divizii de apărare antiaeriană (4 și 5), precum și o divizie de apărare antirachetă (9).

În compunerea diviziilor de apărare antiaeriană se află câte patru regimente de rachete antiaeriene și un regiment radiotehnic, dotate în prezent cu sisteme S-400 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Prima structură dotată cu sisteme S-400 a fost Regimentul 629 Rachete Antiaeriene - Elektrostal din cadrul Diviziei 5 Apărare Antiaeriană - Petrovskoe.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro