Nu voi spune exact cum vom răspunde la un atac nuclear al Rusiei. Vor fi consecinţe severe, avertizează Secretarul General al Alianței.
Nu voi spune exact cum vom răspunde la un atac nuclear al Rusiei. Vor fi consecinţe severe, avertizează Secretarul General al Alianței.
Vladimir Putin se folosește de una dintre ultimele arme pe care le mai deține și îi oferă președintelui turc o poziție privilegiată în tranzitul gazelor spre Europa.
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a revenit cu explicații privind declarațiile sale despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia.
Occidentalii spun că orice atac neconvențional al Moscovei va fi pedepsit aspru.
Forțele Aeriene ucrainene confirmă au pierdut două avoane de luptă în ultimele două zile.
Rușii recunosc oficial cinci decese a unor ruși abia mobilizați. Decesele au survenit în cazărmi.
În tot acest timp, încrederea rușilor în autorități scade și mai mult.
România și alte 13 state, care sunt membre NATO sau UE, vor achiziționa în comun sisteme de apărare aeriană.
Turcia doreşte să contribuie la oprirea ''vărsării de sânge'' în războiul dintre Rusia şi Ucraina, în pofida obstacolelor mari, a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unui summit regional desfăşurat în Kazahstan, transmite dpa.
Ungaria a convenit cu Gazprom să redirecţioneze livrările de gaze către Budapesta prin conducta TurkStream şi, de asemenea, părţile au finalizat condiţiile mecanismului de amânare a plăţilor, a anunţat, miercuri, ministrul de Externe, Peter Szijjarto, transmite Reuters.
Reuniunea în format „Ramstein”, la care participă statele NATO și partenerii, ar putea însemna un moment important pentru pentru Kiev care va primi noi arme, capabile să protejeze spațiul aerian al Ucrainei.
2S7M Malka este o versiune îmbunătățită a artileriei grele autopropulsate de 203 mm, cunoscută popular drept „tunul atomic sovietic”. Rușii se laudă că au livrat înainte de termen o nouă tranșă de obuziere 2S7M Malka. ”Abia au ieșit de pe poarta fabricii”.
S-ar părea că forțele de ocupație ruse iau măsuri disperate.
Președintele român Klaus Iohannis și premierul olandez Mark Rutte au discutat despre aderarea României la spațiul Schengen.
MApN anunță mai multe exerciții militare pentru prima parte a lunii octombrie.
Germania nu va primi gaze naturale prin conducta Nord Stream 2, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o ofertă privind reluarea livrărilor de gaze naturale către Uniunea Europeană.
Apelul Ucrainei către NATO, pentru sporirea ajutorului militar NATO, este pe agenda reuniunii miniștrilor apărării ai Alianței, desfășurată la Bruxelles.
Belarus a scos din depozit 20 de tancuri T-72 și le-a trimis în regiunea Belgorod, din Rusia, aflată la granița de nord-est cu Ucraina.
Numărul de echipamente distruse ar putea fi chiar mai mare de patru, se arată în comunicatul Forțelor Aeriene.
Forțele aeriene spun că au dovezi care confirmă doborârea celor 4 elicoptere Ka-52.
Rusia a lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a Ucrainei în atacurile cu rachete efectuate luni şi marţi, a anunţat ministrul ucrainean al energiei Herman Haluşcenko, informează miercuri Reuters.
Regatul Țărilor de Jos (Olanda), în coordonare cu Slovacia și Germania, își reduce reprezentarea în cadrul Grupului Multinațional de Luptă al NATO din Slovacia, potrivit unui comunicat de presă (10 octombrie) al Ministerului slovac al Apărării.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut marți ca forțelor de ordine să le fie acordate mai multe atribuții pentru a reprima protestele de stradă, despre care a spus că destabilizază țara și vizează instalarea unei conduceri pro-ruse.
Nu este un secret pentru nimeni faptul că guvernele multor state membre ale UE au depozitele de arme și muniții aproape goale.
Experţi de la Chişinău trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia în domeniul securităţii în Republica Moldova, după ce trei rachete ruseşti au survolat luni spaţiul aerian al republicii pe traseul de atac asupra unor ţinte în Ucraina.
Franţa crește nivelul de prezență militară în Romania.
Modernul sistem mobil de apărare aeriană Iris-T care a fost promis Kievului de către Berlin în urmă cu câteva luni, dar a cărui livrare a fost apoi amânată, a ajuns în cele din urmă în Ucraina.
În cadrul “operației militare speciale” aflate în curs de desfășurare în Ucraina, pe 11.10.2022, trupele ruse au continuat executarea loviturilor cu rachete de mare precizie împotriva infrastructurii de importanță critică de pe teritoriul ucrainean, care au început în ziua anterioară.
NATO nu renunță la exercițiile anuale de descurajare nucleară, deoarece anularea acesteia acum ar trimite un semnal greșit Moscovei, a declarat marți șeful NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă.
Presa marocană a sărbătorit intrarea țării în clubul producătorilor de drone militare, în urma unui acord între Tel Aviv și Rabat în baza căruia Marocul va produce o parte din dronele dezvoltate de Israel.
Decizia cinică a Kremlinului de a lansa un atac masiv cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene a fost în mod clar politică, nu tactică.
Politica de sancţiuni a Uniunii Europene împotriva Rusiei este "primitivă în execuţie şi catastrofală în efect", a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orban marţi, într-o discuţie la Berlin, citat de agenţia MTI, potrivit Agerpres.