Ucraina și Ungaria, lucrează la un document comun pentru soluționarea litigiilor în relațiile bilaterale. Ca prim rezultat, Ucraina speră la deblocarea lucrărilor Comisiei NATO-Ucraina, în timp ce Ungaria așteptă modificări pe legea educației.
Ucraina și Ungaria, lucrează la un document comun pentru soluționarea litigiilor în relațiile bilaterale. Ca prim rezultat, Ucraina speră la deblocarea lucrărilor Comisiei NATO-Ucraina, în timp ce Ungaria așteptă modificări pe legea educației.
Șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene a declarat că mișcarea SUA de a efectua zboruri cu bombardierele B-52 peste Orientul Mijlociu este lipsită de valoare din punct de vedere operațional, avertizând „inamicii” că Teheranul este pregătit să combată orice amenințare.
Un judecător din Moscova a ordonat luni plasarea în arest a opozantului Aleksei Navalnîi pentru 30 de zile, până la 15 februarie, la o zi după reţinerea acestuia la sosirea în capitala Rusiei, transmite Reuters.
Federația Rusă răspunde Germaniei și acuză Berlinul de „dialog dintr-o poziție de forță” cu Moscova, în ceea ce privește securitatea Europei.
Pe 17 ianuarie, site-ul web sirian "Centrul de Studii Jusoor" a relatat că, în luna decembrie 2020, la baza militară rusă Hmeimim din orașul sirian Latakia a avut loc o întâlnire între oficiali sirieni și israelieni, mediată de Rusia, în cadrul căreia s-a discutat inclusiv cererea Tel Aviv-ului de retragere a milițiilor iraniene din Siria. Nu au existat comentarii oficiale din partea Damascului sau a Tel Aviv-ului cu privire la aceste informații.
Maia Sandu dorește, de asemenea, să negocieze cu Rusia privind situația trupelor rusești din Transnistria.
China a anunțat azi că va impune sancțiuni oficialilor americani pentru angajamentele luate în problema Taiwanului.
Beijingul l-a comparat luni pe secretarul de stat american Mike Pompeo cu o călugăriţă (o specie de insecte din ordinul Mantidae, în care femela îşi devorează partenerul în timpul împerecherii - n.r.), după ce SUA au introdus noi sancţiuni la adresa unor responsabili chinezi sau hongkongonezi în urma unui raid împotriva unor militanţi pro-democraţie de pe teritoriul semiautonom, informează AFP.
Ministerul Apărării Naționale a anunțat că a scos la concurs 21 de locuri pentru formarea subofițelor. Este vorba despre Cursul de formare a subofițerilor în activitate - arma Informaţii pentru apărare, specialitatea militară Informaţii militare (anul școlar 2020-2021).
Peste 600 de persoane au fost arestate după a treia noapte de revolte în Tunis şi în alte 15 oraşe din Tunisia, a anunţat luni Ministerul de Interne tunisian.
Președintele moldovean Maia Sandu a avut o întrevedere oficială cu Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Maia Sandu a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat și a reiterat parcursul european Chișinăului.
Rusia acuză Occidentul că se folosește de tactica de a distrage atenția cetățenilor europeni de la problemele interne, prin mediatizarea excesivă a cazului Alexei Navalnîi.
Generalul rus Nikolai Antoshkin s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Acesta a fost comandantul operațiunilor aeriene de stingere a focului după dezastrul de la Cernobîl.
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a iniţiat o nouă campanie de foraj offshore în ape de mică adâncime, în perimetrul Istria din Marea Neagră, a anunţat luni compania.
Opozantul rus Alexei Navalîi s-a întors ieri în Federația Rusă, la cinci luni de la otrăvirea sa. Așa cum atenționau autoritățile de la Moscova, Navalnîi a fost arestat la scurt timp după ce a pus piciorul pe pământ rusesc.
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat duminică Rusia că l-a arestat pe opozantul Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova pentru a-l reduce la tăcere, transmite dpa.
Agenţiile americane însărcinate cu supravegherea respectării legii îi controlează pe membrii Gărzii Naţionale pentru a se asigura că aceştia nu prezintă niciun risc în 20 ianuarie, ziua ceremoniei de învestire a lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, a anunţat duminică generalul Daniel Hokanson.
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj după arestarea opozantului rus Alexei Navalîi la scurt timp după ce acesta a aterizat în Federația Rusă.
Avionul care l-a adus în Federația Rusă pe Alexei Navalnîi trebuia să ajungă pe aeroportul Vnukovo din Moscova, dar a fost redirecţionat şi a aterizat la Şeremetievo, pilotul motivând că o altă aeronavă se afla pe pistă.
Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului Alexei Navalnîi, înainte de aterizarea acestuia la Moscova, relatează AFP.
Bombardiere americane au zburat peste spațiul aerian israelian pentru a cincea oară în două luni, ca parte a demonstrației de forță împotriva Iranului.
Pe 14 ianuarie, organizația neguvernamentală americană Consiliul pentru relații externe (Council on Foreign Relations - CFR) a prezentat un raport, în care sunt analizate conflictele militare potențiale, care pot să se declanșeze sau să se agraveze în anul 2021.
O navă de marfă sub pavilion rusesc s-a scufundat duminică în Marea Neagră în apele teritoriale ale Turciei, potrivit unui oficial turc.
Compania Global Firepower, specializată în analiza datelor cu caracter militar, a publicat la începutul acestui an clasamentul a 138 de țări, în funcție de puterea militară.
Un bărbat puternic înarmat a fost arestat vineri seara la Washington în timp ce încerca să treacă peste unul dintre numeroasele puncte de control de lângă Capitol Hill, unde Joe Biden va depune jurământul în câteva zile, informează AFP citând raport al poliţiei americane.
Marea Britanie intenţionează să găzduiască următorul summit G7 în perioada 11-13 iunie, care va fi primul de la începutul pandemiei şi după preluarea mandatului în SUA de către preşedintele Joe Biden, conform unui anunţ de sâmbătă al guvernului britanic, transmite AFP.
Armin Laschet, liderul nou ales al Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), a promis sâmbătă că va dialoga cu toate formaţiunile politice democratice din ţară, subliniind că sunt vremuri în care democraţii trebuie să fie uniţi, relatează Reuters.
Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic, după ce miercuri Teheranul a transmis Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) că avansează în acest sens, informează AFP şi Reuters.
Tratatul "Cer deschis", subminat de retragerile succesive ale SUA şi Rusiei, a fost conceput în 1992 pentru a "promova încrederea şi previzibilitatea" activităţilor militare ale ţărilor semnatare graţie zborurilor de observare efectuate de avioane neînarmate asupra teritoriilor lor, comentează sâmbătă agenţia de presă canadiană La Presse, citând AFP.
Forțele Aeriene Române au exectutat un zbor pentru aducerea de echipamente sanitare din Qatar.