Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nicolae Ciucă: În maximum o lună va fi încheiat contractul de modernizare a avioanelor IAR 99
22 mai, 10:31
Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că în maxim o lună va fi încheiat contractul cu uzina IAR Craiova privind modernizarea avioanelor IAR 99 şi upgradarea avioanelor Şoim.

"Domnule prim-ministru, aşa cum ne-am angajat atunci când am fost împreună în vizită la IAR Craiova, am finalizat tot ceea ce a însemnat documentaţia tehnică pentru a putea să începem procedura de achiziţie a modernizării avioanelor IAR 99 şi de upgradare a avioanelor Şoim şi în felul acesta aşteptăm uzina de la Craiova să vină cu propunerea tehnică şi financiară. Sperăm ca în nu mai mult de o lună de zile să încheiem contractul. Are o alocare financiară, prima etapă - 60 de milioane de euro, a doua etapă - aproximativ 40 de milioane de euro, ca atare, uzina de la Craiova are toate şansele să reintre în partea aceasta de relevanţă a industriei de apărare româneşti ", a declarat Ciucă, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, transmite Agerpres.

Premierul s-a declarat convins că şi celelalte proiecte de revitalizare a industriei de apărare româneşti vor continua. Ministrul Apărării a explicat că în cursul zilei de joi a avut o întâlnire cu liderii de sindicat din industria de apărare.

"Am discutat cu dumnealor toate aceste aspecte, atât problemele dumnealor, cât şi nevoile şi cerinţele noastre, dar cred că tot ceea ce am discutat cu domnul ministru al Economiei, Virgil Popescu, s-a realizat până în momentul de faţă şi că putem să mergem mai departe cu speranţe că industria de apărare din România se va reabilita", a spus Ciucă. 

Amintim că, Direcția generală pentru armamente din cadrul MApN a transmis miercuri, 20 mai, către Avioane Craiova S.A., invitația de participare la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de furnizare a produsului „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale în configurația IAR-99 SM".

Programul de revitalizare și modernizare a 10 avioane IAR-99 Standard din dotarea Forțelor Aeriene Române la varianta IAR-99 SM (Standard Modernizat) are ca obiectiv realizarea capabilității aeriene de școală și antrenament pentru pregătirea avansată a piloților în vederea trecerii la zborul pe aeronavele F-16 operate de aviația militară română, precum și menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro