Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nicolae Ciucă vrea ca industria de apărare din România să ia parte la înzestrarea Armatei
Ministrul apărării naționale Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, s-au întâlnit azi la sediul MApN, cu reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).
Descriere foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă foto: Trustul de presă al MApN

Ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat viziunea strategică a Guvernului României pentru a reconecta industria națională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României în perioada următoare.

„Am pus la dispoziția Ministerului Economiei, instituția guvernamentală care coordonează industria de apărare și cu care avem o colaborare excelentă, proiecția pe 10 ani în ceea ce privește planurile noastre de înzestrare și finanțarea acestor programe, astfel încât agenții economici care activează în acest sector să-și poată adapta strategiile de dezvoltare la cerințele și nevoile de înzestrare ale armatei noastre”, a declarat ministrul apărării naționale.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, Ministerul Apărării dorește ca toate programele de înzestrare să angajeze, la maximum posibil, industria românească de apărare. Ministurl a precizat că nivelul de două procente din Produsul Intern Brut alocat apărării, pentru o perioadă de 10 ani, trebuie să se regăsească din ce în ce mai mult în investiții în industria românească, în capacități de producție moderne și locuri de muncă înalt calificate create în țara noastră.


Revitalizarea industriei românești de apărareÎn continuare, discuțiile din cadrul întâlnirii au gravitat în jurul ideii de revitalizare a industriei românești de apărare pentru ca aceasta să fie capabilă să furnizeze Armatei României armament, echipamente și tehnică proiectate și fabricate la nivelul de dezvoltare tehnologică existent în prezent pe piața mondială și la standarde care să îndeplinească cerințele formulate de categoriile de forțe ale armatei noastre și să asigure interoperabilitatea în context aliat, mai transmite sursa citată.

MApN subliniază că e necesară dezvoltarea unei relații de colaborare între industria naţională de apărare și Ministerul Apărării Naționale, relaţie ce trebuie dezvoltată prin lansarea unor programe de investiții în retehnologizarea liniilor de producție de tehnică și armament, construirea unor parteneriate cu firme românești sau străine, dar și printr-un transfer tehnologic între unitățile de cercetare ale armatei și societățile din industria de apărare.

CITETE ȘI: Plan pe 10 ani pentru înzestrarea armatei | Nicolae Ciucă: Trebuie să investim mai mult în industria națională de apărare

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro