Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua Zeelandă a schimbat regulile privind achizițiile în domeniul apărării
12 iul, 14:16
Începând cu octombrie 2019, toți furnizorii de apărare din Noua Zeelandă vor fi obligați să demonstreze un angajament de sprijin cu "rezultate mai largi", cum ar fi dezvoltarea economică.

Guvernul din Noua Zeelandă a actualizat regulile care reglementează achizițiile din diferite sectoare, inclusiv în domeniul apărării. Noile "reguli privind achizițiile publice, ediția a IV-a" vor deveni active începând cu octombrie 2019 și vor înlocui "Regulile guvernamentale de aprovizionare", care au fost publicate pentru prima dată în 2013.
Potrivit guvernului, noile orientări au fost elaborate pentru a se alinia așteptărilor sale conform cărora toate achizițiile vor fi "puse în aplicare pentru a obține rezultate mai largi". Rezultatele mai largi sunt descrise "beneficiile secundare", cum ar fi cele care afectează pozitiv economia, societatea și mediul din Noua Zeelandă.

"Rezultatele mai largi necesită impun agenților de achiziții și contractorilor să ia în considerare nu numai costul întregului ciclu de viață al achizițiilor, ci și costurile și beneficiile pentru societate, mediu și economie", afirmă normele.

Offsetul este considerat discriminator

 

În ciuda acestui fapt, noile norme privind achizițiile publice prevăd că compensațiile, inclusiv din achizițiile publice pentru apărare, vor continua să fie interzise. "O agenție nu trebuie să ceară, să ia în considerare sau să impună o compensare în nici un stadiu al unui proces de achiziție", se spune în noile norme.

Noua Zeelandă consideră contractele compensatorii (offset) ca fiind discriminatorii, normele privind achizițiile publice spunând că această prevedere este privită ca o "acțiune de dezvoltare a economiei locale sau de îmbunătățire a conturilor balanței de plăți pe care un furnizor trebuie să le îndeplinească pentru a li se acorda contractul".

Recent Noua Zeelandă a identificat o nevoie de a achiziționa avioane de patrulă maritimă Boeing P-8A. Este de văzut sub ce formă se va desfășura acest contract.

Vezi și: Senatul American vrea să pună stop folosirii Urgenței ca motiv de vânzare de armament către Arabia Saudită și Emiratele Arabe 

 

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii