Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua Zeelandă a schimbat regulile privind achizițiile în domeniul apărării
12 iul, 14:16
Începând cu octombrie 2019, toți furnizorii de apărare din Noua Zeelandă vor fi obligați să demonstreze un angajament de sprijin cu "rezultate mai largi", cum ar fi dezvoltarea economică.

Guvernul din Noua Zeelandă a actualizat regulile care reglementează achizițiile din diferite sectoare, inclusiv în domeniul apărării. Noile "reguli privind achizițiile publice, ediția a IV-a" vor deveni active începând cu octombrie 2019 și vor înlocui "Regulile guvernamentale de aprovizionare", care au fost publicate pentru prima dată în 2013.
Potrivit guvernului, noile orientări au fost elaborate pentru a se alinia așteptărilor sale conform cărora toate achizițiile vor fi "puse în aplicare pentru a obține rezultate mai largi". Rezultatele mai largi sunt descrise "beneficiile secundare", cum ar fi cele care afectează pozitiv economia, societatea și mediul din Noua Zeelandă.

"Rezultatele mai largi necesită impun agenților de achiziții și contractorilor să ia în considerare nu numai costul întregului ciclu de viață al achizițiilor, ci și costurile și beneficiile pentru societate, mediu și economie", afirmă normele.

Offsetul este considerat discriminator

 

În ciuda acestui fapt, noile norme privind achizițiile publice prevăd că compensațiile, inclusiv din achizițiile publice pentru apărare, vor continua să fie interzise. "O agenție nu trebuie să ceară, să ia în considerare sau să impună o compensare în nici un stadiu al unui proces de achiziție", se spune în noile norme.

Noua Zeelandă consideră contractele compensatorii (offset) ca fiind discriminatorii, normele privind achizițiile publice spunând că această prevedere este privită ca o "acțiune de dezvoltare a economiei locale sau de îmbunătățire a conturilor balanței de plăți pe care un furnizor trebuie să le îndeplinească pentru a li se acorda contractul".

Recent Noua Zeelandă a identificat o nevoie de a achiziționa avioane de patrulă maritimă Boeing P-8A. Este de văzut sub ce formă se va desfășura acest contract.

Vezi și: Senatul American vrea să pună stop folosirii Urgenței ca motiv de vânzare de armament către Arabia Saudită și Emiratele Arabe 

 

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video