Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul portavion USS John F. Kennedy începe să prindă contur
12 iul, 13:39
Următorul portavion al Statelor Unite, USS John F. Kennedy, a atins o etapă importantă în construcție după ce Huntington Ingalls Industries a livrat puntea pentru decolare.

Compania americană Huntington Ingalls, cea mai mare companie militară din domeniul construcțiilor navale, a reușit să reducă la doar 780 de tone greutatea rampei de lansare a avioanelor de pe portavionul John F. Kennedy (CVN 79).

USS John F. Kennedy (CVN-79) este al doilea transportator Gerald R. Ford, care este construit pentru US Navy. Nava este în construcție și este planificată pentru a fi livrată în 2020.

Adăugarea secțiunii superioare a arcului la divizia Newport News a companiei este una dintre ultimele unități structurale din oțel, cunoscută sub numele de superlift, care urmează să fie plasată pe Kennedy. A fost construit folosind tehnologia digitală, cum ar fi instrucțiunile de lucru vizuale pentru instalarea conductelor în arcul superior pe placa de asamblare finală în locul navei.

Mai modernă și mai ieftină

 

"Suntem foarte multumiți de progresul pe care l-am făcut pe Kennedy, întrucât ne apropiem de botezul navei mai târziu în acest an", a declarat Mike Butler, directorul programului CVN Newport, CVN 79. "Arcul superior este ultimul superlift care completează nava primară. Această piatră de hotar este dovada schimbărilor strategice importante pe care le-am făcut - iar Newport News Shipbuilding fac ceea ce nimeni altcineva în lume nu poate face".

Cu o greutate de 780 de tone, superliftul a durat 18 luni.

Kennedy se construiește cu o strategie de construire îmbunătățită, care include utilizarea sporită a instrumentelor digitale pentru a construi superlifturi care sunt mult mai mari și mai complete decât pe portavioanele anterioare. Folosind lecțiile învățate și schimbările cheie ale strategiei de construcție, Kennedy este pe cale să fie construit cu mult mai puține ore de mucă per om decât prima navă din clasa sa, Gerald R. Ford.

Peste 3.200 de constructori și 2.000 de furnizori din întreaga țară susțin construcția lui Kennedy. Nava se află în primele etape ale programului său de testare și este pe cale să lanseze în al patrulea trimestru.

Vezi și: Livrarea portavionului USS Gerald R. Ford, cea mai scumpă navă de război, amânată din nou

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii