Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu poţi să pierzi alegerile şi în acelaşi timp să numeşti judecători
Strategica
Data actualizării:
Data publicării:
Aceasta este declaraţia senatorului Lindsey Graham în cadrul Senatului Statelor Unite ale Americii, la început audierilor care au avut loc pentru nominalizarea judecătorului Brett Kavanaugh în funcţia de judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite.
Brett Kavanaugh
EXCLUSIV
Brett Kavanaugh

Referindu-se la faptul ca democraţii au dus o campanie isterică împotriva nominalizării lui Kavanaugh de către preşedintele Donald Trump, senatorul Graham a spus un adevăr esenţial : ,, Atât timp cat nu eşti în stare să câştigi voturile cetăţenilor, nu ai nici privilegiul să-ţi impui punctul de vedre în cadrul Curţii Supreme de Justiţie''.

Astăzi au început audierile care vor reprezenta pentru politica americană testul final, înaintea alegerilor pentru locurile din Camera Reprezentanţilor şi Senatul American.

Spun că este un test final, deoarece la sfârşitul acestei luni preşedintele Donald Trump poate să prezinte încă o victorie prin nominalizarea şi confirmarea celui de-al doilea judecător conservator, în prima parte a mandatului său, la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Testul se mai referă şi la capacitatea Casei Albe de a conduce un proces atât de complex şi atât de important cum este cel al unei confirmări la Curtea Supremă.

În cazul în care această confirma va reuşi, Donald Trump are la dispoziţie o lună şi jumătate de campanie electorală în care se va putea lăuda cu această victorie fundamentală pentru îndeplinirea proiectului său politic în SUA. Totodată, trebuie să recunoaştem că democraţii au ajutat enorm printr-o campanie absolut dizgraţioasă, urâtă şi care a demonstrat că orice persoană propusă de preşedintele Trump, fie şi Iisus Hristos, dacă ar fi fost propus, era atacat de către democraţi.

Democraţii nu au înţeles că în Statele Unite ale Americii, curentul conservator este la fel de adânc şi la fel puternic ca orice râu de munte, el adună micile pâraie din văile munţilor, micile scurgeri de apă şi ploile din timpul iernii ca apoi să le transforme într-un fluviu. Tendinţele conservatoare din Statele Unite, nu sunt nici noi, nici vechi, ele sunt fondatoare ale republicii. În primul rând, libertatea fundamentală a omului a fost şi este o valoare de funcţionare a societăţii americane, provenind din declaraţiile fondatorilor americii.

Practic, procesul de nominalizare a judecătorului Kavanaugh începe astăzi, odată cu începerea audierile acestuia în marea sală a Senatului. Aceste audieri se aşteaptă să fie destul de dure, democraţii fiind pregătiţi să-l umilească pe acest judecător, care este cunoscut pentru bunul său simţ şi civilitatea sa.

Astăzi, după cum am putut constat în ultimii ani, Partidul Democrat din SUA, nu mai are nimic din vechiul partid pe care îl cunoşteam în istorie, ci este efectiv o grupare de extremă-stânga care declară socialismul şi comunismul, soluţii unice de rezolvare a problemelor economice, sociale, politice şi militare ale SUA. Cei care se află acum la conducerea Partidului Democrat, neagă existenţa statului în definiţia sa westphaliană, negând în acelaşi mod şi existenţa oricărei forme de autoritate statală care nu le convine.

Acest grup de extremă-stânga, care a pus mâna pe Partidul Democrat în timpul administraţiei Obam, este foarte bine conectat cu foarte multe grupuri şi grupuleţe de presiune socială. Unul dintre aceste grupuri de presiune socială este Fundaţia pentru o Societate Deschisă din Statele Unite a lui George Soros, unde orice spui sau orice faci este rău, asta dacă nu ai imprimat pe carnet simbolul cu secerea şi ciocanul.

Această confirmare din Senat este foarte importantă, deoarece ea va pune în lumină toate accentele dizgraţioase ale extremei-stângi, de a recunoaşte toate crimele comunismului şi socialismului, de a recunoaşte eşecul istoric al acestor ideologii criminale şi de a recunoaşte că Statele Unite nu au ajuns puternice datorită naţionalizării şi cooperativizării pământurilor americane, ci au ajuns puternice datorită unor valori conservatoare, cum este munca, libertatea individuală, responsabilitatea, familia, biserica şi Dumnezeu. Toate acestea au fost valori respectate în ultimele trei secole de către cei care au construi măreţia americii.

Astăzi, Partidul Democrat (este partidului celor mai mari proprietari de sclavi în istoria Statelor Unite ale Americii), a depăşit etapa Obama, acesta fiind un stângist ascuns, un preşedinte care a distrus mult statutul de putere globală, economică şi militară a SUA şi parcurgând etapele de tranziţie de după pierderea catastrofală a alegerilor din 2016, a ajuns să se laude cu poziţii de extremă-stânga pe care nici dictaturile sovietice nu le-au avut sau nu le-au acceptat.

Această lumină orbitoare se va aşeza şi asupra conservatorilor din Partidul Republican şi asupra celor care s-au aşezat în spatele unui renumit conservator, decedat astăzi, McCain, în numele unei aşa zise înţelegeri greşite a conservatorismului, aşa numitul curent ideologic ,,Never Trump’’.

Vom vedea studiind aceste audieri şi cum are loc procesul de confirmare a judecătorului Kavanaugh, care republicani au înţeles să apere alegerea făcută de poporul american în 2016 şi care înţeleg să urmeze tot felul de politici laşe şi trădătoare pe care senatorul McCain le-a prezentat de foarte multe ori.

În mijlocul întregului proces se află Donald Trap, confirmarea sau ne confirmarea judecătorului Kavanaugh ( din datele pe care presa americă le prezintă, acesta va fi confirmat la finalul procesului), poziţiile lui Trump, exprimările şi politica sa sunt de fapt judecate prin ricoşeu şi vor fi supuse votului în interiorul senatului. Nimeni nu trebuie să-şi imagineze că un proces de confirmare a unui judecător la Curtea Supremă nu va fi un joc politic de o duritate neobişnuită, prin care toate părţile implicate vor încerca să reducă impactul uriaş pe care Donald Trump îl are asupra politicii americane şi să extragă foloase pentru alegerile viitoare.

Un fenomen puţin cunoscut în istorie SUA, dar un fenomen cunoscut în ştiinţele politice se referă la faptul de a exploata prezenţa elefantului în interiorul magazinului de porţelanuri. Iar Donald Trump este acest elefant care, prin nominalizarea judecătorului Kavanaugh, nu numai că a reuşit să arate lumii şi cetăţenilor americani că Partidul Democrat este un partid al negaţiei totale ideologice, dar a reuşit să-şi pună în aplicare strategia sa de a prelua în totalitate acest partid şi supunându-l agendei sale politice.

Reuşita de la sfârşitul acestei luni va reprezenta pentru Donald Tump cel mai bun pretext pentru a continua, pană la alegerile parlamentare din noiembrie, o vastă campanie electorală, prin care nu numai că îşi va promova candidaţii şi va continua să-şi elimine rivalii din Partidul Republican.

Să nu uităm că după aceste alegeri, singurelele alegeri care mai sunt de câştigat pentru Donald Trump, rămân cele din 2020, care îi vor asigura un nou mandat şi trebuie să fim siguri că Donald. J. Trump va candida din nou pentru funcţia de preşedinte, închizând astfel o etapă de succes şi ultima pe care o mai poate avea în viaţa sa.

Procesul de confirmare, fiind un un proces politic va cristaliza viitoarele demersuri politice ale fiecărui senator şi ale fiecărui partid pe care acesta îl reprezintă. Vom vedea născându-se noi controverse aşa cum a fost şi cu prezentarea a 40.000 de documente din librăria W.H. Bush. Zeci şi sute de mii de pagini care au fost eliberate spre studii de către membrii Comisiei de Confirmare şi care practic demonstrează că interesul pentru confirmarea acestui judecător sau pentru înfrângerea acestui judecător este enormă.

În momentul în care Kavanaugh va fi confirmat, Trump va schimba echilibrul ideologic din interiorul Curţii Supreme de Justiţie, iar dacă exista ceva mai importat în Statele Unite de cât libertatea individuală este echilibrul ideologic. Cine va pierde procesul de confirmare a lui Kavanaugh va pierde şi alegerile prezidenţiale din 2020.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
De ce ar putea fi nevoie de trupe NATO în Ucraina? Experții explică presiunea ce ar putea fi pusă pe Rusia și lipsurile de care se va lovi Ucraina
Secretarul american al Apărării confirmă temerile aliaţilor europeni: Dacă Ucraina va cădea, statele baltice ar putea fi în pericol
Ar putea încerca Erdogan să-și salveze viitorul politic printr-o escaladare militară în nordul Irakului?
Modul în care piața neagră aprovizionează trupele rusești cu sisteme Starlink: Achiziţia se face cu ajutorul unei reţele de contrabandă
SUA confirmă atenționarea aliaților cu privire la sprijinul pe care China l-a acordat în ultimele luni Rusiei: Complexul militar-industrial rus este principalul beneficiar
SUA intenționează să desfășoare cele mai moderne sisteme de rachete în regiunea Indo-Pacific, pe fondul amenințărilor Coreei de Nord
Gen. Sîrski, șeful Armatei Ucrainei deplânge situația „deosebit de dificilă”. Rușii împing masiv partea centrală a frontului pentru a-l sparge
Tudor Curtifan: Vorbim mult prea puțin de diplomația militară și sacrificiul pe care l-a făcut Armata pentru integrarea României în NATO
EXCLUSIV
Tezaurul furat. Documente din arhivele secrete ruse despre aurul României. Istoricul Ilie Schipor vine la Obiectiv EuroAtlantic
Jens Stoltenberg, secretar general al NATO, președintele român Klaus Iohannis și premierul olandez Mark Rutte. Foto: Administrația Prezidențială a României
EXCLUSIV
Iohannis sau Rutte? Următorul secretar general al NATO va trebui să înțeleagă profunda amenințare a Rusiei
E.S. Victor Micula, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Kiev, în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania
EXCLUSIV
E.S. Victor Micula, ambasadorul României la Kiev, la Obiectiv EuroAtlantic. România, un „mister pozitiv” pentru Ucraina și de ce înfrângerea Ucrainei ar avea consecințe catastrofale
Ministrul de externe al Republicii Moldova: Relaţiile cu Rusia sunt la cel mai jos nivel din istorie şi nu există premise de îmbunătăţire
Rachete balistice, testate pe bandă rulantă de Phenian. Cu un arsenal de câteva zeci de focoase nucleare, Nordul are sprijinul major al Rusiei
Franța cere Chinei să trimită "un mesaj clar Rusiei" cu privire la suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei
Fără sprijinul SUA, retragerea trupelor ucrainene de pe front riscă să continue. ATACMS sunt "răspunsul", spune Zelenski
Cinci posibile scenarii pentru desfășurarea de trupe franceze în Ucraina
Statele nordice analizează posibilitatea unor schimbări în domeniul militar: Se doreşte formarea unui ''mini-NATO'' - crearea unei forțe aeriene nordice comune
Congresul SUA trebuie să aprobe ajutorul deoarece Ucraina are nevoie de apărare aeriană suplimentară - Casa Albă
Zelenski: Avem nevoie de ATACMS pentru a ataca aerodromurile din Crimeea, nu teritoriul Rusiei
Estonia nu crede în miracole: Trebuie să ne dublăm cheltuielile de apărare pentru a putea rezista Rusiei (șeful militar al Armatei)
Raport ECFR: Europenii cred că Rusia va câștiga războiul, dar vor să continue să ajute Ucraina
20 de ani de când România a aderat la NATO: Un act istoric prin care țara noastră s-a integrat în familia euro-atlantică
Ucraina construiește tot mai multe fortificații, dar procesul nu este suficient de rapid: Liderii militari ucraineni au crezut că sprijinul occidental "nu se va opri niciodată"
Germania spune că poartă responsabilitatea „războiului și păcii”: Rachetele Taurus pentru Ucraina ar putea declanșa războiul între NATO și Rusia
Ce înseamnă crearea unei „Armate a Niprului” în Ucraina de către Rusia. Îngrijorări privind luarea cu asalt a malului drept după reconfigurarea obiectivelor
Declarațiile lui Emmanuel Macron cu privire la posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina au înfuriat oficialii americani
Turcia continuă să exporte explozibili și muniții către Israel, deși critică dur intervenția militară din Fâșia Gaza
Eventualul conflict între NATO și Rusia: Britanicii recunosc că sunt nepregătiți, finlandezii sunt gata de luptă, suedezii își avertizează populația
Președintele Lituaniei: Consens "din ce în ce mai larg" în rândul liderilor UE cu privire la necesitatea de a-l învinge pe Putin
Sursă foto: Agerpres
EXCLUSIV
Tot ce trebuie să știi după masacrul de la Moscova și de ce Statul Islamic a atacat Rusia. Vulnerabilități și oportunități pentru Kremlin

Ştiri Recomandate

Polonia a ales numele pe care îl vor purta avioanele F-35. Au fost publicate și imagini din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat
Turcia, de neoprit: După un avion de generația a 5-a, a început proiectarea unui portavion în adevăratul sens al cuvântului, peste TCG Anadolu
Franța accelerează „economia de război” și cere industriei să mărească producția de rachete Aster 15 și 30. Rachetele vor deveni astfel o prioritate
O delegație a grupării teroriste Hamas a părăsit Egiptul și urmează să anunțe dacă acceptă armistițiul propus de Israel și eliberează ostaticii
SUA proiectează superioritatea de luptă pe tot globul: Portavionul USS Eisenhower a intrat în Mediterană și va fi înlocuit de USS Harry Truman
Ursula von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE, măsură solicitată de mai multe ori și de fostul ambasador american Adrian Zuckerman la DefenseRomania
Netanyahu: Vom intra în Rafah și vom elimina ultimele bastioane ale Hamas. Nu se pune problema ca Israel să încheie războiul fără a-și atinge obiectivele
Fereastra de oportunitate pentru Iohannis se închide tot mai mult. Turcia a anunțat oficial că îl susține pe Rutte la șefia NATO
În premieră o dronă MQ-4C Triton a SUA, deasupra Mării Negre. E de așteptat ca MQ-4C să „se aventureze” mai mult în perioada următoare
Geoană: Lupta Ucrainei e și a noastră iar SUA nu sunt singurele care pun umărul. NATO, atentă la modul în care China își face calculele în acest război
România trimite ajutor umanitar în Gaza. Un C-130 Hercules și un C-27J Spartan al Forțelor Aeriene execută misiunile umanitare
Europa ia fața SUA care nu e pregătită de epoca post-Abrams. Eurotank va înlocui oficial Leopard și Leclerc, în ciuda dispute mari dintre Germania și Franța
Începe procesul membrilor Reuss acuzați în Germania de înaltă trădare. Printre inculpați sunt și foști soldați și membri ai AfD care nu recunosc legitimitatea statului german
Noul Ambasador al Japoniei, în vizită la Parlament. Japonia reiterează susținerea pentru aderarea României la OECD
Operația “Solda de grad”. Rezerviștii se mobilizează la un nivel fără precedent, însă pentru a lupta împotriva MApN pe frontul respectului față de militari 
Biden a discutat la telefon cu Netanyahu. SUA nu susțin ofensiva în Rafah, dar și-au reafirmat angajamentul față de securitatea Israelului
Se ascut săbiile pentru viitoarea mașină de luptă a Armatei României: CV90 confirmă că vrea în competiția unde Redback și-a anunțat deja prezența
Dronele ucrainene au început să vizeze depozitele rusești de bombe cu planare, aruncate intensiv de avioanele Su-34
De ce Israelul nu a interceptat toate rachetele balistice iraniene Emad și cum focosul rachetelor se separă de țintă în timpul traiectoriei
Cursă contra cronometru. Forțele ruse ar putea să obțină câștiguri tactice semnificative până la sosirea ajutorului militar al SUA
Schimbare de tactică? Forțele ruse au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat
Belgia va trimite mai devreme F-16 în Ucraina. Interesant este modul în care va plăti Kievul pentru aceste aeronave
România reiterează sprijinul necondiționat pentru Moldova. Luminița Odobescu: Împreună, mai puternici și în siguranță
Forțele Armate ucrainene neagă informațiile despre retragerea tancurilor Abrams de pe câmpul de luptă
Un alt stat aliat fost sovietic întoarce spatele Rusiei și vinde către SUA 80 de avioane MiG-29, MiG-27 și Su-24. Ucraina, destinația finală?
SUA vor construi un nou avion care îl transportă pe șeful Pentagonului. Avionul ”Apocalipsei” va costa 13 miliarde de dolari
Mai mult sprijin pentru Ucraina, cere Scholz. Germania va trimite un al treilea sistem Patriot, în timp ce Spania promite rachete Patriot
Retragerea tancurilor Abrams de pe front arată că niciun stat care ajută Ucraina nu a învățat o lecție fundamentală a acestui război
Rușii au prezentat cele 34 de rachete și modalitatea de lansare după atacul masiv asupra Ucrainei. Patru termocentrale au fost grav avariate
Atac atipic al Rusiei cu rachete hipersonice Kinjal în vestul Ucrainei. Polonezii au ridicat din nou avioanele F-16 în aer
Erdogan a discutat și cu Iohannis, dar un zâmbet din timpul întâlnirii cu Rutte pare să trădeze alegerea Turciei
Avioanele de luptă ale Chinei au reluat provocările asupra Taiwanului, imediat după ce Blinken a părăsit Beijingul
pixel