Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O dronă americană de tip RQ-4B a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre
17 sep, 09:44
Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 16.09.2021, o dronă americană de cercetare RQ-4B Global Hawk a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre, evoluând deasupra apelor neutre ale Mării Negre, precum și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.580 de metri, cu o viteză de circa 645 de kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar. Ulterior, acesta a intrat în spațiul aerian al Georgiei, unde a monitorizat situația trupelor rusești din Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno-Karabah.

Drona a revenit în proximitatea frontierelor rusești din Crimeea, după care a urcat în nordul Mării Negre și a intrat pe teritoriul Ucrainei. Aceasta a efectuat mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas și a părăsit regiunea.

Trebuie remarcat faptul că zborul în Regiunea Mării Negre a avut o durată de aproximativ 15 ore.

G Ad:

Ultimul zbor al unei drone americane RQ-4B Global Hawk în Regiunea Mării Negre a avut loc pe 06 septembrie. Acesta s-a desfășurat pe un traiect aproape similar, fără să includă însă spațiul aerian al Georgiei.

După o intensificare în primăvara acestui an, zborurile dronelor americane RQ-4B în regiune au revenit la o frecvență de două sau trei pe lună,

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Ucraina ar putea primi rachete Brimstone din Marea Britanie pentru echiparea navelor și avioanele de luptă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro