Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

O rachetă s-a desprins de pe un B-52. Accident în timpul testării rachetelor hipersonice
10 iun, 17:47
O rachetă s-a desprins accidental, de pe un bombardier B-52 aflat în zbor, în timpul unui test.
B-52, sursă foto: US Air Force

Racheta era una experimentală și făcea parte din programul HAWK (Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept). Programul urmărește dezvoltarea unor rachete hipersonice pentru a putea fi lansate din avioane, dar și de pe nave ori echipamente militare terestre.

Racheta s-a desprins de bombardierul B-52 în urma unei erori în timpul unui test, informează Aviation Week. Sursa citată precizează că bombardierul care a ”pierdut” racheta este un B-52 din cadrul 419th Squadron Flight Test Squadron. 

Racheta a căzut în SUA la Baza Aeriană Edwards, California și a fost distrusă în momentul impactului. În prezent nu există mai multe informații iar cauza accidentului este investigată.

Sursa citată precizează US Air Force a solicitat DRPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agenția Pentagonului, informații cu privire la acest incident, însă nu au fost oferite mai multe detalii întrucât informațiile din cadrul programului rachetelor hipersonice americane sunt clasificate.

DRPA lucrează intens pentru dezvoltarea rachetelor hipersonice. În acest sens amintim că DRPA, care se ocupă de realizarea noilor tehnologii pentru forțele armate ale SUA, a anunțat, la 14 ianuarie, că a încheiat un contract în valoare de 31,9 milioane de dolari cu compania americană Lockheed Martin în vederea creării unei rachete hipersonice care poate fi lansată de la sol de pe o instalație mobilă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Bani europeni şi elicoptere americane. Italia tânjeşte la programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro