Sute de ieșiri în ultimii doi ani au fost efectuate de la baza aeriană Olenya din Peninsula Kola cu rachete de croazieră care vizează Ucraina. Dronele ripostează acum, cu atacuri raportate de cel puțin trei ori în ultimele luni.
Un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), publicat joi, afirmă că o victorie a Rusiei ar putea avea, de asemenea, repercusiuni profunde asupra securității europene, conducând "o armată rusă înfrântă, dar triumfătoare, mai aproape de granița cu NATO, care se întinde de la Marea Neagră până la Oceanul Arctic".
Bazându-se pe informaţiile serviciilor secrete americane care estimează că 90% din efectivele militare ale armatei ruse ruse care au intrat în Ucraina la începutul războiului din februarie 2022 au fost distruse, raportul explică faptul că încă acele grele "pierderi de efective" înregistrate de partea rusă au fost înlocuite. Între timp, Moscova se bucură de un nou succes pe plan industrial, accelerând producția de armament "pentru a-și reface pierderile materiale într-un ritm mult mai rapid decât îi permitea capacitatea de dinainte de război".
O victorie rusă ar aduce cu ea o armată rusă mult mai puternică, întărită de experiența considerabilă în luptă în Ucraina și "considerabil mai mare" decât cea a forței stabilite înainte de război.
În plus, autorii analizei publicate pentru ISW se așteaptă că economia Rusiei "să își revină treptat, pe măsură ce sancțiunile se vor eroda inevitabil", iar Moscova va găsi modalități de a le ocoli pe cele rămase în vigoare.
În ciuda avertismentului privind o victorie a Rusiei și a consecințelor acesteia pentru puterile occidentale, raportul arată clar că SUA și celelalte state membre NATO au capacitatea militară de a învinge Moscova, chiar dacă Rusia ar ocupa atât Ucraina, cât și Belarus. Minskul a simpatizat cu cauza rusă pe tot parcursul războiului, aprobând ca avioanele de luptă rusești să fie staționate în bazele sale aeriene pe parcursul conflictului.
Raportul oferă o descriere detaliată a costului ridicat pe care SUA îl vor plăti probabil pentru că "vor permite Rusiei să câștige" în Ucraina, bazat în mare parte pe faptul că Pentagonul va fi forțat să consolideze apărarea și descurajarea împotriva unei amenințări rusești "consolidate".
Aceste posibile scenarii ar trebui să includă "o parte considerabilă" a forțelor terestre americane și "un număr mare" de avioane stealth care să fie desfășurate sau staționate în Europa.
,,Construirea și întreținerea acestor avioane este în mod intrinsec costisitoare, dar provocările legate de fabricarea rapidă a acestora vor forța probabil Statele Unite să facă o alegere teribilă între a păstra suficiente în Asia pentru a apăra Taiwanul și alți aliați asiatici și a descuraja sau a împiedica un atac rusesc asupra unui aliat NATO", susțin analiştii raportului publicat de Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW).
Analiza Institutului pentru Studiul Războiului coincide cu faptul că președintele rus Vladimir Putin și-a reafirmat planurile, în timpul conferinței sale anuale de presă de joi de la Moscova, în ceea ce priveşte o victorie a Rusiei asupra Ucrainei.
"Va fi pace atunci când ne vom atinge obiectivele, acestea nu s-au schimbat", a declarat el presei ruse și străine. "Practic, de-a lungul întregii linii de contact [în Ucraina], forțele noastre armate, ca să mă exprim modest, își îmbunătățesc poziția. Ele se află într-o etapă activă", a precizat Putin.
În altă ordine de idei, au apărut rapoarte potrivit cărora forțele ucrainene folosesc muniție cu moderație din cauza unei penurii îngrijorătoare și în contextul în care la nivelul Congresului SUA se poartă o dispută cu privire la un pachet suplimentar de cheltuieli de 61,4 miliarde de dolari pentru Ucraina.
Pachetul, care face parte dintr-o cerere de buget mai mare de 105 miliarde de dolari care include, de asemenea, fonduri pentru Israel și Indo-Pacific, s-a dovedit a fi un subiect foarte sensibil din punct de vedere politic și a fost blocat anterior de republicani care doresc o reformă mai strictă a imigrației și a securității frontierelor americane. Democrații și Casa Albă au promis că vor găsi o modalitate de a vedea proiectul de lege adoptat pentru a nu bloca ajutorul militar promis Ucrainei.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Sute de ieșiri în ultimii doi ani au fost efectuate de la baza aeriană Olenya din Peninsula Kola cu rachete de croazieră care vizează Ucraina. Dronele ripostează acum, cu atacuri raportate de cel puțin trei ori în ultimele luni.
În contextul „planului de victorie” prezentat de președintele Ucrainei, experții occidentali discută posibilitatea acceptării acestuia de către aliații occidentali ai Kievului. Aceștia analizează, de asemenea, scenariile posibile pentru sfârșitul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Hamish De Bretton-Gordon, editorialist la The Telegraph și fost ofițer al armatei britanice, a propus 3 astfel de scenarii și a prezentat consecințele lor pentru Europa și lume.
Serviciile de informaţii sud-coreene susțin că au identificat un inginer nord-coreean specializat în fabricarea rachetelor care a participat alături de forţele ruse la lansarea de rachete balistice asupra Ucrainei, potrivit NHK World Japan.
Oficialii israelieni au cerut Statelor Unite să desfășoare un al doilea sistem THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în Israel pentru a consolida apărarea țării împotriva eventualelor atacuri cu rachete iraniene, potrivit rapoartelor mass-media israeliene de vineri. Channel 12 a subliniat necesitatea acestui sistem, în special în cazul în care Iranul răspunde la un posibil atac israelian.
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu anunță că în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie, grupările criminale ar fi cumpărat 300 de mii de voturi. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.
Republica Moldova votează azi în primul tur al alegerilor prezidențiale și, poate cel mai important, în referendumul pentru integrarea în Europa.
În 2022, așadar nu cu mult timp înainte de începerea conflictului în regiune, într-o vizită organizată de Europe Israel Press Association (EIPA) la granița de nord a Israelului cu Libanul, am avut ocazia să văd cu ochii mei dimensiunea eșecului ONU și ce avea să ducă la intervenția militară terestră a IDF în sudul Libanului pentru contracararea amenințării inevitabile a grupării teroriste Hezbollah.
Rusia recrutează moldoveni pe care îi antrenează în gruparea paramilitară Wagner Group, atât în Serbia cât și în Bosnia și Herțegovina. Informația a fost confirmată de poliția moldovenească care a operat mai multe percheziții și arestări, dar și de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), principalul serviciu de informații de la Chișinău.
Soldații nord-coreeni vor fi trimiși să lupte alături de forțele rusești pe teritoriul Ucrainei până la 1 noiembrie. Potrivit lui Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații GUR al Ministerului Apărării din Ucraina, prima unitate de 2 600 de infanteriști nord-coreeni va fi trimisă la Kursk, în Rusia. În plus, aproximativ 11 000 de soldați nord-coreeni sunt în prezent antrenați în estul Rusiei în vederea pregătirii pentru operațiuni de luptă împotriva Ucrainei.
Analiştii occidentali au atras atenția asupra retoricii nucleare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a declarat că existența Ucrainei ca stat poate fi asigurată doar prin aderarea la NATO sau prin obținerea de către Kiev a armelor nucleare. Comentatorii amintesc că, în primii ani de independență, Ucraina a renunțat la arsenalul său nuclear, care era considerat al treilea ca mărime după Rusia și Statele Unite, în schimbul unor garanții de securitate, dar de care nu a beneficiat niciodată.
Wagner, Șor, sute de preoți moldoveni la Moscova, cel puțin 130.000 de voturi cumpărate - asta înseamnă războiul hibrid al Rusiei în acțiune. Ținta: menținerea Republicii Moldova în zona de influență a Moscovei.
Complexele de rachete balistice intercontinentale Yars, în versiuni staționare și mobile, sunt considerate baza înzestrării RVSN (Forțele nucleare Ruse).
Într-o postare apărută pe rețelele de socializare, grupul de monitorizare Belarusian Hajun Project a informat, pe 17.10.2024, că Federația Rusă și Republica Belarus continuă pregătirile pentru exercițiul comun major planificat pentru anul viitor, sub denumirea de Vest-2025.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că i-a spus candidatului republican Donald Trump că soluția Ucrainei este fie să își restabilească statutul de stat nuclear, fie să devină membru NATO, dar Kievul a ales-o pe cea din urmă. Zelenski a precizat că i-a spus lui Donald Trump că ori se alătură NATO, ori construiește bombe nucleare.
Un grup mic de militari americani merge în mod regulat la Kiev pentru a aduna informații despre război, potrivit unui general. Unitățile Forțelor Terestre ale SUA (US Army) staționate în Europa, de la plutoane până la cartierul general, învață de pe câmpul de luptă din Ucraina, în timp ce serviciul pornește în a doua fază a unui efort de înzestrare, au declarat oficialii pe 16 octombrie.
Militarii statelor membre NATO continuă să se bazeze pe arme şi să lupte conform unor principii de securitate „moștenite din timpul Războiului din Coreea”, care nu vor fi relevante în războaiele moderne, a declarat Valeri Zalujnîi, fost comandant suprem al armatei ucrainene și actual ambasador în Regatul Unit, la 17 octombrie.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 18 octombrie 2024, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
Valeri Zalujnîi, fost comandant-șef al fortelor armate ucrainene și actual ambasador în Regatul Unit, a declarat că este aproape imposibil să se iasă din starea de război „prelungit” cu Rusia. În acelaşi timp, Ucraina propune implementarea unui plan de descurajare non-nucleară pe teritoriul său pentru a forța Rusia să se așeze la masa negocierilor și pentru a se proteja de viitoare agresiuni, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul Consiliului European.
Forțele ucrainene au lovit terminalul petrolier Feodosia din Crimeea pentru a doua oară în 2024, semnalând continuarea presiunii asupra activelor militare rusești din regiune. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat că Ucraina a lovit terminalul petrolier maritim Feodosia din Crimeea ocupată temporar la 7 octombrie 2024. Acest terminal a fost vizat anterior în martie 2024 de vehicule aeriene ucrainene fără pilot, informează Defense Intelligence din Regatul Unit.
U.S. Air Force a desfășurat bombardierul stealth cu rază lungă de acțiune B-2 într-o nouă operațiune militară. Potrivit secretarului american al apărării, Lloyd Austin, loviturile aeriene au vizat cinci depozite de arme puternic fortificate în zonele controlate de houthi. Bombardamentele au avut loc joi dimineața devreme. Deocamdată, nu există informații oficiale cu privire la amploarea pagubelor.
Pe 14 octombrie, Grupul de Lovire Harry S. Truman (HSTCSG) a intrat în Marea Nordului după ce a tranzitat îngusta Strâmtoare Dover, care separă Marea Britanie de Europa, potrivit unui comunicat de presă al Flotei a 6-a americane.
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că „planul de victorie” anunțat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un „semn bun”, dar că nu îl poate „susține în totalitate”. În acelaşi timp, NATO nu intenționează să invite Kievul să adere la Alianță în viitorul apropiat. Acest lucru a fost anunțat în timpul reuniunii miniștrilor apărării din NATO de la Bruxelles de către șeful misiunii SUA la NATO, Julianne Smith .
Acest „plan” ar trebui să dezmembreze mașinăria de război rusă și are un aspect interesant care anulează efectiv statutul său nenuclear. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anunțat astăzi, 16 octombrie, planul de victorie în fața parlamentului ucrainean. În esență, este vorba despre un plan de război pregătit de echipa sa, care ar trebui să încheie războiul împotriva Rusiei, Ucraina deținând un avantaj strategic în negocierile de pace.
Reprezentantul Ucrainei la NATO a reafirmat speranța Kievului privind acceptarea de către președintele american Joe Biden a invitației Ucrainei de a adera la Alianță înainte de încheierea mandatului său.
Pe16 octombrie, președintele Zelenski a făcut o prezentare a planului de victorie în războiul împotriva Rusiei.
Statele Unite nu vor desfășura sistemul de apărare aeriană THAAD pentru a proteja Ucraina, așa cum intenționează să o facă in cazul Israelului, deoarece nevoile de apărare ale acestor țări sunt complet diferite. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, în timpul unui briefing organizat marți, 15 octombrie.
Ministrul adjunct al Apărării din Coreea de Sud a fost prezent în studiourile DefenseRomania unde a discutat despre dezvoltarea cooperării bilaterale la nivelul industriei de apărare și a explicat și de ce, în comparație cu alte companii vestice, coreenii sunt mai mult decât dornici să deschidă linii de asamblare și producție în România. Planul ar viza mai multe tipuri de armament, nu doar obuziere K9 Thunder.
Armata SUA a decis să renunțe la efortul de a înlocui racheta Patriot cu un interceptor de ultimă generație, potrivit generalului-maior Frank Lozano, ofițer executiv al programului pentru rachete și spațiu.
Rusia încearcă să creeze un sistem multivalutar, care să permită tranzactii între băncile centrale ale țărilor BRICS.
Estonia a devenit un susținător ferm al Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei, făcând presiuni asupra celorlalte state membre NATO să sporească ajutorul militar și să își asume angajamente pe termen lung pentru apărarea Kievului. Ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, s-a aflat în fruntea acestui efort, îndemnând partenerii Kievului nu doar să ajute Ucraina să continue lupta, ci și să obțină victoria. Împărțind o graniță cu Rusia, țara baltică cu 1,3 milioane de locuitori se teme că, dacă Ucraina cade, Tallinn ar putea deveni următoarea țintă a ambițiilor expansioniste ale Moscovei.
Donald J. Trump a încheiat cea mai mare revenire politică din istoria modernă a Statelor Unite în primele ore ale zilei de miercuri, obținând suficiente voturi electorale pentru a o învinge pe vicepreședinta Kamala Harris și a reveni la Casa Albă pentru un al doilea mandat. La 6 noiembrie, Donald Trump și-a revendicat victoria în alegerile prezidențiale din Statele Unite, proiecțiile arătându-l tot mai aproape de cele 270 de voturi ale Colegiului Electoral necesare pentru a câștiga.
Donald Trump a devenit nu doar al 45-lea ci și al 47-lea președinte al Statelor Unite ale Americii după ce a învins-o pe Kamala Harris.
În contextul în care viitorul Ucrainei se află în joc înaintea alegerilor prezidențiale americane, președintele ucrainean a ridicat miza, invocând spectrul armelor nucleare pentru a-l determina pe cel care va ajunge în Biroul Oval să ofere Kievului mai multe arme convenționale și garanții de securitate solide.
Drona explozivă din clasa Shahed pare să fi devenit una dintre armele pe care Rusia se bazează pentru a câștiga războiul cu Ucraina. În perioada august – septembrie, forțele ruse au intensificat întrebuințarea UAV-urilor Shahed la un nivel greu de imaginat în urmă cu o jumătate de an.
Peste o sută de actuali și foști oficiali de rang înalt din țările occidentale s-au adresat liderilor țărilor europene într-o scrisoare deschisă, îndemnându-i să nu permită ca Ucraina să devină o victimă a unui acord cum a fost cel din 1938 de la Munchen.
Imediat după publicarea informației privind posibila vânzare de avioane Gripen, acțiunile Saab SAAB au crescut cu 3,4% la bursa din Stockholm, notează Reuters.
Rusia a denunţat marţi alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, pe care le-a calificat drept incorecte pentru că, potrivit Kremlinului, cetățenii moldoveni din Rusia nu a putut vota.
Rusia ar putea intensifica utilizarea unor metode neconvenționale de sabotaj și intimidare împotriva infrastructurii critice și a aliaților NATO, pe fondul conflictului din Ucraina și al tensiunilor geopolitice cu Occidentul.
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în marea de la est de Peninsula Coreeană, relatează agenția Reuters.
La 1 noiembrie 2024, o delegație formată din generali în retragere ai forțelor americane aflate în Coreea (USFK) și ai armatei sud-coreene, invitată de Korea Defense Veterans Association (KDVA) și Korea-U.S. Alliance Foundation (KUASF), a vizitat unitatea de producție Changwon a companiei Hanwha Aerospace. Grupul a analizat liniile de producție pentru sisteme-cheie, inclusiv obuzierul autopropulsat (SPH) K9 și vehiculul de aprovizionare cu muniție (ARV) K10, reflectând discuțiile în curs privind consolidarea cooperării în domeniul industriei de apărare între Coreea de Sud și Statele Unite. Printre delegați s-au numărat generalii în retragere Curtis M. Scaparrotti, Walter L. Sharp, Robert B. Abrams, Leem Ho-young și generalul-maior Shin Kyung-soo, care au analizat modalitățile de intensificare a colaborării în domeniul apărării între aliați.
Trupele ucrainene care luptă în regiunea Kursk din Rusia au un avantaj pe care nu l-au avut până acum în războiul cu Rusia, spun experții. Este vorba despre o mult mai mare libertate de mișcare operațională, care este oferită ucrainenilor de faptul că nu trebuie să apere orașele individuale.
Cu câteva ore înainte ca milioane de americani să se prezinte marți la urne, comunitatea americană de intelligence (CI) a declarat că Rusia răspândește știri false pentru a crea percepția că oficiali din state-cheie se pregătesc să comită diverse acte de fraudă electorală.
Asistența acordată Ucrainei și cooperarea acesteai cu NATO au făcut obiectul unei discuții între Secretarul General al NATO, Mark Rutte, și cancelarul german, Olaf Scholz, la Berlin, la 4 noiembrie. Deși Scholz a asigurat că Germania va continua să ofere asistență puternică Ucrainei, acesta nu a susținut ideea unor noi decizii privind aderarea Ucrainei la Alianță.
Wall Street Journal a relatat luni, citând oficiali iranieni și arabi familiarizați cu planurile Teheranului, că Iranul a transmis mesaje diplomatice țărilor din regiune, indicând că intenționează să lanseze un atac complex asupra Israelului folosind focoase mai puternice decât cele desfășurate anterior, împreună cu alte arme avansate.
Ministrul turc de externe Hakan Fidan a participat sâmbătă și duminică la Djibouti la o reuniune ministerială privind parteneriatul turco-african, care reflectă extinderea parteneriatelor Ankarei pe continent din punct de vedere economic și militar și diversificarea influenței soft a Turciei prin ajutorul umanitar și educația religioasă.
Într-o remarcabilă demonstrație de măiestrie militară, pe rețelele de socializare au apărut imagini uimitoare cu un avion ucrainean MiG-29 lansând bombe GBU-39, muniții ghidate cu precizie fabricate în Statele Unite. Această înregistrare video impresionantă, distribuită de contul OSINTtechnical pe X (fostul Twitter), marchează probabil prima dovadă publică a capacității unui MiG-29 de a utiliza bombe GBU-39 și de a lansa mai multe bombe într-o singură lovitură aeriană.
Reaction Engines, o companie britanică care dezvoltă motoare militare pentru arme hipersonice, a intrat în faliment, potrivit The Register. Compania a dezvoltat în mod constant și a oferit soluții revoluționare pentru proiectele americane și britanice de arme hipersonice, inclusiv dezvoltarea motorului de rachetă SABRE. În plus, societatea a dezvoltat componente individuale pentru motoarele utilizate în prototipurile de arme hipersonice.
Povestea incursiunii avionului chinez de spionaj în spațiul aerian nipon este departe de a se încheia și pare că ia o turnură spre escaladare.
Avionul de luptă rusesc Su-57 Felon, prezentat pentru prima dată la Airshow China 2024 din Zhuhai, a devenit subiectul unei batjocuri pe scară largă pe rețelele de socializare chineze. Fotografiile și videoclipurile din apropiere ale aeronavei, care dezvăluie o calitate îndoielnică a asamblării, au stârnit critici și ridiculizări în rândul utilizatorilor chinezi de internet.
Memorandumul dintre cele două state prevede producția în comun de UAV-uri și componentele acestora, muniție și componente, echipamente de război electronic și dezvoltarea de tehnologii avansate. Lituanieni au venit la discuțiile de la Kiev și cu un cadou foarte util Forțelor ucrainene: peste 200 de camionete și detectoare de mine.
Ajutorul SUA pentru Ucraina e de necontestat în cei aproape trei de la invadarea pe scară largă a Ucrainei. Cu toate acestea, ajutorul militar a venit mai degrabă cu frâna de mână trasă și a avut ca obiectiv ca Ucraina să reziste în fața ocupantului rus. Numărul de sisteme de apărare și ofensive trimise de americani și restricțiile asupra utilizării rachetelor și armelor arată că dimensiunea ajutorului nu vizează înfrângerea Rusiei în Ucraina ci rezistența Ucrainei.
Concernul german Rheinmetall va avea o a doua unitate de producție în Ucraina. Lansarea primei fabrici a fost făcută în octombrie.
Rachetele de croazieră și balistice fabricate în Ucraina vor apărea până la jumătatea anului 2025, a declarat Oleksii Petrov, directorul întreprinderii de stat Spetstechnoexport.
Timp de 15 ore și jumătate, aproape 100 de drone explozive au bântuit Ucraina de la est la vest și de la nord la sud ajungând până în regiunile Hmelnitsky și Odesa.
Ucraina nu se va opune în cazul în care Qatarul sau orice altă țară ar încerca să negocieze un acord privind securitatea energetică, cu ajutorul discuțiilor purtate separat cu Rusia și Ucraina. Deocamdată, nu există un astfel de acord, a declarat șeful Biroului președintelui ucrainean, Andriy Yermak, potrivit Reuters.
E.S. Adrian Zuckerman vine la DC News TV, într-un interviu eveniment ce va fi difuzat de platformele noastre în ziua istorică a alegerilor americane unde republicanul Donald Trump o va înfrunta pe Kamala Harris.
Pro-europeana Maia Sandu a obținut o victorie uriașă în fața pro-rusului Aleksandr Stoianoglo, în turul II la alegerile prezidențiale. Te-ai fi așteptat ca o diferență de 55.33% împotriva la 44.67% să fie de necontestat. Nu însă și pentru propaganda rusă
Războiul dronelor este în plină dezvoltare, iar rușii apelează la n mix de măsuri pentru a crește eficiența unor drone, altfel, destul de rudimentare.
Ucraina se confruntă cu cel mai greu moment din ultimii doi ani de război. Cantitățile primite de tehnică militară și muniție nu reușesc să stabilizeze frontul, iar problemele de personal sufocă efortul Armatei ucrainene.
Antreprenorul european de apărare MBDA a dezvăluit la expoziția Euronaval (4 – 7 noiembrie, Paris) planurile de a dezvolta o nouă versiune lansată de pe submarin a rachetei sale antinavă Exocet, vândută pe scară largă.
Potrivit Newsweek, soldații din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) au participat pentru prima dată la confruntările ruso-ucrainene din regiunea Kursk. Mai mulți experți au precizat pentru publicația americană că nativii din Coreea de Nord ar putea avea probleme de comunicare și de coordonare cu trupele rusești.
Desfășurarea de trupe nord-coreene pe frontul ucrainean nu va aduce prea multe schimbări deocamdată și este probabil ca acestea să sufere pierderi grele. După cum a raportat radiodifuzorul public estonian ERR, comentând desfasurarea personalului militar nord-coreean în regiunea Kursk din Rusia, colonelul Ants Kiviselg, comandantul Centrului estonian de Informații pentru Apărare, a precizat că aceștia au fost probabil desfășurați la începutul lunii octombrie și de atunci au fost supuși unui antrenament preliminar care a durat între două și patru săptămâni. După aceea, a spus el, „a început redistribuirea lor către frontul ucrainean”.