Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
03 apr, 21:50
Olanda a primit primul elicopter Boeing CH-47F Chinook din cele care vor fi construite la cel mai recent standard al armatei americane, a anunțat producătorul pe 3 aprilie, transmite Janes.

Elicopterul, care este primul din cele 14 comandate de Royal Air Force cu un cockpit digital avansat, a fost predat formal la centrul de producție Boeing din Philadelphia, Pennsylvania. Livrarea elicopterelor trebuie finalizată până în 2021.

Olanda are în prezent 11 elicoptere CH-47D pe care le-a achiziționat în 1995 și șase elicoptere CH-47F standard care au început să ajungă în Olanda din 2012.

În 2016, Olanda a achiziționat încă 12 elicoptere CH-47F de ultimă generație prin programul de vânzări militare externe al Departamentului Apărării din SUA, iar în anul următor au fost adăugate încă două elicoptere ajungând la o comandă totală de 14.

Cele șase CH-47F varianta veche sunt modernizate pentru a servi alături de cele 14 elicoptere noi CH-47F. Acestea vor fi folosite de Royal Air Force pentru transportul trupelor, evacuarea medicală, recuperarea aeronavelor, căutare și salvare, salvare în urma dezastrelor, stingerea incendiilor și sprijin pentru construcțiile grele.

 

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'