Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia continuă provocările. Două avioane Su-35 au interceptat din nou o aeronavă a US Navy (Foto/Video)
27 mai, 15:24
Două avioane de vânătoare ruseşti Su-35 au "interceptat" în mod nesigur şi neprofesionist, recurgând la manevre aeriene periculoase, un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al US Navy care zbura în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, a anunțat marţi Flota a 6-a a SUA şi Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

Marina Statelor Unite a declarat că modul în care piloţii ruşi au ales să intercepteze aeronava P-8A Poseidon este de condamnat, deoarece aceştia au recurs la manevre nesigure şi provocatoare. Cele două avioane ruseşti Su-35 s-au poziţionat de o parte şi de alta a aeronavei americane, la doar câţiva metri de aripile avionului P-8A Poseidon, restricţionând foarte mult spaţiul de manevră.

US Navy a subliniat că astfel de manevre au dat dovadă de neprofesionalism din partea piloţilor ruşi, deoarece, pe parcursul celor 65 de minute cât a durat interceptarea, au pus în pericol siguranţa zborului pentru toate aeronavele implicate, crescând astfel posibilitatea producerii unor coliziuni în spaţiul aerian.

Este al treilea incident de acest fel care are loc în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, în mai puţin de două luni.

Pe 15 aprilie, un Su-35 al Forţelor Aeriene Ruse a interceptat, în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, o aeronavă P-8A a Statelor Unite, efectuând, şi de acesta dată, o manevră de interceptare, nesigură și neprofesionistă.

Patru zile mai târziu, pe 19 aprilie, avioane de vânătoare ruseşti Su-35 au interceptat de două ori un avion P-8A Poseidon al US Navy, care opera în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană.

Atunci, prima interceptare nu a fost făcută într-un mod periculos, dar în cazul celei de-a doua ruşii nu au mai ţinut cont de reguli şi au zburat prin faţa aeronavei americane la mai puţin de 25 de metri.

Statele Unite cer Rusiei să respecte standardele internaționale pentru siguranța zborului precum și acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor în și peste marea liberă. Acordul din 1972 a fost semnat de SUA și URSS și subliniază că ambele părți se angajează pentru siguranța navigației și siguranța zborului peste apele internaționale.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Nava de desant USS Bonhomme Richard a luat foc la baza navală San Diego (Video)
Schimburi de focuri între Armenia și Azerbaidjan la frontieră - Update
În vizită la militari americani răniţi pe front, Donald Trump poartă în premieră mască în public
Marea Britanie investește masiv în securizarea frontierelor post-Brexit
O eroare de reglare a unui radar militar, la originea tragediei avionului ucrainean doborât în ianuarie
Peste o jumătate de milion de rezidenţi din Hong Kong au votat la alegerile primare ale partidelor pro-democraţie
Bombardament neidentificat în estul Siriei. Mai mulți membri ai milițiilor iraniene au fost uciși
Iranul îşi va dezvolta industria petrolieră, în ciuda sancţiunilor SUA
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro