Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pe locul întâi în TOP 10 arme ale Germaniei, sistemul care dă fiori Rusiei. Provocați de ruși, nemții publică topul armelor Bundeswehrului
News
Data actualizării:
Data publicării:
Intrigat de efectele dezinformării ruse, un ziar german publică topul celor mai puternice 10 capabilități de luptă de care dispune Bundeswehrul.
Avion Eurofighter german, realimentat de un Airbus A400M deasupra orașului Augsburg, Germania. Photo source: Bundeswehr / Frank Engel
Avion Eurofighter german, realimentat de un Airbus A400M deasupra orașului Augsburg, Germania. Photo source: Bundeswehr / Frank Engel

Îngrijorați de faptul că sub influența propagandei ruse tot mai mulți germani încep să creadă că țara lor nu posedă capabilitățile defensive adecvate, specialiștii săptămânalului german „Focus” au întocmit un top al celor mai puternice 10 arme de care dispune Ministerul german al Apărării (Bundeswehr).

Aceștia susțin nu doar că afirmațiile sunt departe de adevăr ci și că Bundeswehrul este aproape la același nivel “cu cel mai important aliat NATO al Europei”, deținând pe lângă armamentul standard, și lansatoare de rachete, tancuri, avioane de luptă, elicoptere, nave de luptă și submarine de ultimă generație. 

Astfel, cele mai importante 10 capabilități de luptă ale armatei germane sunt considerate următoarele:

 

Nr. 10: Pușca de asalt G95 (HK416 A8)

 

1. Armă de as... (hk416_80764300.jpg)

Cu o cadență de tragere de 850 de cartușe pe minut, moduri de operare lovitură cu lovitură sau rafală, echipată cu o șină de accesorii performantă, pușca de asalt G95A1 dezvoltată de Heckler & Kochs este așteptată să înlocuiască pușca standard anterioară a Bundeswehrului G36 până cel târziu în 2026. În acest scop, Bundeswehrul intenționează să achiziționeze 120.000 de puști G95 la un preț total de peste 200 de milioane de euro.

HK416 este pușca de asalt standard a Forțelor Armate din Norvegia și a Corpului Marin al SUA (denumită M27) și a fost selectată de Forțele Armate din Franța pentru a înlocui FAMAS.

 

Nr. 9: Submarinele din clasa 212A

 

2. -imagine fara descriere- (fincantieri_u212a_06544200.jpg)

Aceasta este clasa de submarine cea mai modernă a Marinei Germane. Împreună cu submarinele din clasa 214, special concepute pentru export, sunt recunoscute drept cele mai silențioase submarine din lume. Navele U36 reprezintă punctul de referință pentru această clasă de submarine și participă în prezent la exercițiul „Steadfast Defender” al NATO.

Submarinele din clasa 212A au 56 de metri lungime, 7 metri lățime, un deplasament în submersie de 1.838 de tone, o adâncime maximă de scufundare de 400 de metri și o viteză subacvatică de până la 20 de noduri.

 

Nr. 8: Fregata F125

 

3. Fregata ge... (baden-wurttemberg_43618200.jpg)

Marina germană a echipat un total de 4 fregate F125 care, din punct de vedere tehnic, pot fi considerate cele mai performante nave de acest tip la nivel mondial. Sistemele standard de armament ale navelor de aproximativ 150 m lungime cu elicopter la bord constau în 8 lansatoare de rachete anti-navă RGM-84 „Harpoon”, două lansatoare de rachete RAM Bloc 2 cu câte 21 de rachete, un tun de 127 mm Otobreda (cu raza de acțiune de peste 100 km), două autotunuri de 27 mm MLG-27 comandate de la distanță, 5 mitraliere de 12,5 mm comandate de la distanță și 2 cu control manual. 

Misiunea fregatei F125, cu un echipaj de 120 de militari, este în principal de a efectua supraveghere maritimă în zonele de criză. 

 

Nr. 7: Elicopterul „Tiger”

 

4. Tiger... (airbus_tiger_18722500.jpg)

“Tiger” este elicopterul de sprijin multirol al Bundeswehrului. Acest tip de elicopter are o rază de acțiune de aproximativ 800 de kilometri și poate efectua misiuni de recunoaștere, atac și sprijin pentru Forțele Terestre.

Elicopterul devine un instrument eficient în luptă atunci când este echipat cu 4 rachete aer-aer „Stinger” care pot fi montate pe 2 stâlpi exteriori ai fuselajului, o mitralieră de 12,7 mm instalată direct pe fuselaj, rachete de 70 mm și 4 rachete antitanc „Hawk”.

 

Nr. 6: UAV „Heron 1”

 

5. Drona Hero... (iai-heron_04189100.jpg)

UAV-ul “Heron 1” este drona de recunoaștere a Bundeswehrului echipată cu sisteme avansate de supraveghere - inclusiv senzori cu infraroșu și senzori optici de înaltă rezoluție - pentru a detecta și urmări cu precizie activitatea inamicului.

„Heron 1”, dezvoltată de Israel, poate zbura cu o viteză de 200 de kilometri pe oră, are o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri și poate evolua la o altitudine de zbor de până la 10.000 de metri. 

 

Nr. 5: Vehicul de luptă pentru infanterie „Puma”

 

6. Mașină de ... (puma_08368800.jpg)

Vehiculul de luptă pentru infanterie „Puma” a fost ținta multor ironii și etichetat ca „vehiculul defect” atunci când a fost retras din exercițiul NATO High Alertness Joint Task Force din 2022 din cauza unor defecțiuni. Însă acest lucru este de departe o nedreptate, întrucât situația nu caracterizează produsul general.

Vehiculul are aproximativ 7,5 metri lungime și se poate deplasa cu o viteză maximă de 70 de kilometri pe oră. Arma sa principală este o mitralieră cu calibrul de 30 mm cu cadența de tragere de aproximativ 200 de cartușe pe minut. „Puma” poate lovi din deplasare ținte situate până la 3.000 de metri distanță. Greutatea totală a vehiculului este de aproximativ 40 de tone.

 

Nr. 4: Vehicul de luptă pentru infanterie „Weasel”

 

7. Weasel Rhe... (weasel_86960100.jpg)

Spre deosebire de Puma, Weasel (Nevăstuica), care este considerat un activ important al Bundeswehrului, a fost trimis în luptă în Ucraina. Acesta cântărește 33 de tone și se poate mișca rapid pe câmpul de luptă. Arma sa principală este o mitralieră de calibrul 20 mm, în timp ce armele secundare includ mitraliere și alte echipamente.

 

Locul 3: Tancul de luptă principal „Leopard 2”

 

8. Industria ... (tanc-leopard2a4-reparatii-polonia_12116600.jpg)

Tancul de luptă principal „Leopard 2”, cu o greutate totală de luptă de 62 de tone, este unul dintre cele mai grele tancuri de luptă principale din lume. Arma sa de bază este tunul cu țeava netedă de 120 mm cu 42 de lovituri. 

„Leopard 2” este, de asemenea, echipat cu un lansator de grenade de fum și cu două mitraliere de 7,62 mm MG3A1 cu unitatea de foc de 4.750 de cartușe. „Leopard 2” este în prezent tancul standard al Forțelor Blindate al Bundeswehrului. Armata germană echipează de peste un an aproximativ 320 de vehicule „Leopard 2”, dar a luat în calcul înlocuirea versiunii “Leopard 2” cu tancul principal „Panther” lansat de Rheinmetall în 2022.

 

Nr. 2: Eurofighter „Typhoon”

 

9. Avion de l... (eurofighter-germania_59819300.jpg)

Bundeswehrul menține, de asemenea, un puternic arsenal de arme aeriene. "Typhoon" Eurofighter este o aeronavă de luptă multirol cu o viteză de peste 2 Mach, dezvoltată în comun în Europa, care poate transporta versiunea aeropurtată a sistemului de rachete de apărare antiaeriană „Iris”-T, furnizată de Germania și Ucrainei, dar și racheta de croazieră „Taurus” pe care guvernul german nu s-a decis încă să o furnizeze Kievului.

 

Nr. 1: Rachetă de croazieră „Taurus”

 

10. Lansarea u... (taurus-germania_64747700.jpg)

Puține alte sisteme de arme au atras atât de multă atenție în ultimele luni precum racheta de croazieră “Taurus”. KEPD-350 “Taurus” are o rază de acțiune de până la 500 de kilometri. În comparație cu alte rachete de croazieră, aceasta zboară mai încet, sub viteza sunetului, dar altitudinea sa de zbor poate coborî chiar și sub 50 de metri. 

„Taurus” este folosită în principal pentru distrugerea țintelor masive și solide, cum ar fi fortificațiile. Ghidarea de mare precizie și adaptabilitatea la diferite categorii de terenuri face din Taurus o rachetă greu de detectat de sistemele radar inamice. 

Bundeswehrul susține că are în prezent peste 150 de rachete de croazieră „Taurus” operaționale, din care se pare că nu este dispus să furnizeze Ucrainei nici măcar un lot, în pofida presiunilor internaționale nemaiîntâlnite pentru o altă categorie de armament.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Gruparea teroristă Stat Islamic devine tot mai activă în Siria
China, acuzată de atacuri cibernetice asupra Ministerului de Externe din Cehia. NATO și UE condamnă campania cibernetică „insidioasă” a Beijingului
Condiția imposibilă pusă de Putin: Pace în Ucraina, doar în schimbul garanțiilor scrise pentru oprirea extinderii NATO spre Est
Ucrainenii au atacat o fabrică de drone din ”Silicon Valley-ul” rusesc, situat în regiunea Moscovei
Trump pare că își pierde răbdarea cu Putin / Oficialii ruși răspund amenințător: ”Singurul lucru rău este un nou război mondial”
Corespondență DefenseRomania din Coreea: Tehnologie navală de ultimă generație, nave de luptă și submarine, prezentate la Busan
Primul contact la vârful Washingtonului: Președintele Nicușor Dan, convorbire telefonică cu Donald Trump
Uniunea Europeană aprobă programul SAFE de împrumuturi pentru apărare
Comisarul ONU pentru Drepturile Omului: „Este timpul să punem capăt invaziei Rusiei în Ucraina, crimelor și distrugerilor zilnice”
Trump, dezamăgit de Putin? Posibile noi sancțiuni împotriva Rusiei și un impas în procesul de pace
Oficiali militari taiwanezi: China este capabilă de a transforma exercițiile militare într-o invazie
Șeful NATO se așteaptă ca noua țintă de cheltuieli pentru apărare să fie de 5% din PIB
Nicușor Dan a depus jurământul de şef al statului. România a pierdut câteva luni la prezidențiale, dar a câștigat un Președinte
Armata Germaniei trebuie să fie complet reînarmată până în 2029, ordonă șeful Apărării. Principalele priorități: Apărare aeriană, lovituri de precizie și muniții
Rușii încearcă să ocupe și regiunea ucraineană Sumî
Von der Leyen și Trump amână creșterea taxelor vamale. ”Ne vom întâlni rapid pentru a vedea dacă ajungem la un acord"
Rusia începe să escorteze petrolierele Flotei Fantomă în Golful Finlandei
Provocări pe cerul european: Avioane de luptă poloneze au interceptat un bombardier rus Su-24 care efectua „manevre periculoase”. Rusia nu se mai ascunde și testează zilnic Alianța
Armata americană și-ar putea schimba strategia? SUA iau în considerare repoziționarea forțelor din Indo Pacific. Coreea de Sud afirmă că nu a purtat discuții legate de acest subiect
Trump crește presiunea și amenință UE cu taxe vamale de 50%, nemulțumit că discuțiile ”nu duc nicăieri”
Ministrul Apărării: Regiunea Mării Negre este crucială pentru stabilitatea Flancului estic al NATO şi al UE
Trump interzice universității Harvard să înscrie studenți străini: Mii de studenți trebuie să se transfere sau să părăsească America
Acordurile dintre UE și Marea Britanie, punct de plecare pentru o cooperare strânsă în domeniul apărării
Încep să vină avioanele pentru Escadrila 571 Aviație Vânătoare. Încă două F-16 au aterizat în România
Garnizoanele construite acum de ruși la granița cu Finlanda sunt doar începutul. General finlandez: După încheierea războiului, vor aduce trupele care au luptat în Ucraina
Forțele IDF din Cisiordania au deschis focul asupra unui convoi diplomatic în care se afla și reprezentantul României. MAE român a discutat cu ambasadorul Israelului și a cerut clarificări
Industria rusă de apărare, lovită unde o doare mai tare: Ucrainenii au atacat o fabrică de microcipuri din regiunea Oriol
Ilie Bolojan, la ultima conferință înainte ca Nicușor Dan să își preia mandatul: Întărirea industrie de apărare și politici predictibile cu cei doi piloni esențiali pentru România: UE și NATO
Lavrov este supărat că Armenia cumpără arme franceze
România rămâne interesantă pentru investitorii americani: SIG Sauer, discuții la Guvern privind proiecte de investiții în industria de armament

Ştiri Recomandate

Bundeswehr-ul consideră Rusia un „risc existențial” pentru Germania și pentru Europa
Apărare aeriană
EXCLUSIV
Cele două săptămâni de aur care pot decide viitorul regimului ayatollahilor: Cadoul lui Trump de care Iranul ar fi bine să profite
Nici Rusia nu doarme liniștită. SUA tocmai a transferat în Europa o flotă impresionantă de F-22, cele mai performante avioane din lume
Esența putinismului. Vladimir Putin: Rușii și ucrainenii sunt un singur popor, deci toată Ucraina este a noastră. Unde pune piciorul soldatul rus acel teritoriu devine al nostru
Bombele cu planare rusești și-au găsit nașul: NATO anunță primele teste reușite, iar sistemul va ajunge pe front în câteva luni
Unde ar putea fi uraniul puternic îmbogățit al Iranului? AIEA: ”Teheranul nu ne-a informat în detaliu despre nimic”
Apune epoca Orban? Opoziția Tisza conduce detașat în sondaje, o premieră în ultimii 15 ani
China trimite un număr record de avioane să survoleze zona din jurul Taiwanului
Zeci de mii de nord-coreeni, trimiși în fabricile de drone din Rusia, în perspectiva transferului de tehnologie
Trump a aprobat deja planurile de atac ale bombardierelor B-2 asupra Iranului. Nu a luat încă decizia finală de a „apăsa butonul”
Producţia K9 în România ar putea fi doar începutul: Dacă K9 este fabricat în comun, împreună cu Redback, ar aduce aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă directe și indirecte
Rușii se laudă că au rupt un acord „mort”: Cooperarea militară cu Germania din 1996. Moscova acuză politica militaristă germană împotriva sa
Rușii îi provoacă pe americani: Un Su-24 a „salutat” nava USS Mount Whitney la joasă altitudine și a lansat capcane termince (Video)
Summit-ul NATO va fi ”scurt, concis și plăcut”. Totul, pentru a-l mulțumi pe Trump
Franța renunță la „ochii din aer” americani și trece la cei europeni. Francezii au anunțat avioanele AWACS care vor înlocui E3-F Sentry
Rușii au ales o direcție prioritară pe frontul din Donbas. Blindatele rusești au ieșit destul de șifonate din ultimele atacuri (VIDEO)
Faceți cunoștință cu ONE WAY EFFECTOR: Soluția viitorului pentru neutralizarea prin saturație a apărării inamice are la bază lecțiile din Ucraina
SUA se pregătesc de un posibil impact: Toate avioanele și navele vulnerabile la atacurile Iranului au fost relocate
„Rusia are un plan de agresiune pe termen lung împotriva Europei”. Care sunt soluțiile
Dronă MQ-9 Reaper olandeză. Photo source: Royal Netherlands Air Force.
EXCLUSIV
În România dronele MQ-9 Reaper olandeze sunt „ochii” alianței în fața Rusiei. Doar 3 minute și 29 de secunde e diferența unui atac masiv rusesc între Est și Vest
Sursă de la Casa Albă: „Trump a autorizat atacul, așteaptă informații suplimentare de la Teheran”
Sectorul aviației se confruntă cu o creștere anuală cu 600% a atacurilor cibernetice, arată un raport Thales
Putin devine mai flexibil și se declară pregătit să-l întâlnească pe Zelenski, însă doar în etapa finală a discuțiilor
Bombardarea Iranului de către SUA divizează MAGA. Cum sunt împărțite opiniile în mișcarea trumpistă cu privire la un atac militar american
De ce e imposibil ca SUA să își scufunde propriul portavion USS Nimitz într-o operațiune sub „steag fals” pentru a intra în război
Pentru ca acordul privind mineralele să-și producă efectele Trump trebuie să dea cu pumnul în masă în fața Rusiei. Volker: SUA nu fac suficient pentru interesele sale
România a mai făcut un pas mare pentru a-și produce propria muniție pentru viitoarele tancuri Abrams și obuziere K9: Uzina Dragomirești, hub european
K2 Panther, în timpul unei demonstrații pentru România, care a avut loc în Coreea. Photo source: DefenseRomania
EXCLUSIV
Demonstrație de forță impresionantă a tancurilor K2 pentru România. Avantajele tehnice și de ce K2 se potrivește mânușă României
Urmează și bombe de tip „bunker-buster”? Cine e generalul american prin care SUA ar putea da lovitura de grație Iranului
Rusia a trecut la un nou nivel al războiului. Este nevoie de mobilizarea comunității internaționale pentru a convinge Moscova să accepte pacea – Zelenski
Serbia nu are bani pentru Rafale franceze, dar a găsit o soluție. Sârbii se laudă cu cea mai modernă versiune a avionului, un stat rival îi contrazice
pixel