Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pe locul întâi în TOP 10 arme ale Germaniei, sistemul care dă fiori Rusiei. Provocați de ruși, nemții publică topul armelor Bundeswehrului
News
Data actualizării:
Data publicării:
Intrigat de efectele dezinformării ruse, un ziar german publică topul celor mai puternice 10 capabilități de luptă de care dispune Bundeswehrul.
Avion Eurofighter german, realimentat de un Airbus A400M deasupra orașului Augsburg, Germania. Photo source: Bundeswehr / Frank Engel
Avion Eurofighter german, realimentat de un Airbus A400M deasupra orașului Augsburg, Germania. Photo source: Bundeswehr / Frank Engel

Îngrijorați de faptul că sub influența propagandei ruse tot mai mulți germani încep să creadă că țara lor nu posedă capabilitățile defensive adecvate, specialiștii săptămânalului german „Focus” au întocmit un top al celor mai puternice 10 arme de care dispune Ministerul german al Apărării (Bundeswehr).

Aceștia susțin nu doar că afirmațiile sunt departe de adevăr ci și că Bundeswehrul este aproape la același nivel “cu cel mai important aliat NATO al Europei”, deținând pe lângă armamentul standard, și lansatoare de rachete, tancuri, avioane de luptă, elicoptere, nave de luptă și submarine de ultimă generație. 

Astfel, cele mai importante 10 capabilități de luptă ale armatei germane sunt considerate următoarele:

 

Nr. 10: Pușca de asalt G95 (HK416 A8)

 

1. Armă de as... (hk416_80764300.jpg)

Cu o cadență de tragere de 850 de cartușe pe minut, moduri de operare lovitură cu lovitură sau rafală, echipată cu o șină de accesorii performantă, pușca de asalt G95A1 dezvoltată de Heckler & Kochs este așteptată să înlocuiască pușca standard anterioară a Bundeswehrului G36 până cel târziu în 2026. În acest scop, Bundeswehrul intenționează să achiziționeze 120.000 de puști G95 la un preț total de peste 200 de milioane de euro.

HK416 este pușca de asalt standard a Forțelor Armate din Norvegia și a Corpului Marin al SUA (denumită M27) și a fost selectată de Forțele Armate din Franța pentru a înlocui FAMAS.

 

Nr. 9: Submarinele din clasa 212A

 

2. -imagine fara descriere- (fincantieri_u212a_06544200.jpg)

Aceasta este clasa de submarine cea mai modernă a Marinei Germane. Împreună cu submarinele din clasa 214, special concepute pentru export, sunt recunoscute drept cele mai silențioase submarine din lume. Navele U36 reprezintă punctul de referință pentru această clasă de submarine și participă în prezent la exercițiul „Steadfast Defender” al NATO.

Submarinele din clasa 212A au 56 de metri lungime, 7 metri lățime, un deplasament în submersie de 1.838 de tone, o adâncime maximă de scufundare de 400 de metri și o viteză subacvatică de până la 20 de noduri.

 

Nr. 8: Fregata F125

 

3. Fregata ge... (baden-wurttemberg_43618200.jpg)

Marina germană a echipat un total de 4 fregate F125 care, din punct de vedere tehnic, pot fi considerate cele mai performante nave de acest tip la nivel mondial. Sistemele standard de armament ale navelor de aproximativ 150 m lungime cu elicopter la bord constau în 8 lansatoare de rachete anti-navă RGM-84 „Harpoon”, două lansatoare de rachete RAM Bloc 2 cu câte 21 de rachete, un tun de 127 mm Otobreda (cu raza de acțiune de peste 100 km), două autotunuri de 27 mm MLG-27 comandate de la distanță, 5 mitraliere de 12,5 mm comandate de la distanță și 2 cu control manual. 

Misiunea fregatei F125, cu un echipaj de 120 de militari, este în principal de a efectua supraveghere maritimă în zonele de criză. 

 

Nr. 7: Elicopterul „Tiger”

 

4. Tiger... (airbus_tiger_18722500.jpg)

“Tiger” este elicopterul de sprijin multirol al Bundeswehrului. Acest tip de elicopter are o rază de acțiune de aproximativ 800 de kilometri și poate efectua misiuni de recunoaștere, atac și sprijin pentru Forțele Terestre.

Elicopterul devine un instrument eficient în luptă atunci când este echipat cu 4 rachete aer-aer „Stinger” care pot fi montate pe 2 stâlpi exteriori ai fuselajului, o mitralieră de 12,7 mm instalată direct pe fuselaj, rachete de 70 mm și 4 rachete antitanc „Hawk”.

 

Nr. 6: UAV „Heron 1”

 

5. Drona Hero... (iai-heron_04189100.jpg)

UAV-ul “Heron 1” este drona de recunoaștere a Bundeswehrului echipată cu sisteme avansate de supraveghere - inclusiv senzori cu infraroșu și senzori optici de înaltă rezoluție - pentru a detecta și urmări cu precizie activitatea inamicului.

„Heron 1”, dezvoltată de Israel, poate zbura cu o viteză de 200 de kilometri pe oră, are o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri și poate evolua la o altitudine de zbor de până la 10.000 de metri. 

 

Nr. 5: Vehicul de luptă pentru infanterie „Puma”

 

6. Mașină de ... (puma_08368800.jpg)

Vehiculul de luptă pentru infanterie „Puma” a fost ținta multor ironii și etichetat ca „vehiculul defect” atunci când a fost retras din exercițiul NATO High Alertness Joint Task Force din 2022 din cauza unor defecțiuni. Însă acest lucru este de departe o nedreptate, întrucât situația nu caracterizează produsul general.

Vehiculul are aproximativ 7,5 metri lungime și se poate deplasa cu o viteză maximă de 70 de kilometri pe oră. Arma sa principală este o mitralieră cu calibrul de 30 mm cu cadența de tragere de aproximativ 200 de cartușe pe minut. „Puma” poate lovi din deplasare ținte situate până la 3.000 de metri distanță. Greutatea totală a vehiculului este de aproximativ 40 de tone.

 

Nr. 4: Vehicul de luptă pentru infanterie „Weasel”

 

7. Weasel Rhe... (weasel_86960100.jpg)

Spre deosebire de Puma, Weasel (Nevăstuica), care este considerat un activ important al Bundeswehrului, a fost trimis în luptă în Ucraina. Acesta cântărește 33 de tone și se poate mișca rapid pe câmpul de luptă. Arma sa principală este o mitralieră de calibrul 20 mm, în timp ce armele secundare includ mitraliere și alte echipamente.

 

Locul 3: Tancul de luptă principal „Leopard 2”

 

8. Industria ... (tanc-leopard2a4-reparatii-polonia_12116600.jpg)

Tancul de luptă principal „Leopard 2”, cu o greutate totală de luptă de 62 de tone, este unul dintre cele mai grele tancuri de luptă principale din lume. Arma sa de bază este tunul cu țeava netedă de 120 mm cu 42 de lovituri. 

„Leopard 2” este, de asemenea, echipat cu un lansator de grenade de fum și cu două mitraliere de 7,62 mm MG3A1 cu unitatea de foc de 4.750 de cartușe. „Leopard 2” este în prezent tancul standard al Forțelor Blindate al Bundeswehrului. Armata germană echipează de peste un an aproximativ 320 de vehicule „Leopard 2”, dar a luat în calcul înlocuirea versiunii “Leopard 2” cu tancul principal „Panther” lansat de Rheinmetall în 2022.

 

Nr. 2: Eurofighter „Typhoon”

 

9. Avion de l... (eurofighter-germania_59819300.jpg)

Bundeswehrul menține, de asemenea, un puternic arsenal de arme aeriene. "Typhoon" Eurofighter este o aeronavă de luptă multirol cu o viteză de peste 2 Mach, dezvoltată în comun în Europa, care poate transporta versiunea aeropurtată a sistemului de rachete de apărare antiaeriană „Iris”-T, furnizată de Germania și Ucrainei, dar și racheta de croazieră „Taurus” pe care guvernul german nu s-a decis încă să o furnizeze Kievului.

 

Nr. 1: Rachetă de croazieră „Taurus”

 

10. Lansarea u... (taurus-germania_64747700.jpg)

Puține alte sisteme de arme au atras atât de multă atenție în ultimele luni precum racheta de croazieră “Taurus”. KEPD-350 “Taurus” are o rază de acțiune de până la 500 de kilometri. În comparație cu alte rachete de croazieră, aceasta zboară mai încet, sub viteza sunetului, dar altitudinea sa de zbor poate coborî chiar și sub 50 de metri. 

„Taurus” este folosită în principal pentru distrugerea țintelor masive și solide, cum ar fi fortificațiile. Ghidarea de mare precizie și adaptabilitatea la diferite categorii de terenuri face din Taurus o rachetă greu de detectat de sistemele radar inamice. 

Bundeswehrul susține că are în prezent peste 150 de rachete de croazieră „Taurus” operaționale, din care se pare că nu este dispus să furnizeze Ucrainei nici măcar un lot, în pofida presiunilor internaționale nemaiîntâlnite pentru o altă categorie de armament.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Prin România nu se trece. CCR a respins contestațiile celor trei partide și dă „undă verde” avioanelor F-16 și sistemelor Ghepard să doboare drone rusești
Trump amenință ”țările” UE și Canada cu noi taxe dacă se vor coordona pentru represalii. Ce stat UE va fi cel mai lovit de taxele SUA pe importurile auto
Polonezii aprobă redirecționarea către apărare a fondurilor PNRR. General: În caz de război muniția ne ajunge doar o săptămână sau două
Ministrul de Externe, la un pas să fie schimbat. Emil Hurezeanu va avea o discuție cu premierul Ciolacu care își dorește „o altă dinamică în relația cu SUA”
Trump impune noi tarife la toate importurile de mașini. Europa spune că va răspunde, dar nu anunță încă o măsură concretă
Ministrul Economiei: Am câştigat pe fond procesul de expropriere pentru fabrica de pulberi Victoria / La Plopeni se va produce muniție de 155 mm
Amenințarea rusă poate să mai aștepte. Acordul militar între UE-Marea Britanie depinde de o problemă mai importantă: Politica de pescuit
Zalujnîi dezvăluie că România a cerut tăcere privind dronele căzute lângă Dunăre. ”Rusia lansează lunar 3 mii de rachete și drone”
Bașcana Găgăuziei, Eugenia Guțul, reținută în timp ce voia să fugă din R.Moldova, riscă până la șapte ani de închisoare
JD Vance merge cu soția sa în Groenlanda pentru că nu vrea „să o lase să se distreze singură”. Danemarca acuză „presiune inacceptabilă” din partea SUA
Parchetul rus, sesizat de Duma de Stat în legătură cu o pretinsă "imixtiune a României" în afacerile interne ale Rusiei
Comisia acordă României 615 milioane de euro pentru extracția de grafit, de magneziu şi de cupru. Europa va avea 47 de proiecte strategice, folosite inclusiv de industria de apărare
Uniunea Europeană se bucură de un sprijin record din partea cetățenilor săi
SUA au suspendat intrarea României în Visa Waiver. Administrația Trump vorbește de o „pauză” pentru verificări amănunțite
Suedia propune aliaților europeni să înlocuiască Boeing E-3 Sentry AWACS cu ”GlobalEye”, cele mai moderne aeronave de supraveghere de la Saab
Editorul șef al publicației The Atlantic dezvăluie că administrația Trump i-a trimis accidental mesaje despre planurile Pentagonului împotriva rebelilor Houthi
Miile de obuziere și tancuri poloneze au nevoie de obuze în cantități industriale. Guvernul dă undă verde pentru construcția mai multor fabrici de muniție
Presa sârbă anunță că Belgradul și Budapesta ar putea intra în alianță militară, ca răspuns la acordul recent semnat între Croația, Albania și Kosovo
Danemarca spune că regretă că a ales F-35, în timp ce JD Vance anunță că SUA „vor lua” Groenlanda „oricât s-ar plânge Europa”
Elon Musk: Canada e un stat artificial
Parlamentul german, vot istoric: Berlinul are liber la investiții în apărare de sute de miliarde de euro
Germania, ultima pe lista lungă cu state care au îndoieli despre F-35. Ședință de urgență. Achiziția de F-35 merge înainte
Germania a confiscat un petrolier care făcea parte din „flota fantomă” a Rusiei. Nava a fost găsită de nemți plutind în derivă
Bolojan: Statele UE ar putea colabora pentru producția și achiziția comună de armament. Programele PATRIOT și F-35 ale României ”vor fi derulate în bună regulă”
Europa își pregătește cetățenii: Franța și Polonia pregătesc ghiduri de supraviețuire în caz de criză
Acordul cu Ucraina privind mineralele va fi semnat ”foarte curând”, anunţă preşedintele Trump
Kievul e gata să coopereze cu SUA pentru refacerea centralei nucleare ocupate de la Zaporoje
UE anunță Strategia pentru oțel și aluminiu. Planul va fi coloana vertebrală pentru reînarmarea Europei
Rusia protestează asupra modului în care R. Moldova a gestionat o alarmă cu bombă la ambasada ei din Chișinău
Pentagonul continuă tăierile: Va reduce la jumătate numărul trupelor de la Guantanamo

Ştiri Recomandate

Răsturnare de situație: Trump s-a răzgândit și suspendă 90 de zile toate tarifele, cu excepția Chinei căreia i le-a urcat la 125%
Comisia Europeană prezintă un plan de acțiune pentru inteligența artificială: „Acum este momentul să acționăm”
Francezii dau lovitura și bat palma cu o putere militară mondială: Mega contract pentru 26 de Rafale M, versiunea pentru portavioane, pentru a ține piept Chinei
Europa răspunde tarifelor într-o manieră creativă: Tarife de 25%, dar doar în statele republicane, lovind în electoratul lui Trump. Lista produselor vizate
Atașatul militar al României la Moscova și adjunctul acestuia, declarați persona non-grata de către MAE rus
Va avea Polonia cel mai performant tanc din lume? Ce modificări va avea K2 Panther versiunea poloneză, tancuri care ar putea ajunge și în dotarea României
Un bombardier Tu-22, distrus imediat după aterizare în Rusia, de o dronă ucraineană. Sau cum să pierzi 100 de milioane de euro din cauza unei banale drone
UE aprobă propunerea privind taxele împotriva SUA. Trump, lovit acolo unde-l doare mai tare / China anunță taxe de 84% pentru importurile din SUA
Administrația Trump, război comercial pe toate fronturile: Șeful Pentagonului anunță că va ”recupera” Canalul Panama din mânile Chinei
Rușii au reluat ”eliberarea” de teritorii: Șeful Armatei Ucrainei anunță că noua ofensivă rusă a început
Angajamente nerespectate: Ucraina a primit jumătate din sistemele Patriot pe care le-a solicitat partenerilor occidentali, iar furnizarea de rachete este și mai deficitară
Cu AfD pe primul loc în sondaje, Germania este aproape de a avea un nou guvern
China nu l-a sunat pe Trump ci a crescut și ea tarifele. Trump le cere marilor companii să se „întoarcă acasă” și să producă în State
Ucraina a dezvoltat o dronă pentru a intercepta UAV-urile „Shahed” (Video): Specialiștii ucraineni lucrează activ la crearea de drone ieftine
Foto: militar ucrainean, operând sistemul Avenger / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Ce înseamnă incursiunea militară a Ucrainei în regiunea rusă Belgorod: Impactul imediat a fost deturnarea resurselor militare ruse alocate pentru alte zone ale liniei de front
US Army, prezentă la o paradă militară în Polonia. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
EXCLUSIV
Tarife, securitate națională și mondială - SUA intră în competiţie cu o Chină care nu mai este mulțumită de statutul său mondial
Armatele europene, pe drumul modernizării forțelor blindate: Noul proiect franco-german de tancuri MGCS prinde contur odată cu confirmarea companiilor militare implicate în proiect
Pentru ce se pregătesc Statele Unite la baza Diego Garcia? Activitatea devine tot mai intensă şi are legătură cu desfăşurarea bombardierelor stealth B-2 Spirit
,,Clubului utilizatorilor de obuziere K9'', din care şi România face parte, se deschide în Polonia pentru a consolida cooperarea în domeniul sistemelor de artilerie
Așa arată viitorul Armatei SUA: Drona Surveyor cu velă de 13 metri destinată războiului antisubmarin și tehnologie de ultimă oră a unui gigant european
Trump crede că așa pedepsește China și ridică tarifele la 104%. SUA spun că „lovesc înapoi” după ce China a ripostat primelor tarife
O lege necesară: Militarii români care luptă ca mercenari devin istorie. Rodeanu: Mercenariatul modern e dublă loialitate, propagandă și dezinformare 
”Ne vom ține de cuvânt”. Deși a promis Ucrainei cele mai multe F-16, Belgia e nevoită să amâne transferul până la momentul F-35
Informațiile DefenseRomania, confirmate. Ilie Bolojan a explicat de ce România a ales să cumpere o corvetă din Turcia deși produce nave de luptă în țară
Armata SUA își retrage trupele de la centrul polonez Jasionka, hub important pentru ajutorul militar acordat Ucrainei. Sarcinile, transferate europenilor
Retrag americanii trupele din România? Bolojan clarifică situația oficială și face apel la declarația lui Rubio către Europa
Volodimir Zelenski publică imagini cu militari chinezi capturați în uniforme rusești
România şi Polonia sunt ţările din care SUA ar dori să retragă militari americani. Reducerea trupelor americane în Europa de Est și dilema de securitate a Europei
Europa, ținută în șah de sabotajele rusești din Marea Baltică. Dronele, radarele și navele de patrulare ale NATO nu pot bloca toate tentativele de sabotaj
Piloții americani de F-16 primesc căști modernizate cu sistemul Scorpion produs de compania franceză Thales
Administrația Trump promite un buget record al Pentagonului de 1 trilion de dolari
Sprijinul tăcut pe care Germania l-a acordat Ucrainei. Fostul șef al Fortelor Armate Ucrainene detaliază operațiunile militare care au fost planificate la Wiesbaden
pixel