Pentru a-l opri pe Putin, se ia în considerare "totul". După Franța și Olanda, Estonia nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina
Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a declarat că se ia în considerare "totul" pentru a ajuta Ucraina să îl învingă pe Putin. Șeful guvernului estonian a declarat că liderii ar trebui să discute toate posibilitățile în spatele ușilor închise, inclusiv ce se mai poate face pentru a ajuta Ucraina. "Cred că acesta este, de asemenea, un semnal pe care îl transmitem Rusiei că nu excludem anumite aspecte. Pentru că toate țările și-au dat seama că trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că Ucraina câștigă și Rusia pierde acest război", a declarat Kallas într-un podcast realizat de Politico.
Precizările sale au venit la câteva zile după ce președintele francez Emmanuel Macron a lăsat să se înțeleagă că există posibilitatea de a trimite trupe terestre pentru a ajuta Kievul.
,,În acest moment, nu există niciun acord privind o desfășurare oficială și autorizată de trupe terestre. Dar, în viitor, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că Rusia nu câștigă acest război", a declarat Macron reporterilor după un summit de urgență la Paris cu liderii UE și reprezentanții Marii Britanii și ai Statelor Unite. Ministerul francez de Externe a precizat marți că armata franceză nu va participa la luptă, dar ar putea ajuta la misiuni de deminare, apărare cibernetică și producție de armament.
Tot cu o zi înainte, comandantul armatei olandeze, Onno Eichelsheim, a declarat că nu este încă momentul să se vorbească despre posibilitatea ca Olanda să trimită trupe în Ucraina, dar a indicat că toate opțiunile trebuie să rămână "deschise".
În același timp, NATO și o serie de alte țări au negat posibilitatea de a-și folosi trupele pe teritoriul Ucrainei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța nu intenționează să trimită trupe în Ucraina.
Oficiali din Germania, Suedia, Polonia, Ungaria și Cehia au declarat, de asemenea, că nu au planuri de a trimite trupe în Ucraina.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a precizat, de asemenea, recent, că SUA nu admit o astfel de posibilitate.
,,Președintele a spus clar că SUA nu va trimite trupe pentru a lupta în Ucraina. Secretarul general al NATO a exclus implicarea trupelor NATO în Ucraina... calea spre victoria Ucrainei trece acum prin Camera Reprezentanților din SUA. De asta are Ucraina cea mai mare nevoie", a declarat Miller, referindu-se la apelul administrației Joe Biden ca președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, să prezinte un proiect de lege pentru finanțarea ajutorului pentru Ucraina și alți aliați ai SUA.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News