Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia este interesată să achiziţioneze mai multe avioane F-16
02 dec, 20:58
Armata poloneză consider ă că accelerarea programului de achiziţionare a mai multor avioane de vânătoare F-16, poate fi posibil dacă sunt disponibile fonduri suplimentare.

Cu toate acestea, achiziția de avioane F-35 este o prioritate pentru Ministerul polonez al Apărării. Achiziționarea rachetelor anti-radar AGM-88E AARGM a fost, de asemenea, plasată printre obiectivele prioritare incluse în ''Planul de modernizare tehnică a forțelor armate poloneze''.

Noul Plan de modernizare tehnică a Armatei Poloneze, care acoperă calendarul, până în anul 2035, prevede, alături de ''Programul Harpia'', care vizează achiziționarea de avioane F-35, şi achiziționarea suplimentară de avioane F-16.

Răspunzând la întrebările adresate de publicaţia Defence24.pl, biroul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze a precizat că achiziția accelerată a avioanelor F-16 poate fi posibilă în cazul în care fondurile sunt transferate din alte programe de modernizare. Statul Major susține că achiziția de avioane F-35 este încă o prioritate pentru Polonia.

Informațiile furnizate de Statul Major General al Forțelor Armate Poloneze sunt oarecum în concordanță cu declarațiile făcute recent de General Jacek Pszczola, responsabil de programul Harpia. Generalul a afirmat că „până la achiziţionarea de avioane F-35 nu vom depune eforturi, în paralel, vizând achiziția de avioane F-16 în plus".

Astfel, Ministerul polonez al Apărării consideră introducerea de noii avioane de luptă, în dotarea Forţelor Aeriene Poloneze, drept o sarcină principală.

Până în prezent, nu se ţie dacă Polonia ar dori să achiziționeze avioane F-16 second-hand sau noi. 

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA