Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Polonia este interesată să achiziţioneze mai multe avioane F-16
02 dec 2019 / 20:58
Armata poloneză consider ă că accelerarea programului de achiziţionare a mai multor avioane de vânătoare F-16, poate fi posibil dacă sunt disponibile fonduri suplimentare.

Cu toate acestea, achiziția de avioane F-35 este o prioritate pentru Ministerul polonez al Apărării. Achiziționarea rachetelor anti-radar AGM-88E AARGM a fost, de asemenea, plasată printre obiectivele prioritare incluse în ''Planul de modernizare tehnică a forțelor armate poloneze''.

Noul Plan de modernizare tehnică a Armatei Poloneze, care acoperă calendarul, până în anul 2035, prevede, alături de ''Programul Harpia'', care vizează achiziționarea de avioane F-35, şi achiziționarea suplimentară de avioane F-16.

Răspunzând la întrebările adresate de publicaţia Defence24.pl, biroul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze a precizat că achiziția accelerată a avioanelor F-16 poate fi posibilă în cazul în care fondurile sunt transferate din alte programe de modernizare. Statul Major susține că achiziția de avioane F-35 este încă o prioritate pentru Polonia.

Informațiile furnizate de Statul Major General al Forțelor Armate Poloneze sunt oarecum în concordanță cu declarațiile făcute recent de General Jacek Pszczola, responsabil de programul Harpia. Generalul a afirmat că „până la achiziţionarea de avioane F-35 nu vom depune eforturi, în paralel, vizând achiziția de avioane F-16 în plus".

Astfel, Ministerul polonez al Apărării consideră introducerea de noii avioane de luptă, în dotarea Forţelor Aeriene Poloneze, drept o sarcină principală.

Până în prezent, nu se ţie dacă Polonia ar dori să achiziționeze avioane F-16 second-hand sau noi. 

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate