Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia va prelua cinci aeronave C-130H
04 sep 2019 / 19:39
Polonia va prelua cinci avioane de transport C-130H din Statele Unite, prin programul DSCA – EDA (Excess Defense Articles). Pe scurt, aparatele vor fi donate de americani, transmite aviatiamagazin .

Ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Błaszczak, a anunțat în cadrul MSPO Expo, o expoziție cu tematică militară ce are loc în Kielce, că Congresul american a aprobat deja aceasta afacere.

Și tot în cadrul MSPO Expo a avut loc transmiterea formală a documentelor prin care Polonia solicita cele cinci C-130H către DSCA – Defense Security Cooperation Agency.

Prin programul EDA, Statele Unite donează echipamente militare defecte statelor sau organizațiilor partenere. Cei care primesc echipamentele plătesc doar costurile de reparație și transport.

Recent, Grecia a primit prin același program câteva zeci de elicoptere OH-58D Kiowa Warrior.

Polonia operează cinci aparate de transport Hercules, dar varianta E, acestea fiind achiziționate în urma cu 10 ani prin programul Foreign Military Financing cu aproximativ 100 de milioane de dolari.

Vezi și: Boeing va pregăti piloții pentru avioanele F-15QA care vor fi vândute Qatarului

Ştiri Recomandate

Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A