Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Presa arabă anunță că Franța ar putea lansa atacuri aeriene asupra forțelor lui Bashar al Assad
19 sep 2019 / 19:07
Publicația de știri arabe WaseelaTV, citând date dintr-o sursă franceză, transmite că președintele francez Emmanuel Macron a respins complet restabilirea relațiilor cu Siria, promițând să lanseze noi atacuri asupra trupelor lui Assad, anunță avia.pro.
 Dassault Rafale

Franța, după atacurile coaliției împotriva Siriei, a decis să nu lovească individual în Siria. Cu toate acestea, dacă apare o astfel de nevoie, Parisul va interveni și va lovi chiar și singur”, se arată în publicație.

Având în vedere apariția unor astfel de informații, experții consideră că Franța lucrează deja la planurile de a lansa noi atacuri pe teritoriul sirian, dar, evident, situația este agravată de apariția în arsenalul militar sirian a sistemelor de apărare aeriană S-300, la care piloții francezi pot ajunge înainte ca acestea din urmă să fie lansate.

„În timpul bombardamentelor coaliției din 2018, Siria a fost interesată exclusiv de apărare. De această dată, militarii sirieni vor răspunde la atac mai eficient, mai ales că sistemele S-300 permit acest lucru”, notează specialistul.

Motivele pentru care Franța intenționează să bombardeze Siria nu sunt încă cunoscute.

Vezi și: Rusia a blocat trei atacuri israeliene asupra unor obiective ale armatei siriene

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate