Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Qatar este prima țară care cumpără rachete cu rază lungă furnizate de Compania Raytheon
11 iul, 17:40
Unul dintre cei mai mari furnizori de arme din SUA, compania Raytheon, a anunțat că a primit două contracte comerciale de vânzare  directă către statul Qatar pentru a furniza o capacitate suplimentară de rachete.

Contractele, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, includ furnizarea de rachete AMRAAM-Extended Range și o cantitate nespecificată de unități Patriot suplimentare. Aceste contracte fac parte dintr-un acord mai amplu. Valoarea combinată este de așteptat să ajungă până la 3 miliarde de dolari.

"Abilitățile integrate de apărare și de rachete ale Raytheon oferă o abordare stratificată, care protejează cetățenii, militarii și infrastructura de un spectru larg de amenințări", a declarat Ralph Acaba, președintele sistemelor integrate de apărare Raytheon.

Qatar este prima țară care a achiziționat modelul de rachetă AMRAAM-ER, varianta cu rază lungă de acțiune a rachetei aer-aer AMRAAM. Qatar devine, de asemenea, a 11-a țară care a achiziționat NASAMS, o soluție de apărare a spațiului aerian, fabricată de Raytheon și Kongsberg Defense & Aerospace AS. NASAMS utilizează radarul Raytheon Sentinel și declanșează interceptoare multiple, inclusiv AMRAAM-ER.

NASAMS este cel mai răspândit sistem de apărare aeriană de rază scurtă și medie din cadrul NATO. NASAMS furnizează un sistem de apărare aeriană de înaltă rezoluție, distribuit și în rețea, care poate identifica, angaja și distruge rapid avioanele periculoase și vehicule aeriene fără pilot dar și amenințări cu rachete de croazieră emergente.

Sistemul Patriot s-a dovedit a fi coloana vertebrală a rachetelor montate pe nave pentru 16 națiuni. De când a fost lansat, Patriotul lui Raytheon a fost folosit de cinci națiuni în mai mult de 200 de angajamente de luptă împotriva avioanelor cu echipaj și fără pilot, a rachetelor de croazieră și a rachetelor tactice balistice. Din ianuarie 2015, Patriot a interceptat mai mult de 100 de rachete balistice în operațiunile de luptă din întreaga lume, mai mult de 90 dintre aceste intercepții au implicat rachetele ghidate aer-aer cu costuri reduse, produse de Raytheon.

Vezi și: Guvernul australian acordă un contract către Kongsberg pentru sistemele de rachete NASAMS

Ştiri Recomandate

Rusia a blocat trei atacuri israeliene asupra unor obiective ale armatei siriene
Yemen a revendicat atacul cu drone asupra Arabiei Saudite
Iranul a capturat o navă în Golful Persic
Rusia, ample exerciții comune cu China, India și Pakistan
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare importantă de arme și muniții pentru Maroc
Jens Stoltenberg este "extrem de preocupat" de atacurile din Arabia Saudită şi critică Iranul
Șeful ISIS cheamă susținătorii să salveze jihadiștii reținuți și familiile lor
US Army începe testarea noului sistem anti-drone BLADE