Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Libia: Forţele guvernamentale libiene au doborât o dronă a armatei mareşalului Haftar (Foto)
30 ian, 19:30
Guvernul libian de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli, a declarat marți că forțele sale armate au doborât o dronă operată de Armata Națională Libiană (LNA) a generalului Khalifa Haftar, a informat Reuters .

Potrivit Ahval News, anunțul guvernului libian de uniune naţională (GNA) sugerează că forţele sale armate și-au întărit apărarea aeriană după ce Turcia a decis să le acorde sprijin şi suport militar.

Turcia este una dintre ţările susţinătoare ale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) libian condus de Fayez al-Sarraj şi recunoscut de ONU, dar care se confruntă militar cu autoproclamata Armată Naţională Libiană (LNA), condusă de omul forţe din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar, care desfăşoară o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli. Mareşalul Khalifa Haftar mai beneficiază şi de sprijinul Rusiei, punându-i acestuia la dispoziţie mai mulţi mercenari.

Parlamentul turc a autorizat luna trecută intervenţia militară în Libia, votând în favoarea unui mandat de un an de desfăşurare a trupelor în această ţară, pe fondul escaladării unui război civil şi în conformitate cu un memorandum semnat între Ankara și GNA în noiembrie.

Din imaginile cu aeronava doborâtă de forțele GNA, reiese că drona a fost furnizată de Emiratele Arabe Unite, care, împreună cu Egiptul, susțin Armata Națională Libiană (LNA) a mareşalului Khalifa Haftar, a precizat Reuters.

Armată Naţională Libiană a declarat că drona doborâtă aparţine Turciei, dar un specialist în armament a confirmat că drona este un Wing Loong II (fabricată în China) operată de Emiratele Arabe Unite şi pusă şi la dispoziţia armatei lui Haftar.

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Ken McCallum, spionul care a anchetat atacul asupra colonelului GRU Serghei Skripal, numit la conducerea MI5
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Cititorii DefenseRomania își pot exprima opiniile și în cadrul materialelor de pe site
Masacru în Ciad. Zeci de militari și civili au fost uciși de gruparea ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk