Războiul din Ucraina aprinde mințile rușilor: Un corespondent de război propune crearea de “trupe de tunel”. Fiecare regiune militară ar trebui să aibă un batalion de “cârtițe”
Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram pe 03.09.2024, corespondentul militar rus Alexander Sladkov le-a solicitat înalților oficiali militari să acorde o atenție sporită implementării mai active a atacurilor subterane în lupta împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei.
Trupe ruse de ocupație în Ucraina. Sursa foto: Twitter OSINTdefender.
Potrivit precizărilor sale, atacuri similare au avut deja loc în zona operației militare speciale și au fost destul de eficiente. Ca urmare a acestui fapt, merită să fie luată în calcul posibilitatea consolidării acestei direcții.
,,Propun inființarea câte unui batalion de cârtițe la nivelul fiecărei Regiuni Militare”, a scris Sladkov pe rețeaua de socializare.
Jurnalistul a spus că a ridicat această problemă încă de pe vremea fostului ministru al apărării, Serghei Șoigu. El și-a amintit cum echipamente de săpat capturate de la militanții sirieni au fost expuse la forumul tehnico-militar internațional Armata-2018. Atunci a propus ca echipamente similare, dar modernizate, să fie dezvoltate și produse în Rusia la scară industrială, pentru a fi folosite în luptele din Donbas.
,,Acum, în timpul eliberării Avdiivka, brigada de voluntari Veteranii a dovedit că trecerea prin subteran și atacarea din spatele pozițiilor inamicului este foarte eficientă. Ei bine, atunci haideți să înființăm trupe de tunel!”, a menționat corespondentul militar rus.
În opinia sa, în timp ce partea rusă reflectează la acest lucru, adversarii acesteia ar putea deja să ia decizii în această direcție.
Comentariul autorului: Faptul că trupele ruse au folosit “tactici de cârtiță” în lupta pentru localitatea Avdiivka a fost confirmat și de Forțele Armate ale Ucrainei.
Militari din cadrul Brigăzii 110 Mecanizate au avertizat la acea vreme că armata rusă a început să sape tuneluri către Avdiivka, mai aproape de pozițiile ucrainene. În primul rând, acestea au fost folosite pentru camuflaj și în al doilea rând pentru a ieși în mod neașteptat mai aproape de fortificațiile Forțelor Armate ale Ucrainei.
Săparea tunelurilor pentru a se apropia de tranșeele inamicului reprezintă o metodă folosită pe scară largă de trupele beligerante din Primul Război Mondial. La fel ca și în etapa actuală a războiului din Ucraina, atunci, situația de pe Frontul de Vest a fost caracterizată de bătălii poziționale, când niciuna dintre părți nu a putut avansa serios pe front ani de zile.
Trebuie remarcat faptul că, în prezent, lupta în tuneluri este experimentată și în conflictul din Orientul Mijlociu, unde trupele israeliene încearcă să scoată militanții Hamas din Fâșia Gaza.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News