Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
13 dec 2019 / 21:23
Forțele rebelilor houthi de apărare aeriană au doborât un vehicul aerian fără pilot (UAV) aparținând coaliției militare conduse de Arabia Saudită care zbura peste orașul Jizan în sud-vestul Arabiei Saudite, au declarat vineri surse locale, transmite agenția iraniană de știri Tasnim.

Sistemele de apărare aeriană ale armatei yemenite și ale comitetelor populare au reușit să doboare drona saudită peste orașul Jizan vineri, a informat rețeaua de televiziune în limba arabă al-Masirah.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Yemenite, generalul de brigadă Yahya Saree, a declarat că forțele vor continua să folosească capacitățile de apărare pentru a proteja spațiul aerian al țării din Peninsula Arabică.

Din martie 2015, Arabia Saudită și unii dintre aliații săi arabi efectuează atacuri aeriene mortale împotriva mișcării Houthi Ansarullah, în încercarea de a restabili puterea fostului președinte Abd Rabbuh Mansour Hadi, un aliat apropiat al Riadului.

Cifrele oficiale ale ONU spun că mai mult de 15.000 de persoane au fost ucise în Yemen de când a început campania de bombardament condusă de Arabia Saudită.

Războiul saudit a afectat peste șapte milioane de copii în Yemen, care se confruntă acum cu o amenințare serioasă de foamete, potrivit cifrelor UNICEF. Peste 6.000 de copii au fost fie uciși, fie au suferit răni grave din 2015, a declarat agenția ONU pentru copii. Situația umanitară din țară a fost, de asemenea, agravată de focarele de holeră, poliomielită și rujeolă.

Vezi și: Rebelii houthi au doborât un elicopter Apache al Arabiei Saudite (Video)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Discuţii despre numărul de militari americani ce urmează a fi dislocaţi suplimentar în România
Un avion de pasageri al Air India s-a rupt în două la aterizare (Video)
Un avion rusesc Su-27 a interceptat aeronave US Air Force peste Marea Neagră
E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
US Army testează noi sisteme de arme pe vehiculele blindate Stryker A1
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro