Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România cumpără elicoptere pentru Forțele Aeriene abia după 2030. Bătrânele Puma rămân „vioara întâi” încă un deceniu
16 Martie, 18:56
Forțele Aeriene Române nu vor beneficia de elicoptere noi prea curând. Programul privind achiziționarea elicopterelor pentru Forțele Aeriene va fi demarat abia după 2030.

MApN a confirmat pentru cei de la HotNews că „la nivelul Forțelor Aeriene Române este planificată inițierea de programe de achiziție de noi elicoptere după anul 2030”. 

În acest sens, MApN consideră că elicopterele actuale ale ROAF „asigură îndeplinirea misiunilor specifice, respectiv instruirea piloților, asigurarea serviciului de luptă-poliție aeriană extinsă și asigurarea detașamentelor disclocate pentru misiniuni NATO și ONU conform angajamentelor asumate de România”.

Potrivit sursei citate, MApN, prin diferitele sale structuri, a atribuit contracte în valoare de peste 1 miliard de lei, circa 208 milioane de euro fără TVA pentru mentenanța, reparațiile și modernizările vechilor sale elicoptere din dotare.

În prezent Forțele Aeriene Române operează elicoptere IAR 330 Puma vechi de mai bine de patru decenii, o parte din ele fiind modificate în varianta de atac IAR 330 Puma SOCAT.

De precizat că cele 61 de elicotere - 24 de atac, 21 multirol și 16 pentru forțele speciale - e un alt program prin care vor fi înzestrate Forțele Terestre Române.

Pentru acel potențial contract avem până în prezent trei oferte pe masă. E vorba despre cei de la Bell Helicopter care oferă României AH-1Z Viper și UH-1Y Venom, Airbus care oferă MApN H145M și Sikorsky prin PZL Mielec cu Black Hawk.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro