Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
20 oct, 13:16
Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Asia a anunțat că, pe 19.10.2021, două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, au efectuat un zbor specific în zona Mării Negre.

“Două bombardiere B-1B Lancer din cadrul Escadrilei 9 expediționare de bombardament, dislocate în prezent la Baza Aeriană Fairford, au îndeplinit misiuni antinavă în Regiunea Mării Negre, împreună cu aliații și partenerii europeni”, se arată într-un comunicat de presă al comandamentului preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor, bombardierele americane au fost realimentate în aer de la avioane-cisternă americane și turcești de tip KC-135, pentru creșterea duratei zborurilor.

“Forțele noastre sunt dislocate (în teatrul european de operații) pentru a răspunde oricărei amenințări, oriunde și oricând”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa.

 

G Ad:

Avioanele Forțelor Aeriene Române și aeronavele detașamentului canadian de la Kogălniceanu au fost implicate în misiunea bombardierelor americane

 

Potrivit datelor prezentate de militarii americani, cele două bombardiere au colaborat cu avioane de vânătoare românești, poloneze și canadiene, care sunt implicate în misiunea NATO de patrulare a spațiului aerian al României.

În luna octombrie, SUA au redislocat în cadrul bazei înaintate Fairford patru bombardiere strategice B-1B Lancer.

Acestea au efectuat deja zboruri în spațiul aerian al Lituaniei, în apropierea frontierelor rusești. Echipajele aeronavelor au exersat interacțiunea cu controlorii de trafic americani și lituanieni, care le-au transmis date despre țintele simulate de la sol, pentru executarea atacurilor aeriene. Operațiunile s-au desfășurat în raionul poligonului de aviație lituanian Kazlu-Ruda din districtul Marijampole, în apropierea frontierei cu Regiunea Kaliningrad.

Comentariul autorului: Cele patru bombardiere americane B-1B Lancer, împreună cu echipamente de sprijin și personal din cadrul Escadrilei 9 expediționare de bombardament a Bazei Aeriene Dyce (Texas), au fost aduse în Europa pe 07 octombrie. Două dintre acestea au numerele de înregistrare 86-0110 și 86-0140.

Prima misiune, îndeplinită în Regiunea Mării Baltice, a fost realizată pe 11 octombrie. În cursul acesteia, bombardierele americane au întrebuințat indicativele radio STORK01 și STORK02.

În timpul misiunii, bombardierele B-1B au efectuat două realimentări: una în aer, deasupra Mării Nordului, și a doua prin aterizare la Baza Aeriană Spangdahl din Germania. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Rusia spune că nu are nicio intenție de a invada Ucraina. Zaharova: SUA desfășoară o operațiune specială pentru agravarea situație
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro