Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
25 feb, 14:20
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale (Facebook)

Pe structura vechii cazări 1026 Tunari va fi amplasată o bază de staționare temporară. Programul a fost anunțat încă de anul trecut. 

Modernizarea cazărmii din Tunari se face și prin finanțare NATO, lucrările fiind clasificate în cadrul NATO Security Investment Programme. Datele datelor oficiale ale MApN ne specifică faptul că valoarea proiectului se ridică la suma de 18.318.877,68 euro fără TVA.

Potrivit E-licitatie.ro, proiectul prevede ridicarea de clădiri noi pe structura cazărmii. Vor fi ridicate patru corpuri de cazare cu centrală termică, zonă de depozitare în care vor fi ridicate platforme pentru depozitarea materialelor speciale.

Totodată, printre altele, noua bază va dispune și de o zonă de parcare militară, drumuri amenajate, atelier auto, un poligon de calibrare a armamentului, urmând să fie ridicat și un heliport.

Potrivit portalului SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice), în 23 februarie a fost actualizat programul prin atribuirea de „Lucrări de execuție pentru proiectele clasificate NATO Security Investment Programme din cadrul pachetului de capabilităţi CP 9A0996 – RSOM (Reception, Staging and Onward Movement), NSIP 3RS35002 “Realizare bază de staționare temporară”.

Autoritatea contractantă este Ministerul Apărării prin Unitatea Militară 02523.

Potrivit caietului de sarcini: „În urma aderării României la NATO, Cazarma 1026 Tunari fost selectată pe lista unităților disponibile pentru îndeplinirea misiunilor NATO ca baza de staționare temporară. Prin urmare, în Cazarma 1026 Tunari se vor dezvolta capabilități de infrastructură după standarde NATO, pentru asigurarea spațiilor de cazare personal, a clădirilor administrative, drumurilor, aleilor și platformelor pentru depozitarea tehnicii, împrejurimilor perimetrale și interioare necesare pentru buna desfășurare a activităților specifice unei baze de staționare temporară, prin proiecte finanțate din fonduri comune NISP”.

CITEȘTE ȘI: MApN: Industria din România, implicată în Piranha V, camioane militare, F-16 sau IAR-99. În 2021, investiții la Kogălniceanu și Câmpia Turzii

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro