Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Royal Australian Air Force a primit încă o aeronava antisubmarin Boeing P-8A Poseidon
13 dec 2019 / 16:12
Ministerul Apărării din Australia a anunțat că a recepționat cea de-a 12-a aeronavă Boeing P-8A Poseidon, transmite Jane.

Aeronava a sosit a miercuri la Baza RAAF din Edinburgh, completând astfel flota de avioane Boeing P-8A Poseidon pentru Escadrila 11, a mai precizat Ministerul Apărării din Australia.

Guvernul de la Camberra a achiziționat avioane Boeing P-8A Poseidon și drone MQ-4C pentru a înlocui flota sa de aeronave maritime Lockheed AP-3C Orion. Australia s-a angajat să achiziționeze 15 avioane P-8A, dintre care 12 au fost aprobate pentru achiziție. Restul de trei aeronave se află în proces de aprobare.

Avioanele Lockheed AP-3C Orion sunt în proces de retragere, ultimele modele de acest gen fiind planificate pentru scoatere din uz în 2023.

Ministrul australian al Apărării, Linda Reynolds, a declarat că aeronava antisubmarin și de supraveghere maritimă Boeing P-8A va spori securitatea maritimă a Australiei, subliniind că platforma poate fi alimentată în aer de către aeronave cisternă precum KC-30A, „făcând posibilă patrularea teritoriilor izolate ale Oceanului de Sud”.

Capacitate internă de combustibil de aproape 34 de tone permite avionului Boeing P-8A să execute misiuni de război antisubmarin la o distanță de peste 2.000 km față de bază.

De asemenea, ministrul a subliniat că P-8A „oferă deja sprijin operațional semnificativ în misiunile din Regiunea Orientului Mijlociu susținând operațiunea „Manitou”, menită să asigure siguranța și protecția de navigație maritimă în regiunea Golfului.

Vezi și: Australia a trimis în Orientul Mijlociu avionul Boeing P-8A Poseidon

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE