Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Royal Australian Air Force a primit încă o aeronava antisubmarin Boeing P-8A Poseidon
13 dec 2019 / 16:12
Ministerul Apărării din Australia a anunțat că a recepționat cea de-a 12-a aeronavă Boeing P-8A Poseidon, transmite Jane.

Aeronava a sosit a miercuri la Baza RAAF din Edinburgh, completând astfel flota de avioane Boeing P-8A Poseidon pentru Escadrila 11, a mai precizat Ministerul Apărării din Australia.

Guvernul de la Camberra a achiziționat avioane Boeing P-8A Poseidon și drone MQ-4C pentru a înlocui flota sa de aeronave maritime Lockheed AP-3C Orion. Australia s-a angajat să achiziționeze 15 avioane P-8A, dintre care 12 au fost aprobate pentru achiziție. Restul de trei aeronave se află în proces de aprobare.

Avioanele Lockheed AP-3C Orion sunt în proces de retragere, ultimele modele de acest gen fiind planificate pentru scoatere din uz în 2023.

Ministrul australian al Apărării, Linda Reynolds, a declarat că aeronava antisubmarin și de supraveghere maritimă Boeing P-8A va spori securitatea maritimă a Australiei, subliniind că platforma poate fi alimentată în aer de către aeronave cisternă precum KC-30A, „făcând posibilă patrularea teritoriilor izolate ale Oceanului de Sud”.

Capacitate internă de combustibil de aproape 34 de tone permite avionului Boeing P-8A să execute misiuni de război antisubmarin la o distanță de peste 2.000 km față de bază.

De asemenea, ministrul a subliniat că P-8A „oferă deja sprijin operațional semnificativ în misiunile din Regiunea Orientului Mijlociu susținând operațiunea „Manitou”, menită să asigure siguranța și protecția de navigație maritimă în regiunea Golfului.

Vezi și: Australia a trimis în Orientul Mijlociu avionul Boeing P-8A Poseidon

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro