Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a desfășurat exerciții cu aeronave de vânătoare MiG-31BM în apropierea frontierei maritime cu SUA
10 Martie, 15:47
Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat, pe 10.03.2021, că avioane de vânătoare de tip MiG-31BM, aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană în Chukotka, au desfășurat un exercițiu dincolo de Cercul Polar pentru interceptarea unei aeronave, care a încălcat frontiera de stat a Federației Ruse în spațiul aerian.

Rolul avionului adversarului a fost jucat tot de o aeronavă MiG-31BM aparținând Aviației navale a FROP. Echipajul acestuia a primit misiunea să pătrundă în spațiul aerian al Federației Ruse, la o altitudine de 20.000 de metri, iar în cazul în care este descoperit să se sustragă urmăririi.

Pentru interceptarea țintei, de pe aerodromul Anadyr, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare MiG-31BM aflat în serviciul de luptă, care, în cooperare cu mijloacele de radiolocație de la sol, a descoperit ținta adversarului convențional. După interceptarea acesteia, piloții au efectuat lansări electronice de rachete din clasa aer-aer pentru distrugerea țintei.

După cum s-a anunțat anterior, pe 01.12.2020, pentru întărirea grupării de aviație din zona arctică, echipaje ale avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31BM ale Aviației navale a FROP au intrat în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană pe aerodromul Anadyr.

Avionul MiG-31 este destinat pentru patrularea pe termen lung în spațiul aerian și distrugerea avioanelor de cercetare, bombardierelor strategice și altor ținte aeriene la altitudini mari. Aeronava este capabilă să urmărească până la 10 ținte aeriene și să distrugă, simultan, șase dintre acestea.

Comentariul autorului: Din imaginile postate de Zvezda rezultă faptul că avioanele MiG-31BM participante la exercițiu au numerele de bordaj 96 (număr de înregistrare RF-92354) și 31, albastre.

Trebuie precizat că, în scopul asigurării controlului asupra rutei maritime de nord, Federația Rusă a dislocat câte patru avioane de vânătoare-interceptare modernizate de tip MiG-31BM la extremitățile acesteia. Astfel, o patrulă cu avioane de acest tip din compunerea Aviației navale a FROP a fost amplasată pe aerodromul din Anadyr, iar o altă patrulă aparținând Aviației navale a Flotei de Nord pe aerodromul Rogachevo din arhipelagul Novaya Zemlia. Avioanele desfășoară serviciul de luptă pentru apărare antiaeriană, în baza principiului rotației.

În paralel, în Arctica au fost dislocate și mijloace de apărare antiaeriană, între care complexe S-400, Pantsir-S și Tor-M2DT. De asemenea, Rusia susține că ruta maritimă de nord este apărată inclusiv de sisteme de rachete de coastă de tip Bal și Bastion.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro