Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia anunță că a mai produs o dronă grea de atac de tip Okhotnik, pe care o pregătește de testare
14 dec 2021 / 15:22
Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a anunțat, pe 14.12.2021, că, la Întreprinderea de aviație Chkalov din Novosibirsk, a fost lansat primul model de zbor al dronei de atac S-70 Okhotnik. Acesta este pregătit pentru testele de la sol, după care urmează să efectueze primul zbor.
S-70 Okhotnik, sursă foto: Captură TV Zvezda, canalul Ministerului Apărării din Federația Rusă

“Lansarea noului model al dronei înseamnă finalizarea produsului în ansamblu, dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare de la bord, în conformitate cu cerințele formulate, și trecerea la efectuarea testelor complexe de la sol, în vederea pregătirii primului zbor”, a menționat Krivoruchko, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, este primul exemplar al dronei Okhornik dotat cu o duză reactivă plată. De asemenea, noul complex de aviație are o expunere redusă pentru radare.

În cadrul unei vizite de lucru la Novosibirsk, Krivoruchko a analizat împreună cu conducerea întreprinderii de aviație stadiul îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare. Acesta a inspectat primul exemplar de zbor al dronei Okhotnik și a verificat producerea celui de-al doilea exemplar.

 

G Ad:

Rusia dispune de un prototip al dronei grele de atac S-70 Okhotnik

 

Comentariul autorului: Rusia dispune de un prototip al dronei grele de atac S-70 Okhotnik, care a efectuat primul zbor pe 03 august 2019. Acesta se află la centrul de teste de zbor din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan), unde a început deja să întrebuințeze armamentele din dotare.

La începutul lunii februarie, reprezentanții ruși au anunțat că Întreprinderea de aviație din Novosibirsk a început construirea a încă trei prototipuri ale dronei Okhotnik, respectiv al doilea, al treilea și al patrulea. Acestea urmează să se alăture testelor de zbor în perioada 2022-2023.

Potrivit planurilor curente, introducerea în dotare a dronei este planificată pentru anul 2024.

Din declarațiile făcute de oficialii militari a rezultat faptul că la cel de-al doilea prototip, a cărui producție a fost finalizată acum, au fost făcute o serie de modificări, în baza experiențelor obținute la testarea primului prototip. Îmbunătățirile se referă la echipamentele radioelectronice de la bord, precum și la elementele structurale ale cadrului aerian.

Prototipurile cu numărul trei și patru ar urma să corespundă cu versiunea dronei care va fi lansată în producția de serie.

Dronele Okhotnik vor fi dotate cu motoare AL-41F, fără camere de forțaj. Motoarele vor fi încadrate în dimensiunile fuselajului și, în consecință, dronele vor primi o duză plată standard, pentru a reduce și mai mult amprenta termică și radar a acestora.

După câte se pare, drona grea de atac “se naște” la fel de greu ca și avionul de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. Rusia mai are mult de lucru în ceea ce privește finalizarea aparatului de zbor fără pilot și integrarea acestuia în structura Forțelor Aerocosmice, unde se presupune că va interacționa atât cu avioanele de vânătoare, cât și alte tipuri de drone.

De altfel, trebuie precizat faptul că, în ceea ce privește dronele, Rusia nu se află între liderii internaționali în acest domeniu, unde SUA și Israelul dețin de mulți ani supremația, pentru care, în ultima vreme, se luptă și Turcia.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro