Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia ar putea introduce “bombardamentul de avertizare” pentru descurajarea încălcării frontierei de stat
18 sep 2020 / 10:23
Ministerul Apărării din Rusia a venit cu propunere de a permite aviației militare să execute lansări de bombe, în scop de avertizare, pe direcția navelor care încearcă să încalce frontiera de stat, după cum rezultă din propunerea de modificare a “Legii frontierei de stat a Federației Ruse”, postată pe 17 septembrie pe portalul oficial al proiectelor de reglementări legislative din Rusia. 

Astfel, se propune ca în textul legii, după expresia „focuri de avertizare”, să fie introdusă explicația „executate cu elemente de artilerie și arme de calibru mic”, precum și introducerea conceptului de „bombardament de avertizare”, care va fi executat cu bombe aeriene pe direcția de înaintare a unui eventual infractor, potrivit regulation.gov.ru.

Legea actuală prevede utilizarea armelor pentru a respinge un atac armat asupra teritoriului Federației Ruse. De asemenea, legislația rusă stabilește că, înainte de utilizarea armelor, atât Forțele Armate, cât și Poliția de Frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) trebuie să își afișeze în mod clar intenția de a ataca infractorul și de executare a focului de avertizare.

Dacă va fi adoptată modificarea legii, trupele ruse cu misiuni de apărare a frontierei de stat vor avea dreptul să execute focuri de avertizare nu doar cu piesele de artilerie și cu armele de calibru mic, ci și cu bombele aeriene.

Comentariul autorului: Foarte probabil, propunerea Ministerului rus al Apărării a fost determinată în principal de situația actuală din Marea Neagră, rezultată după anexarea Crimeei și construirea podului peste Strâmtoarea Kerci, precum și de tensiunile în creștere din zona arctică. 

G Ad:

În ceea ce privește Marea Neagră, modificarea are în esență mai mult un scop de descurajare, urmărit în contextul creșterii semnificative a prezenței navelor NATO în proximitatea țărmului Crimeei și, în mod special, vizează descurajarea eventualelor acțiuni “temerare” ale Ucrainei, venite pe fondul încrederii că se bucură de sprijinul NATO. Iar cea mai probabilă astfel de situație este considerată reluarea încercării de a tranzita Strâmtoarea Kerci fără a respecta regulile impuse de Rusia, reguli pe care Kievul nu le recunoaște.    

În rest, orice ipostază în care nave străine cu armament la bord încalcă frontiera rusă de stat poate fi încadrată ca potențial atac asupra teritoriului și tratată fără limitări în utilizarea armamentului. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro