Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia ar putea introduce “bombardamentul de avertizare” pentru descurajarea încălcării frontierei de stat
18 sep, 10:23
Ministerul Apărării din Rusia a venit cu propunere de a permite aviației militare să execute lansări de bombe, în scop de avertizare, pe direcția navelor care încearcă să încalce frontiera de stat, după cum rezultă din propunerea de modificare a “Legii frontierei de stat a Federației Ruse”, postată pe 17 septembrie pe portalul oficial al proiectelor de reglementări legislative din Rusia. 

Astfel, se propune ca în textul legii, după expresia „focuri de avertizare”, să fie introdusă explicația „executate cu elemente de artilerie și arme de calibru mic”, precum și introducerea conceptului de „bombardament de avertizare”, care va fi executat cu bombe aeriene pe direcția de înaintare a unui eventual infractor, potrivit regulation.gov.ru.

Legea actuală prevede utilizarea armelor pentru a respinge un atac armat asupra teritoriului Federației Ruse. De asemenea, legislația rusă stabilește că, înainte de utilizarea armelor, atât Forțele Armate, cât și Poliția de Frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) trebuie să își afișeze în mod clar intenția de a ataca infractorul și de executare a focului de avertizare.

Dacă va fi adoptată modificarea legii, trupele ruse cu misiuni de apărare a frontierei de stat vor avea dreptul să execute focuri de avertizare nu doar cu piesele de artilerie și cu armele de calibru mic, ci și cu bombele aeriene.

Comentariul autorului: Foarte probabil, propunerea Ministerului rus al Apărării a fost determinată în principal de situația actuală din Marea Neagră, rezultată după anexarea Crimeei și construirea podului peste Strâmtoarea Kerci, precum și de tensiunile în creștere din zona arctică. 

În ceea ce privește Marea Neagră, modificarea are în esență mai mult un scop de descurajare, urmărit în contextul creșterii semnificative a prezenței navelor NATO în proximitatea țărmului Crimeei și, în mod special, vizează descurajarea eventualelor acțiuni “temerare” ale Ucrainei, venite pe fondul încrederii că se bucură de sprijinul NATO. Iar cea mai probabilă astfel de situație este considerată reluarea încercării de a tranzita Strâmtoarea Kerci fără a respecta regulile impuse de Rusia, reguli pe care Kievul nu le recunoaște.    

În rest, orice ipostază în care nave străine cu armament la bord încalcă frontiera rusă de stat poate fi încadrată ca potențial atac asupra teritoriului și tratată fără limitări în utilizarea armamentului. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro