Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia invită din nou India la dezvoltarea comună a unui avion de generația a V-a. Achiziția Su-57 ar fi un 'semnal pozitiv'
Rusia a transmis Indiei că e gata să dezvolte împreună un nou avion de luptă de generația a cincea.

Prin vocea lui Denis Manturov, ministrul Industriei și Comerțului din cadrul Federației Ruse, Moscova a transmis că e pregătită să reia dezvoltarea un avion de generația a cincea împreună cu India, informează RIA Novosti. Manturov pare să condiționeze însă proiectul, el declarând pentru sursa citată că un semnal pozitiv pentru intensificarea acestui proiect ar fi o viitoare achiziție a avioanelor Su-57 de către India.

„Suntem pregătiți să continuăm negocierile pentru un nou avion de luptă de generația a cincea”, a transmis Manturov. Acesta a amintit în ceea ce privește Su-57 că Ministerul Apărării din Rusia a efectuat o comandă pentru 76 de aparate, lucru pe care îl consideră „un semnal pozitiv pentru partenerii noștri indieni”.

Totodată, Dimitri Șugaev, directorul Serviciului Federal pentru Colaborare Tehnico-Militară al Federației Ruse, a precizat într-un interviu acordat tot agenției RIA că proiectul FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft) prin care Rusia și India ar fi trebuit să dezvolte o aeronavă de generația a cincea este înghețat, dar există posibilitatea ca cele două părți să reia dialogul.

India s-a retras din programul FGFA în 2018. Pe lângă faptul că performanțele Su-57 sunt departe de ce au prezentat rușii inițial, partea indiană și-a manifestat nemulțumirea cu privire la costurile programului FGFA și a faptului că rușii au dat înapoi în ceea ce privește transferul de tehnologie.

Indiferent dacă programul dezvoltării unui avion comun de generația a cincea va fi reluat sau nu, India rămâne un partener important al industirie de apărare rusești.

CITEȘTE ȘI: Rusia promite Indiei: Livrarea celor cinci sisteme de apărare aeriană S-400 se va face la timp

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
Coronavirus. Airbus a creat un pod aerian între China și Spania pentru echipamente medicale
Australia începe construcția unei noi nave din clasa Arafura