Rusia răspunde exercițiului NATO ”Sea Shield - 2019”. Flota din Marea Neagră, sistemele de rachetă și avioanele Marinei, în alertă
Rușii răspund exercițiului NATO, Sea Shield - 2019, precizând că nave de recunoaştere şi de atac ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, precum şi sisteme de rachete de coastă au fost plasate în stare de alertă.
Rușii au indicat că, pentru o reacţie rapidă la situaţii de urgenţă, Flota rusă a Mării Negre a pus în aplicare un pachet de măsuri pentru monitorizarea navelor NATO.
'În zonele desemnate în Marea Neagră, navele de recunoaştere şi grupurile de atac, sistemele de rachetă de coastă Bal şi Bastion şi avioanele maritime sunt la datorie', a indicat Centrul naţional de control în domeniul apărării al Rusiei, adăugând că exerciţiul 'Sea Shield - 2019' a început luni, în partea de sud-vest a Mării Negre, cu nave şi aeronave din Statele Unite, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România şi Turcia în cooperare cu reprezentanţii forţelor armate georgiene şi ucrainene.
"Sea Shield 19" - cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, care are loc în perioada 5-13 aprilie, reuneşte 20 de nave militare din şase ţări, precum şi aproximativ 2.200 de militari care vor exersa proceduri întrunite de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, de suprafaţă şi aeriene, adaptate la tipologia ameninţărilor de securitate din regiunea Mării Negre. Navele militare străine urmează să intre în portul Constanţa pe 6 aprilie, data la care este planificată să se desfăşoare deschiderea oficială a Exerciţiului 'Sea Shield 19', la Terminalul de Pasageri, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu.
Pe timpul celor două zile de escală în port sunt programate vizite oficiale, dar şi şedinţe de discutare a detaliilor organizatorice pentru secvenţele planificate pe mare. Toate navele participante vor ieşi pe mare luni, 8 aprilie, pentru o săptămână în care îşi vor sincroniza toate eforturile în vederea îndeplinirii obiectivelor Exerciţiului multinaţional "Sea Shield 19".
Exerciţiul NATO intervine după ce joia trecută Alianţa Nord-Atlantică a aprobat un pachet de măsuri destinat să consolideze prezenţa sa în Marea Neagră, între care iniţiative de îmbunătăţire a instruirii forţelor maritime şi a gărzilor de coastă ale Georgiei şi Ucrainei, vizite în porturi, exerciţii militare şi intensificarea schimburilor de informaţii.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News