Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia readuce pe aerodromul Baltimor din Voronezh un regiment de aviație cu bombardiere de front Su-34
15 oct, 15:24
Site-ul topwar.ru a informat, pe 15.10.2021, că, până la sfârșitul anului, Regimentul 47 Aviație de Bombardament, dotat cu bombardiere de front de tip Su-34 va fi redislocat de la Buturlinovka la Voronezh.
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook

Revenirea aeronavelor Su-34 pe aerodromul Baltimor din Voronezh va începe pe 15 noiembrie și va dura o lună de zile, respectiv până pe 15 decembrie.

Regimentul a fost mutat la Buturlinovka în anul 2013, din cauza lucrărilor de modernizare planificate și realizate pe aerodromul din Voronezh. Inițial, era planificat ca aerodromul Baltimor să fie transformat într-o bază aeriană pentru 200 de avioane, însă, ulterior, planurile s-au schimbat, iar lucrările de îmbunătățire a infrastructurii au fost amânate.

Transferul înapoi pe aerodromul Baltimor va permite regimentului să întrebuințeze bombardierele la capacitate maximă, îndeosebi în ceea ce privește sarcina utilă, inclusiv cu combustibil suplimentar. Pista din Buturlinovka nu permitea acest lucru, reducând astfel capacitatea de luptă a aeronavelor. De pe “noul aerodrom”, regimentul va putea să controleze vestul și sudul Federației Ruse, inclusiv Crimeea, Caucazul și Marea Neagră.

Revenirea Regimentului 47 Aviație de Bombardament pe aerodromul din Baltimor a fost anunțată încă de anul trecut. În același timp, au apărut o serie de informații potrivit cărora, pe lângă regimentul propriu-zis, pe aerodromul modernizat vor fi mutate și două escadrile de instrucție ale Academiei Militare de Aviație, care sunt dislocate în prezent la Borisoglebsk și Balashov.

G Ad:

Comentariul autorului: Regimentul 47 Aviație de Bombardament - Voronezh aparține Diviziei 105 Aviație Mixtă - Voronezh a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Sankt Petersburg din cadrul Regiunii Militare Vest.

Este vorba despre primul regiment din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, care a fost dotat cu bombardiere de front de tip Su-34. În perioada 2011-2013, în dotarea acestuia au fost introduse 24 de avioane de acest tip, cu care au fost formate două escadrile de aviație de bombardament (numere de bord roșii 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 și 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31).

Pe 14 iunie 2015, avionul Su-34 cu numărul de bord 28 roșu a fost avariat în timpul aterizării pe aerodromul din Buturlinovka. Se pare că, între timp, acesta a fost înlocuit cu altă aeronavă, cu numărul de bord 32 roșu.

Trebuie precizat faptul că Federația Rusă dispune și în Regiunea Militară Sud de un regiment dotat cu avioane de bombardament Su-34. Regimentul 559 Aviație de Bombardament - Morozovsk (Regiunea Rostov) dispune de trei escadrile, dotate cu 36 de avioane de tip Su-34.

Astfel, în caz de necesitate, Rusia poate întrebuința în Regiunea Mării Negre cinci escadrile de avioane Su-34, cu un total de 50 de aeronave de acest tip.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Zelenski spune că Rusia pregătește o lovitură de stat în Ucraina, dar nu va fugi ca Ianukovici. Serviciile ucrainene ar fi interceptat planul
Premierul Poloniei o critică pe Angela Merkel după discuția acesteia cu Lukașenko
Repercusiuni după farsa cu porcul de Crăciun de la Poliția Giurgiu. Ministrul Bode l-a demis pe șeful Serviciului rutier IPJ Giurgiu
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro