Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia și India vor să extindă raza de acțiune a rachetei comune BrahMos, la 800 km
21 iul, 22:31
Raza de acțiune a rachetei supersonice BrahMos, produsă în comun de Rusia și India, va fi extinsă la 800 km, a declarat marți, 20 iulie, o sursă din industria de apărare pentru TASS, la  Salonul Internaţional de Aviaţie şi Spaţiu MAKS-2021, care a început la aceeași dată la Zhukovsky, în Federația Rusă.

"Există planuri de extindere a razei de acțiune a rachetei BrahMos la 800 km, în următoarea etapă a modernizării sale", a citat TASS sursa, precizând însă că nu are încă o confirmare oficială a acestor informații.

Racheta ruso-indiană BrahMos avea o rază de inițială de zbor de 280 km. După ce India s-a alăturat regimului de control al tehnologiei rachetelor, raza de acțiune proiectată a rachetei a fost extinsă la 450 km. Cu toate acestea, în cadrul celui mai recent test care a avut loc în urmă cu doar o săptămână, o rachetă a căzut la scurt timp după lansare.

Referindu-se la viitoarea versiune BrahMos, sursa precizează că aceasta va deține „o mulțime de elemente noi”, în special un propulsor nou.

Racheta BrahMos este dezvoltată și produsă de BrahMos Aerospace, o societate mixtă constituită din Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India (DRDO) și Mashinostroyenia din Rusia.

G Ad:

Atingând o viteză de 2.8 Mach, BrahMos este considerată cea mai rapidă rachetă de croazieră din lume. Versiunile sale terestre și navale transportă o sarcină utilă de până la 200 de kilograme, în timp ce versiunea aeriană poate transporta un focos de până la 300 de kilograme. Altitudinea de croazieră de la care poate angaja ținte este de până la 10 metri.

Versiunile terestre și maritime ale rachetei au fost activate de armata indiană în 2005 și, respectiv, în 2007. Ulterior, versiunea sa aeriană a fost testată cu succes în octombrie anul trecut, iar India a început deja procesul de integrare a rachetei BrahMos pe 40 dintre avioanele sale de vânătoare Sukhoi Su-30MKI.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro