Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia şi Turcia se provoacă reciproc în spaţiul aerian al Siriei
22 aug, 14:15
Mai multe avioane de luptă Sukhoi Su-35S, aparţinând Forţelor Aeriene  Ruse , ar fi interceptat, m arți, 20 august, avioanele de vânătoare turceşti F-16 şi i-au obligat pe piloții turci să părăsească spațiul aerian sirian. 

Al-Masdar News relatează că mai multe avioane F-16 ale Forţelor Aeriene Turce au pătruns aproximativ 30-40 de kilometri în spațiul aerian sirian în regiunea Idlib, după care s-au întors în spațiul aerian turcesc.

Faptul că avioanele de vânătoare ale Turciei au intrat în spațiul aerian al Siriei şi s-au întors atât de repede poate indică faptul că, fie piloții avioanelor F-16 au primit un avertisment din partea Forțelor Aerospațiale ruse, fie au detectat aeronavele ruse pe radarele lor, iar pentru a evita o confruntare au părăsit spaţiul aerian în care se aflau, precizează Al-Masdar.

Avioanele de luptă ruseşti Sukhoi Su-35S au decolat de la bază militară Khmeimim şi au fost văzute mai târziu în aprpierea spaţiului aerian al orașului sirian Khan Shaykhun.

Luni, un convoi turc a fost atacat de aviaţia siriană în timp ce traversa o autostradă spre Khan Sheikhoun.

Regimul sirian a acuzat Turcia că a trimis "vehicule încărcate cu muniţii" pentru salvarea jihadiştilor şi rebelilor în faţa avansării armatei siriene. Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), lovituri aeriene ruse şi siriene au fost efectuate în zona pe unde trecea convoiul. Ankara a condamnat cu "fermitate" acest atac luni, afirmând că trei civili au fost ucişi şi alţi 12 au fost răniţi.

Regimul lui Assad, care este susținut de Rusia, a declarat că, trecând frontiera, Turcia a încălcat suveranitatea națională a Siriei.

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia