Rusia spune că ea e victima. Moscova acuză o cruciadă a Occidentului împotriva ei
Situația tensionată de la granițele Ucrainei și scenariul tot mai îngrijorător cu privire la o nouă agresiune militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei sunt respinse de Moscova care spune că, de fapt, ea e victima. Mai mult, Kremlinul acuză o cruciadă vestică împotriva Rusiei.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, comentând îngrijorările Occidentului cu privire la o nouă agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei, a acuzat o campanie de denigrare și o cruciadă dusă de presa occidentală împotriva Rusiei.
Rusia denunță o „cruciadă a Occidentului” împotriva ei
„Asistăm la o campanie de denigrare deliberată în mass-media. Vedem cum agenția Bloomberg e folosită ca purtător de cuvânt pentru a transmite știri false. Sunt implicate în această campanie și alte ziare americane”, a precizat Peskov, citat de agenția rusă de presă Tass.
Peskov a făcut referire la un material publicat de Bloomberg în urmă cu câteva zile și în care se relata, pe surse, că oficialii americani au informat omologii din UE cu privire la o posibilă operațiune militară pe care ar pregăti-o Federația Rusă.
Peskov spune că tactica de a crește presiunea pe Federația Rusă este un truc al Occidentului pentru a prezenta Moscova ca fiind cea care pune în pericol procesul de reglementare a conflictului din Donbas, estul Ucrainei. Kremlinul consideră că această „cruciadă împotriva Rusiei” are ca obiectiv ascunderea intențiilor „agresive ale Ucrainei”.
Amintim că în aceste zile Kirilo Budanov, şeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că Rusia are peste 92.000 de soldaţi desfăşuraţi în jurul graniţelor Ucrainei şi se pregăteşte pentru un atac până la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.
Războiul din Ucraina. Rusia neagă implicarea în conflict, deși există dovezi de necontestat
Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiştii proruşi, război care a făcut până acum peste 13.000 de morţi şi a determinat aproape 1.5 milioane de oameni să ia calea refugiului.
Intensitatea violenţelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe ţări susţinătorul militar şi economic al separatiştilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.
Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.
Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News