Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O dronă americană de tip RQ-4A Global Hawk a zburat aproape de Crimeea
01 iul, 21:33
O dronă strategică RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un nou zbor de cercetare, care a durata mai multe ore, în proximitatea Crimeei și a zonei Kuban din Ținutul Krasnodar, informează sursa de monitorizare a spaţiului aerian PlaneRadar.ru, citat ă de  RIA Novosti Crimeea .

Drona, cu numărul de bord 10-2043 și indicativul UAVGH000 , a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și, timp de apoximativ cinci ore, a patrulat de la extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea, de-a lungul litoralului de sud-vest și de sud al acesteia, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și în zona litoralului Ținutului Krasnodar, până la Soci, potrivit remnmilitaryblog.com.

Anterior, drona a efectuat un zbor de șapte ore de-a lungul liniei de demarcație din Donbas. De cel puțin cinci ori, aceasta s-a apropiat la distanțe cuprinse între 37 și 59 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

După cum se poate observa şi după cum reiese din coordonatele de zbor prezentate de PlanRadar, drona americană RQ-4A Global Hawk nu a încălcat spaţiul aerian rus.

Zborul dronei americane a avut loc pe fondul întrării în Marea Neagră a distrugătorului USS Carney, care s-a produs pe 29.06.2019, pentru a participa la exercițiul multinațional Sea Breeze 2019. organizat de Forţele Navale Ucrainene. Distrugătorul este dotat cu rachete de croazieră de tip Tomahawk, cu o bătaie de 1.600 de kilometri, și va participa la exercițiul Sea Breeze-2019, care va începe pe 01 iulie.

Ştiri Recomandate

Fregata rusă Amiral Essen din Marea Neagră a executat un exercițiu pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot
Rusia a dislocat elicoptere într-o fostă bază militară americană din Siria (Video)
Operaţiunea lansată în Siria de Turcia a creat o stare de tensiune în interiorul NATO
Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400
Arsenal de muniţii din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în R. Moldova (Video)
Securitate energetică. Ungaria va putea achiziţiona gaze naturale din Qatar
Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament
Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă