Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia trimite drone Orlan-10 la baza din Kârgâzstan
22 iun, 19:20
Două drone multifuncționale Orlan-10 vor sosi din Rusia la baza aeriană din Kârgâzstan până la sfârșitul anului 2020, a informat luni biroul de presă al Districtului Militar Central.

"Două drone multifuncționale Orlan-10 vor sosi înainte de sfârșitul anului 2020 pentru a înarma mai mult echipa de drone pentru desfășurarea operațiunilor de luptă și a exercițiilor comune", se mai arată în comunitatul de presă citat de TASS

Comandantul Districtului Militar Central din Rusia, colonelul general Alexander Lapin, a anunțat, pe 27 februarie, că au fost modernizată baza aeriană din Kârgâzstan pentru vehicule aeriene fără pilot cu rază scurtă și medie de acțiune.

Pe 18 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care a fost ratificat un protocol privind modificările acordului dintre Rusia și Kârgâzstan pentru baza militară integrată. În baza acestuia va fi posibilă desfășurarea unei escadrile de vehicule aeriene fără pilot. Acordul a fost aprobat de parlamentul din Kârgâzstan pe 12 iunie.

Baza aeriană pe care Rusia o area în Kârgâzstan este o componentă forței aeriene de reacție rapidă a OSTC (Organizația Colectivă a Tratatului de Securitate) și îndeplinește misiunile de asigurare a securității în spațiul aerian al statelor membre CSTO, inclusiv Kârgâzstan. La Baza Aeriană Kant operează aeronave de atac Su-25 și elicoptere Mi-8.

Districtul Militar Central al Rusiei are baze pe teritoriul districtelor federale: Volga, Urali, Siberia și în 29 de regiuni ruse dar și baze externe: baza militară 201 din Tadjikistan, baza militară integrată Kant din Kârgâzstan și unitățile staționate pe teritoriul Kazahstanului.

Citește și: Un nou tip de dronă va intra în dotarea forțelor terestre ruse

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă va testa noi armamente cu bazare navală, în mările nordice
Embargou asupra vânzărilor de arme către Iran. ONU a respins o rezoluţiei propusă de SUA
Orban, mesaj către marinari: Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei
Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro