Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va întrebuința patru bombardiere Tu-22M3 la exercițiile din Uzbekistan, de la granița cu Afganistanul
05 aug, 18:44
Ministerul rus al Apărării a informat, pe 05.08.2021, că patru bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 vor participa la exercițiile din Uzbekistan, aflate în curs de desfășurare la frontiera cu Afganistanul.

Avioanele Tu-22M3 au fost redislocate pe un aerodrom operativ din Regiunea Saratov, pentru participarea la exercițiile comune ale militarilor din Rusia și Uzbekistan”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor reprezentanților Ministerului rus al Apărării, în timpul activităților practice, avioanele Tu-22M3 vor decola de pe aerodromul din Regiunea Saratov și se vor deplasa către poligonul Termez din Uzbekistan, unde vor îndeplini misiuni de bombardament împotriva unei tabere mascate a luptătorilor și a unor depozite de muniții.

Sprijinul aerian pentru bombardierele rusești va fi asigurat de două avioane de vânătoare de tip MiG-29 din cadrul Forțelor Aeriene ale Republicii Uzbekistan”, au menționat militarii ruși.

Exercițiul ruso-uzbek se va încheia pe 10 august. La acesta participă aproximativ 1.500 de militari din cele două state.

G Ad:

Comentariul autorului: Bombardierele Tu-22M3 au fost redislocate pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Cel mai probabil, acestea provin de la Regimentul 52 Aviație de Bombardament - Shaikovka (Regiunea Kaluga).

În prezent, trei regimente ale Aviației cu rază lungă de acțiune dispun de aeronave de acest tip. Pe lângă regimentul de la Shaikovka este vorba despre Regimentul 40 Aviație Mixtă - Olenegorsk (Regiunea Murmansk) și Regimentul 200 Aviație de Bombardament - Belaya (Sredny) din Regiunea Irkutsk.

Implicarea bombardierelor Tu-22M3 în exercițiile de la frontiera afgană demonstrează importanța pe care Rusia o acordă situației din regiune, în urma retragerii trupelor americane din Afganistan.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, un alt exercițiu trilateral (Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan) se află în curs de desfășurare pe teritoriul Tadjikistanului, în apropierea frontierei cu Afganistanul.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro