Rușii cred că Statele Unite sunt „înspăimântate” de submarinele rusești din Atlantic
În cursul acestei săptămâni, Statele Unite ale Americii au creat o nouă grupare operativă de nave, pe coasta de est a Atlanticului. Comentând această nouă structură navală de luptă, amiralul rus Vladimir Komoedov e de părere că această măsură a fost luată de „teama” de submarinele rusești.
USS Donald Cook, sursă foto: U.S. Navy
„Statele Unite sunt înspăimântate de submarinele rusești din Atlantic”, e titlul materialului publicat de portalul rus Vzglyad care îl citează pe amiralul rus Vladimir Komoedov, în cadrul unui interviu acordat.
Oficialul militar rus face referire la Task Group Greyhound - Gruparea navală operativă, a cărei capacitatea operațională inițială a fost declarata oficial pe 1 septembrie, și despre care DefenseRomania a relatat pe larg într-un material publicat în aceste zile.
Primele distrugătoare incluse în grupare sunt USS Thomas Hudner (DDG-116) și USS Donald Cook (DDG-75). Acesta din urmă și-a finalizat recent dislocarea în portul Rota, din Spania, și are acum baza în Mayport.
În ianuarie 2022, acestora li se va alătura USS The Sullivans (DDG-68), care este în prezent în misiune împreună cu gruparea navală a portavionului britanic Queen Elizabeth. De asemenea, USS Cole (DDG-67) și USS Gravely (DDG-107) vor deveni parte a Greyhound în cursul anului 2022, când USS Donald Cook își va începe perioada de mentenanță.
Amiralul Komoedov: Statele Unite sunt înspăimântate de submarinele rusești din Atlantic
Într-adevăr, noua grupare navală a SUA este destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic.
Amiralul rus spune însă că, deși SUA domină Atlanticul, ele sunt „înspăimântate” de performantele submarine silențioase ale Federației Ruse, din Atlantic.
„Americanii simt amenințarea noilor submarine rusești”, a declarat amiralul Komoedov, fost comandant al Flotei Ruse a Mării Negre. El a subliniat că submarinele rusești sunt silențioase și greu de detectat.
Cu toate acestea, oficialul militar rus amitește că „SUA domină încă Atlanticul”.
„Nu avem (n.a. - Federația Rusă) baze militare în această regiune și nici țări aliate, cu excepția poate a îndepărtatei Cuba. Iar submarinele au nevoie de mentenanță. Prin urmare, e necesar să avem un plan în acest sens pentru Marina rusă”, a conchis amiralul rus, comentând faptul că SUA domină regiunea Atlanticului.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News