Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase elicoptere noi H135 au intrat în dotarea SMURD
09 iun, 19:36
Cele şase elicoptere uşoare H135 SMURD destinate gestionării situaţiilor de urgenţă, intrate în dotarea IGSU, vor reduce timpul intervenţie, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după ce a participat la evenimentul de recepţie a ultimelor trei astfel de aeronave.
Elicopter SMURD Sursa foto: Lucian Bode/Facebook

"În urmă cu trei luni erau recepţionate primele 3 elicoptere din lotul de 6 elicoptere uşoare de ultimă generaţie destinate gestionării situaţiilor de urgenţă. Prin recepţionarea ultimelor 3 elicoptere uşoare, achiziţionate prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, se încheie o etapă, dar seria dotărilor cu echipamente complexe de intervenţie menite să salveze vieţi nu se opreşte aici", a scris Bode pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, cu ajutorul acestor elicoptere se va scurta timpul de intervenţie, accesul va fi mai facil în zone cu dificultate ridicată, aria de acoperire şi deservire va fi mai mare prin crearea a trei baze noi pentru intervenţie montană, iar toate aceste beneficii se traduc în vieţi salvate.

"Cu ajutorul lor vor fi gestionate misiuni complexe de evacuare medicală, acţiuni de căutare şi salvare în condiţii dificile, în special în zone de munte şi intervenţii aeriene pentru cazuri medicale critice. Apreciez implicarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în finalizarea acestui proiect, arătând încă o dată eficienţa activităţii de atragere a fondurilor europene, atât de importantă pentru dezvoltarea sectoarelor esenţiale ale României", a mai spus Bode.

 

G Ad:

El a încurajat structurile MAI pentru promovarea de iniţiative instituţionale menite să contribuie la succesul misiunilor de intervenţie.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, aceste dotări sunt extrem de importante pentru creşterea eficienţei şi rezilienţei sistemului naţional de salvare şi de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Aeronavele sunt achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul căruia IGAV deţine calitatea de partener, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are calitatea de lider.

În cadrul proiectului menţionat anterior vor fi achiziţionate şi alte 6 elicoptere medii/grele - variantele uscat, respectiv maritim. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Acordul de cooperare dintre România și Ucraina a fost adoptat. Proiectul vizează inclusiv achiziţia de armament şi tehnică militară
Avioane de vânătoare rusești au zburat deasupra portavionului britanic Queen Elizabeth în Marea Mediterană
Foto sus: Actualului director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Bucureşti, Mikhail Davydov. Foto jos: Andrei Konchakov, director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Praga. Konchakov a fost în atenţia serviciilor de spionaj din Cehia pe
EXCLUSIV
Şi spionii ruşi dau like pe Facebook. „Prietenia” dintre promotorul culturii ruse la București și un spion și presupus asasin de la Praga
Senatul a ratificat acordul între România și SUA pe proiectele nuclearo-electrice
Mircea Geoană: NATO nu a fost în pericol niciodată de la înființarea sa
Armata rusă continuă provocările la adresa militarilor americani din Siria (Foto/Video) Convoi al armatei SUA, blocat pe autostradă
Progres tehnologic al industriei din Israel. Armata a doborât drone folosind arme cu laser de mare putere (Video)
Portavionul britanic HMS Queen Elizabeth lansează primele F-35 împotriva Statului Islamic
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro