Secretarul general al NATO: Rusia să nu folosească pretexte false pentru escaladarea conflictului din Ucraina
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că "Rusia nu trebuie să folosească pretexte false pentru escaladarea ulterioară" a conflictului din Ucraina, informează dpa.
scris de DefenseRomania Team
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin.ru.
"Rusia susţine acum în mod fals că Ucraina se pregăteşte să folosească o 'bombă murdară' radiologică pe propriul teritoriu", a spus secretarul general al NATO la bordul portavionului USS George HW Bush.
"Aliaţii NATO resping această afirmaţie în mod clar falsă. Rusia îi acuză adesea pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi. Am mai văzut acest model. Din Siria până în Ucraina. Lumea urmăreşte cu atenţie", a spus Stoltenberg.
Moscova a susţinut recent că Ucraina plănuieşte să detoneze o 'bombă murdară' radioactivă în încercarea de a discredita Rusia.
Portavionul american conduce în prezent exerciţiul NATO Neptune Strike 2022, în care sunt implicate peste 80 de avioane, 14 nave şi aproximativ 6.000 de soldaţi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi ţări partenere.
Neptune Strike "testează disponibilitatea noastră de descurajare şi de apărare în zona euro-atlantică", a afirmat Stoltenberg.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News
Ce spune un comandat ucrainean despre principalele vulnerabilități și avantaje ale tancului M1 Abrams Un incident recent în care dronele ruseşti de tip FPV au atacat un tanc Abrams operat de forțele ucrainene în regiunea rusă Kursk evidențiază rezistenta tancului american, dar și ingeniozitatea echipajului, care a reușit să suporte multiple lovituri directe fără a suferi pierderi. Deși tancul a fost avariat, protecția tancului a permis echipajului să supraviețuiască, subliniind necesitatea modernizării echipamentelor de luptă pentru a contracara amenințările emergente precum dronele FPV.