Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șeful Armatei Bulgariei neagă categoric că avionul MiG-29 a fost doborât de sârbi. Negocieri între Rusia și Bulgaria privind cutia neagră
14 aug, 18:29
Șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov, în cadrul unei alocuțiuni. a adus câteva clarificări în ceea ce privește prăbușirea avionului MiG-29 bulgar în Marea Neagră.
MiG-29, Bulgaria, sursă foto: DoD USA

Potrivit portalului ArmyMedia.bg, șeful Armatei Bulgariei a declarat în cursul zilei de ieri că poate afirma cu certitudine că aeronava MiG-29 bulgară care s-a prăbușit pe 9 iunie în Marea Neagră nu a fost doborâtă.

În timpul accidentului, produs în timpul exerciţiilor militare Shabla 2021, a decedat pilotul aeronavei, maiorul Valentin Terziev (47 de ani), unul dintre cei mai experimentați piloți bulgari. În pofida șanselor foarte mici de a identifica cutia neagră a avionului, aceasta a fost recuperată de la o adâncime de 70 metri, pe 24 iunie.

Amiralul Eftimov a mai precizat că încă nu a fost trimisă în Rusia cutia neagră. El a adăugat că între Bulgaria și Federația Rusă sunt negocieri în acest sens, iar Sofia așteaptă răspunsul.

 

G Ad:

Avionul bulgar MiG-29, „doborât” de sârbi - un subiect de can-can

 

Deși amiralul Eftimov s-a rezumat doar să nege categoric că avionul a fost doborât, clarificările aduse de șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria vin după ce o parte a presei bulgare a insinuat că avionul a fost doborât de Serbia, un scenariu care a produs valuri în presa de la sud de Dunăre, fiind folosit mai mult ca subiect de can-can.

Teoria a fost promovată de un jurnalist de la Sofia care a precizat că în timpul exercițiilor militare ale Armatei Serbiei în Bulgaria, nu departe de orașul Shabla din nor-estul țării, avionul MiG-29 ar fi fost doborât de o rachetă S-125 Neva lansată de sârbi.

La vremea respectivă Belgradul a negat categoric, precizând că presa bulgară care promovează un asemenea scenariu e foarte posibil rău intenționată.

Cutia neagră urmează să fie trimisă spre analiză unui laborator al producătorului, din Federaţia Rusă. Din cauza prăbuşirii avionului MiG-29, exerciţiile militare Shabla 21 au fost suspendate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro