Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şeful Statului Major al USAF: Este important cum funcţionăm ca forţă aeriană în condiții de pandemie
24 apr, 15:12
Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene americane (USAF), David Goldfein, este de părere că actuala criză globală, provocată de pandemia COVID-19, va duce la apariţia unui mediu ''anormal'', pe termen lung, în care armata SUA va fi obligată să opereze, deoarece probabil pandemia nu va înceta să se răspândească până când un vaccin nu va fi disponibil pe scară largă, potrvit Epoch Times şi Stripes.com.

Forţa Aeriană a SUA presupune că virusul COVID-19 va fi un virus „ciclic" care va reveni probabil (şi în cazul în care va fi creat un vaccin), potrivit declaraţiilor de miercuri ale generalului David Goldfein.

,,Toate prognozele nu fac probabilă descoperirea unui vaccin în mai puţin de un an, aşa că trebuie să ne perfecţionăm capacitatea de a supravieţui şi de a opera, de a îndeplini misiunile pe care le cere naţiunea", a declarat Goldfein reporterilor, într-o conferinţă de presă, afirmând că Forţa Aeriană va conduce la o "nouă resetare" pe 1 iunie, pentru a opera într-un mediu "anormal", potrivit publicaţiei The Hill, citate de Epoch Times.

Experţi de top, inclusiv directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, dr. Anthony Fauci, au avertizat despre necesitatea pregătirii pentru un focar recurent, în cazul virusului COVID-19.

Goldfein s-a concentrat asupra efectelor pe care un focar recurent le va avea asupra pregătirii Forţelor Aeriene, susţinând că toţi liderii militari "încearcă să găsească modalităţi, studiază modelele, studiază ştiinţa".

„Până nu avem un vaccin, vom trăi cu acest virus şi este posibil să revină într-un mod ciclic", a spus el. „Aşadar, dacă asta este lumea în care trăim, este important cum funcţionăm ca forţă aeriană în acel mediu şi cum ne facem datoria faţă de naţiune".

Ca exemplu, Goldfein a declarat că se așteaptă ca misiunea de mobilitate aeriană a Forțelor Aeriene, care este responsabilă în principal pentru transferul de trupe și echipamente din întreaga lume, să cunoască o creștere a operațiunilor în următoarele luni, precizează Stripes.com.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro