Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
30 Martie, 12:03
Ministerul sârb al Apărării ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 armatei Pakistanului. Tancuri care erau marcate ca tehnică militară învechit ă şi scoasă din uz, a precizat ziarul Blic din Serbia, citat de Defense Blog.

Acordul a fost convenit la târgul internațional de armament și echipament militar din Belgrad PARTNER-2019, iar contractul de achiziție, în valoare de zeci de milioane de dolari, va fi semnat săptămâna viitoare. O sursă din cadrul ministerului sârb al Apărării a declarat, sub protecţia anonimatului, că acest contract este foarte important pentru armata sârbă.

Sursa a precizat că tancurile, care ar fi trebuit vândute ca echipamente şi tehnică militară învechită, vor fi modernizate și vândute pakistanezilor. Procesul de modernizare prin care vor trece aceste tancuri va creşte valoare per unitate a fiecărui tanc T-55, a mai spus sursa, precizând şi faptul că acordul între Serbia şi Pakistan a fost făcut în mare secret, deoarece este un contract care valorează zeci de milioane de dolari.

Informaţiile apărute în ziarul Blic au fost confirmate indirect de către generalul Bojan Zrnic.

Generalul a precizat că există un acord pentru vânzarea a 282 de tancuri care fac parte din arsenalul echipamentelor militare retrase și învechite, dar a refuzat să precizeze cu ce ţară a purtat Serbia discuţii, motivând că respectivul contract nu a fost încă semnat.

,,Ce pot spune este că oferta este extrem de favorabilă pentru armata Serbiei, deoarece tancurile nu vor fi vândute în starea lor actuală, ele vor fi modernizate mai întâi. Această sarcină va fi încredințată industriei noastre de apărare ", a precizat generalul Zrnic.

El a adăugat că banii obținuți de pe urma vânzării celor 282 de tancuri T-55 modernizate vor alocaţi pentru achiziţia de tehnică şi echipamente militare noi.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă